Haberler

KKTC'de Bağımsız Aday Akıncı: "Son Bir Haftadır Kara Propagandanın Örnekleri Yaşandı"

KKTC’de bağımsız aday Mustafa Akıncı, bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Son bir haftadır büyük bir üzüntü ve hayretle izledim ki kara propagandanın çok hoş olmayan örnekleri de yaşandı.

KKTC'de bağımsız aday Mustafa Akıncı, bugün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turunda oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Son bir haftadır büyük bir üzüntü ve hayretle izledim ki kara propagandanın çok hoş olmayan örnekleri de yaşandı. Böylesine bir kampanya sürecine binlerce kilometre ötede yaşayanların adı bile karıştırılarak benimle ilişkilendirilmeye çalışıldı" dedi.

KKTC'de 19 Nisan'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması üzerine ilk turda en çok oyu alan bağımsız adaylar Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı ikinci tura kalmıştı. Bağımsız aday Mustafa Akıncı oyunu eşi ve ailesi ile birlikte Şehit Ertuğrul İlkokulu'ndaki 213 numaralı sandıkta "Toplumumuza hayırlı olsun" diyerek kullandı. Oyunu kullandıktan sonra basına değerlendirmede bulunan Akıncı, bugün önemli bir maratonun son gününe gelindiğini ifade ederek, "Öncelikle bugüne kadar bizleri takip ettiniz. Bizlerle birlikte sizler de yoğunluk yaşadınız. Öncelikle sizlere teşekkür ediyorum bu demokrasi olaylarına yaptığınız katkıdan ötürü. Bunun yanında tüm halkımıza da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hangi siyasal görüşe ait olurlarsa olsunlar, hangi kesime ait olurlarsa olsunlar yaptığımız gezilerde uğradığımız tüm köylerde, ziyaret ettiğimiz tüm mahallelerde, konuk olduğumuz tüm evlerde bize çok büyük bir misafirperverlik gösterdiler. Gerçekten şunun altını çizmek istiyorum ki bu misafirperverlik hangi görüşe ait olursa olsun tüm yurttaşlarımızdan geldi. Onlara şükranlarımı sunuyorum. Gösterdikleri bu büyük demokratik olgunluktan dolayı onları da tebrik ediyorum bu oyumu kullandığım anda tüm yurttaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yine tercihleri ne olursa olsun sandığa gitsinler" dedi.

"BİR TOPLUMDA DEĞİŞİMİN ZAMANI GELMİŞSE ONUN ÖNÜNE HİÇBİR ŞEY GEÇEMEZ"

Akıncı, demokratik gelişim sürecine oyları ile katkıda bulunulmasını gerektiğini kaydederek, "Birinci tur boyunca nispeten kampanya süreci çok büyük kırgınlıklara neden olmadan sonuçlandı. Adayları üzen bazı konular oldu ama bunlar çok büyük oranda değildi diyebilirim. Bu konuda eğer çok çok büyük kırgınlıklar yaşandı dersem gerçeği yansıtmış olmam. Halkımız aslında birinci turda da ikinci turda da çok büyük olgunluk içerisinde davrandı. Adaylara veya bazı adayların çevresine gelince iş değişti. Son bir haftadır büyük bir üzüntü ve hayretle izledim ki kara propagandanın çok hoş olmayan örnekleri de yaşandı. Böylesine bir kampanya sürecine binlerce kilometre ötede yaşayanların adı bile karıştırılarak benimle ilişkilendirilmeye çalışıldı ve hoş olmayan metotlarla son bir haftada halkın iradesi çarpıtılmaya yönelimdi. O konuda bir şeyler elde edilebileceği sanıldı. Ben bütün bunların artık geride kaldı ve bu akşamdan itibaren, yarın sabahtan itibaren ülkemizde yeni bir dönemin başlayacağını görüyorum. Bu anlamda da yine bu olgunluğu gösteren halkımıza da daha şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Değerli kardeşlerim şunu anlatmak istiyorum, şunu söylemek istiyorum. Eğer bir toplumda değişimin zamanı gelmişse onun önüne hiçbir şey gelemez. Şu anda içinde bulunduğumuz noktayı ben öyle değerlendiriyorum. Değişim sadece bir kişi değişimi anlamında değildir. Değişim vizyonların değişimidir. Değişim yeni anlayışların gelmesi anlamındadır. Kuzey Kıbrıs Türk toplumu öyle inanıyorum ki bu akşamdan itibaren yeni bir vizyona yeni bir anlayışa kavuşacak ve yoluna bu anlayış ve vizyon çerçevesinde devam edecek. Toplumumuzun kararına hepimizin saygı göstereceğiz. Henüz sandıklara oylar atılıyor. Sonuçlar akşama alınacak, alınacak olan karar neyse elbette hepimiz saygılı olacağız. Sonuçların en başta Kıbrıs Türk toplumuna, tüm adamıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir kez daha demokratik sürece katkı yapan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Bağımsız aday Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 26.94, bir diğer bağımsız aday ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yüzde 28.15 oy almıştı. Bugün sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi 18.00'de sona erecek ve oy sayma işlemi başlayacak. Resmi olmayan sonuçların 19.30-20.00 saatlerinde açıklanması bekleniyor. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

mustafa akıncı derviş eroğlu Kıbrıs Dünya Haberler

title