Haberler

Kızıltepe'de Tepki Çeken Heykel Kaldırıldı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde DBP'li belediye tarafından Özgürlük Maydanı'nı dikilen yılan sembollü Şahmeran Heykeli, halkın tepkisi üzerine kaldırdı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde DBP'li belediye tarafından Özgürlük Maydanı'nı dikilen yılan sembollü Şahmeran Heykeli, halkın tepkisi üzerine kaldırdı. Belediye Başkanı İsmail Asi, heykelin halktan tepki alması üzerine kaldırdıklarını söyledi.

Kızıltepe Belediyesi 5 gün önce ilçenin Özgürlük Meydanı'na yılan figürlü Şahmeran Heykeli dikti. Heykelin Kızıltepe'nin kültürünü yansıtmadığını, ilçeye yakışmadığını özellikle de gören çocukların korktuğunu dile getirerek tepki gösterdi. Sivil toplum örgütlerinin de tepki göstermesi üzerine heykel belediye ekipleri tarafından sökülerek kaldırıldı.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, dikilen heykelden torununun da korktuğunu belirterek, Özgürlük Meydanı'ndan torunumla geçerken, torunum o manzarayı görünce, 'Dede eve gidelim bu nedir beni yiyecek korkuyorum' diyerek ağlamaya başladı. Belediyenin diktiği yılanlarla sarılmış bu heykelin ne anlam taşıdığını ve tarihçesi nedir hiç kimse bilmiyordu. Kızıltepe halkına yakışmayan bir görüntüydü. Çocukları korkutmaktan başka bir işe yaramıyordu. Belediyenin haber sitesine girdim. Belki orada bu heykelle ilgili bilgi veya tarihçesi ile ilgili bilgi yayınlamış olabilir diye düşündüm. Oradan da bir şey göremedim. Bu Özgürlük Meydanı halkın meydanıdır. Özgürlüğe yakışır büst, heykel, resim, tabela ve afişler konulur. Halk bundan neşe alsın. Halk bundan sevgi, saygı tarihi hatırlatsın diyerek tepkimi dile getirdim. Bunun üzerine belediye de heykeli yerinden kaldırmış dedi.

Mardin Tüketici Hakları Derneği Başkanı Musa Öztürk, belediyenin halkın tepkisini çeken bir heykeli kaldırmasını takdirle karşıladığını belirterek, Heykelin halkın değerlerini yansıtmadığını bile bile ilçenin en merkezi yerine dikilmesi bence büyük bir hatadır. Bu heykel için harcanan bu kadar para yine bu halkın cebinden çıkıyor. Belediye yetkililerinden isteğimiz bu konularda bir az daha duyarlı ve dikkatli olmalarıdır dedi.

TEPKİ GÖSTERİLİNCE KALDIRDIK

Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi, heykel projesinin bir önceki yönetim tarafından hazırladığını belirterek, Projeyi yürüten firma istenilen çalışmayı yerine getiremeyince zaten daha önce onları mahkemeye vermiştik. Kızıltepe'ye uygun kültürümüzü yansıtan bir çalışma yapacaktı. Dikilen heykele halk ta tepki gösterince biz de yıkma kararı aldık. Firma ile mahkememiz devam ettiği için daha fazla bilgi vermek istemiyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Erdal Turgay:

İlk önce Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar a teşekkür ve saygılarımız iletiyor. Sayın başkanım İsmail Asi diyor eski yönetim sucu onların önerisi ve biz kaldıracaktık. Yapmayın Başkanım eski yönetim suçlama bu sizin dönemininizde dikild ve Çevgön nın bu duyarlığı ve halktan aldığı destek ve habre çıkınca binlerce kişi okuduve Menduh beyi haklı görüp tebrik eti destek verdi. Siz Çevgön başkanın bu yaptığı İnsancıl duyarlılığı için niye kendisıne teşekküğr etmiyorsunuz. Ama siz merak etmeyin binlerce insan kendisını aradı tebrik edip teşekür etiler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title