Haberler

Kızlarının Ameliyatı İçin Evlerini Satılığa Çıkardılar

AYDIN'ın Germencik İlçesi Ortaklar Mahallesi'nde yaşayan Demirkan ailesinin üç çocuğundan en büyüğü olan omurilik eğriliği bulunan 12 yaşındaki Hasret Demirkan'ın ameliyatı için 45 bin lira gerektiğini söyledi.

AYDIN'ın Germencik İlçesi Ortaklar Mahallesi'nde yaşayan Demirkan ailesinin üç çocuğundan en büyüğü olan omurilik eğriliği bulunan 12 yaşındaki Hasret Demirkan'ın ameliyatı için 45 bin lira gerektiğini söyledi. Aile, ameliyat masrafı için oturduğu evi satılığa çıkardı ancak ev eski olduğu için alıcı çıkmadı. Ortaklar Mahallesi'nde yaşayan ve geçimlerini günlük bulduğu işlerde kazandığı parayla sağlamaya çalışan baba Çaçan Demirkan (48) ile ev hanımı anne Suzan Demirkan (33), 2 aylıkken omurilik eğriliği (Skolyoz) teşhisi konan kızı Hasret Demirkan'ın üçüncü kez ameliyat olması için 45 bin lira gerektiğini söyledi. Aile bunun için oturdukları evi satılığa çıkardı ancak evin eski olması nedeniyle müşterisi çıkmadı. İstenilen parayı bulamazlarsa kızının felç hatta ölüm riski bulunduğunu söyleyen anne Suzan Demirkan, "Omurilik eğriliği yani Skolyoz teşhisi 2 aylıkken konuldu. 8 aylıkken 4 bin 500 lira masrafla 1'inci ameliyatını geçirdi. 2 yaşındayken de 2'nci kez ameliyatını 6 bin liraya oldu. Sol ayağını hissetmiyor, ayağı çürümeye başladı. Bu yıl İstanbul'daki doktora götürdüğümüzde damarlardan birinin koptuğunu söyledi. Şimdi tekrar omuriliğinden ameliyat olması gerekiyor. Yaşı büyük olduğu için zor bir ameliyat olacağı söylendi. Kullanılacak malzeme ve doktor ücretleri olarak 45 bin lira masraf çıkarıldı. Daha önceki ameliyatları kendi imkanlarımızla yaptık. Ancak şu anda son ameliyatı karşılayacak imkanımız yok" dedi.

"EVİ SATILIĞA ÇIKARDIK"

Tek dertlerinin kızları Hasret'in sağlığına kavuşması olduğunu vurgulayan anne Demirkan, "Kızımın sağlığına kavuşabilmesi için gerekli parayı bulabilmemiz amacıyla oturduğumuz evi satılığa çıkardık. Ama ev eski olduğu için gelip, bakıp gidiyorlar. Kimse almaya yanaşmıyor. Ev üstümüze dökülüyor. Konuyla ilgili Kaymakamlığa, Valiliğe, hastanelere ve gereken her yere gittim. Ancak tüm kapılar yüzümüze kapandı. Kimse bize yardım etmeye yanaşmıyor. Kapılar adeta yüzümüze kapandı. Eğer kızım kısa zamanda ameliyat olmazsa felç olma riski var. 13 yaşına kadar da onu kaybetme riskimiz var. Bu saatten sonra kızımın ameliyatı için duyarlı insanlardan yardım bekliyorum. 45 bin lira para bulamazsak, kızımı kaybedeceğim. Sol ayağı gelişmediği için 30 numara sağ ayağı ise 34 numaradır. Bu konuda bize tek yardımcı olan komşumuz Fatma Kırandır ondan Allah razı olsun" diye konuştu.

"ÇALIŞACAK İŞ BULAMIYORUM"

Sürekli çalışacak bir işinin olmadığı için maddi anlamda büyük sıkıntılar yaşayan baba Çaçan Demirkan ise, "Milletten kızım için destek istiyorum. Kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Şu anda işim yok çalışmıyorum. Düzenli bir mesleğimde yok ne iş bulsam yapıyorum. Evimi zor geçindirmeye alışıyorum. İşim olursa çocuklarım Hasret Demirkan, Hatice Nur Demirkan (7) ve Muhammet Ali Demirkan'ın (3) geçimini sağlamaya çalışacağım" dedi.

Kurtuluş İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Hasret Demirkan'ın bir haftadır ayağındaki çürüme ve bacak ağrısı yüzünden okula gidemediği belirtildi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Germencik Ortaklar Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title