Haberler

Kızkalesi'nde "zamsız" tatil

Güncelleme:

Geçen yılın fiyatlarıyla rezervasyon fırsatı.


Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, tatil planı yapanlar kadar durgun bir sezon geçiren turizmcileri de heyecanlandırdı. Mersin'in tatil cenneti Kızkalesi'nde Barbarossa Otel, sezonu hareketlendirmek için geçen yılın fiyatlarıyla devam kararı aldı.

Eşsiz denizi, kumu ve tarihi dokusuyla Akdeniz'in en önemli tatil merkezlerinden biri olan Kızkalesi'nde tatil sezonu, durgun başladı. Otel rezervasyonlarında yaşanan düşüş turizmcileri yeni arayışlara iterken, hükümetin bayram tatili kararı işletmecileri az da olsa umutlandırdı.

GEÇEN YILIN FİYATLARIYLA DEVAM

Barbarossa Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çalışkan, iç turizmi hareketlendirmek adına bu yıl rezervasyon ücretlerine zam yapmadıklarını bildirdi. Sezonun kötü başladığını ifade eden Çalışkan, "Şu anki durum sezonun çok da iyi geçmeyeceğinin habercisi. Bu nedenle biz de kendimize göre çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu yıl zam yapmadık, halen geçen yılki fiyatlardan rezervasyon almaya devam ediyoruz" dedi.

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneğinin başkanlığını da yürüten Hüseyin Çalışkan, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ve bu kararın yaklaşık 1 ay öncesinden açıklanmasının da turizmci adına sevindirici olduğunu belirterek, "Bu karar, zor bir sezon geçiren turizmci için az da olsa umut olmuştur" diye konuştu.

"OKULLAR GEÇ KAPANSIN, GEÇ AÇILSIN" ÖNERİSİ

Turizm sektörünün desteklenmesi açısından eğitim-öğretim yılı takviminin de yeniden gözden geçirilmesi önerisinde bulunan Hüseyin Çalışkan, şöyle devam etti:

"Okulların tatile girdiği Haziran ayı soğuk geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız ile Sayın Milli Eğitim Bakanımızdan ricamız, eğer mümkünse okulların 30 Haziran gibi kapanması, 30 Eylül gibi açılması. Biz turizmciler olarak, sezonun daha verimli kullanılması için bunu talep ediyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Çalışkan Ramazan Bayramı Kızkalesi Mersin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title