Haberler

Kızıltepe'deki Nevruz Kutlaması Sonrası Olay Çıktı

MARDİN Kızıltepe İlçesi'nde, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın da konuşma yaptığı nevruz kutlamanın ardından dağılan kalabalık içerisinde bulunan bir grup, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atmaya başlayınca, polis müdahale etti.

MARDİN Kızıltepe İlçesi'nde, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın da konuşma yaptığı nevruz kutlamanın ardından dağılan kalabalık içerisinde bulunan bir grup, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atmaya başlayınca, polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale ettiği gruptakiler sokak aralarına kaçtı.

Kızıltepe'de ilçe otogarı bitişiğindeki boş alanda kutlanan nevruz etkinlikleri, saat 11.00'da başladı. Kutlama alanına gelenlerin, polisin yaptığı üst aramasından sonra alana girmelerine izin verildi. Alana gelenler, Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekerek coşkuyla nevruzu kutladı.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP ve DBP'li yöneticilerle birlikte nevruz ateşini yaktı. Daha sonra burada oluşturulan platforma çıkan HDP'li Sancar, 16 Nisan'da yapılacak referandum için nevruz alanına gelenlerden, 'Hayır' için destek istedi. Sancar, konuşmasını tamamladıktan sonra platformdan ayrıldığı sırada, kalabalık içerisinde bulunan bir grup, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmaya başladı. Polis yetkilileri, slogan atılmaması konusunda HDP'li Sancar'dan çağrıda bulunmasını istedi. Yapılan çağrılara rağmen slogan atılmaya devam edilmesi üzerine polis, kalabalığa müdahale etti. Polisin, tazyikli su ve gaz bombasıyla müdühale ettiği gruptakiler, daha sonra ara sokaklara kaçarak gözden kayboldu.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mithat Sancar Kızıltepe Mardin PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title