Haberler

KKTC Başbakan Yardımcısı Denktaş, Dünya Şampiyonu Motosikletçi Sofuoğlu'nu Kabul Etti

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yetkilileri ile bir araya geldi.

KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yetkilileri ile bir araya geldi.

Serdar Denktaş, KKTC'de hafta sonu yapılacak Türkiye Süpermoto Şampiyonası için adada bulunan motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve TMF yetkililerini makamında kabul etti.

Denkaş, burada yaptığı konuşmada, dünya şampiyonu bir sporcuyu adada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ziyaretin motor sporlarını sevenlere güzel bir jest olduğunu söyledi.

Motorseverlere "yolda yarışmayın, pistleri kullanın" çağrısı yapan Denktaş, trafikte kurallara uyulmasının, adrenalin için de pistlerin kullanılmasının doğru olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birtakım tesislerin yapımı için protokol imzaladıklarını dile getiren Denktaş, Bakanlar Kurulu onayının ardından protokolün ilk meyvelerinden birinin bir motosiklet pisti olabileceğini kaydetti.

Sofuoğlu: "Pist yapılırsa spor turizmine büyük katkısı olur"

Kenan Sofuoğlu da KKTC'de motosikleti seven bir kitle olduğunu belirterek, her yıl Türkiye şampiyonasının başlangıcını KKTC'den yapmak için mart ayında adada olmak istediklerini, bunun da KKTC'de yapılacak 3-3,5 km'lik bir pistle mümkün olabileceğini ifade etti.

Türkiye'de kullanılabilen tek pistin İzmir'de bulunduğuna işaret eden Sofuoğlu, bu tür bir pistin KKTC'de yapılması halinde tüm Avrupa'nın KKTC'ye akacağını, Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonalarının KKTC'ye getirilebileceğini ve bunun da spor turizmine büyük katkısı olacağını sözlerine ekledi. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Spor

Serdar Denktaş Kenan Sofuoğlu Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title