Haberler

Kızların Futbol Sevgisi

Batman'da kızların futbol sevgisi- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağlanan huzur ortamıyla yaşanan sosyal değişim, kızların futbol sahalarına ilgisini artırdı- TFF Kadınlar 3. Lig 8. Grup'ta mücadele eden 1955 Batman Belediyespor'da 55 kadın futbolcu yer alıyor YILMAZ EKİNCİ - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çözüm süreci ile sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde yaşanan sosyal değişim, kızların futbol sahalarına ilgisini de artırdı.

Batman'da kızların futbol sevgisi- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağlanan huzur ortamıyla yaşanan sosyal değişim, kızların futbol sahalarına ilgisini artırdı- TFF Kadınlar 3. Lig 8. Grup'ta mücadele eden 1955 Batman Belediyespor'da 55 kadın futbolcu yer alıyor YILMAZ EKİNCİ - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çözüm süreci ile sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde yaşanan sosyal değişim, kızların futbol sahalarına ilgisini de artırdı.Yıllarca kadın intiharlarıyla gündeme gelen Batman'da çözüm süreciyle oluşan ortam, genç kızları yeşil sahalara da yöneltti. Yaklaşık 9 ay önce belediyenin girişimi sonucu oluşturulan ilin tek bayan futbol takımı 1955 Batman Belediyespor, Kadınlar 3. Ligi 8. Grup'ta mücadele veriyor. Takımda, 50'yi aşkın sporcu bulunuyor.İlk dönem, kızlarının futbol oynamasına karşı çıkan ve engellemek isteyen aileler, teknik direktör Eylem İpek ve diğer kulüp çalışanlarının çabası sonucu ikna oldu. Aradan geçen sürede kızlarının futbolda gösterdiği başarıyla gurur duymaya başlayan aileler kızlarını desteklemek için tribünde yer alıyor.Teknik direktör İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda yaptıkları araştırmalar sonucunda takımı kurduklarını söyledi.Kadınların sosyal alanda yer almasının önemine vurgu yapan İpek, "Bir zamanlar kadın intiharları ile anılan Batman artık kadınların futbol sahasında yer aldığı bir il oldu" dedi. Futbolculardan Özge Güney (16) ise futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Takım kurulması güzel oldu. Elemeler yapıldı, takıma seçildik. Bunun yanında küçük bayanlarda yeni takım kurulacak" ifadesini kullandı. Nergiz Özdemir (17) de ilk günlerde aile ve çevreden tepki aldıklarını dile getirerek, "Ailelerimiz zamanla alıştı. Bu işi çok seviyoruz" şeklinde konuştu. -

Kaynak: AA / Spor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Batman Belediyespor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title