Haberler

Kızılelma Dizisini 'IŞİD Tehdidi' Bitirdi İddiası

Güncelleme:

TRT'de yayınlanan ve aniden reytingi düşük gerekçesiyle erken final yaptırılan Kızıl Elma dizisinin, Emniyet'in IŞİD'le ilgili uyarı yazısı üzerine bittiği iddia edildi.

TRT, bu yılın ocak ayında büyük bir lansmanla yayına koyduğu 'Kızılelma' adlı diziden, beklenenden çok çabuk vazgeçmiş, 'Alevi düşmanlığı yapıldığı' gerekçesiyle de eleştirilen dizi sadece 5 ay sonra, 'reytinglerinin düşük olduğu' gerekçesiyle yayından kaldırılmıştı. Kurtlar Vadisi, Sakarya-Fırat gibi dizileriyle önemli bir seyirci kitlesi kazanan Osman Sınav'ın yönettiği dizinin bu beklenmedik erken finali merak uyandırmıştı.

EMNİYET'İN IŞİD YAZISI

Milliyet yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında, Kızılelma dizisi'nın yayından kaldırılmasıyla ilgili çok ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 28 Nisan 2014'te, yani Kızılelma dizisi yayından kaldırılmadan sadece 3 hafta önce, kendi birimlerine bir yazı göndermiş ve birimleri 'olası IŞİD eylemleri'ne karşı uyarmıştı. Ancak bu 'gizli yazı'da çok dikkat çeken bir detay daha vardı. Emniyet, kendi birimlerine, örgüt yanlısı açık kaynaklarda, Türk televizyonlarında yayınlanan dizilerde IŞİD düşmanlığı yapıldığı, TRT'de yayınlanan 'Kızılelma' dizisinde IŞİD'in, insanları kesen ve korku salan bir çeteymiş gibi gösterildiği' haber ve yorumları yapıldığını bildiriyordu. Ve tam 3 hafta sonra da Kızılelma 'reyting' gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Osman Sınav Sakarya Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

DR EMITT BROWN:

Kızıl Elma dizisinin 22 bölümünü de izledim, Youtube''dan bilgisayarıma da indirdim. 22nci bölümde Zeynep Gevherin şehit edilmesi korkunç birşey. Biz yayından kaldırıldı şeklinde değil de Sezon Finali yaptı şeklinde algıladık. Eğer devam etmeyecekse Allah sizi de kahretsin. Murat Altay''ın yeni bir sevgilisi daha olacak mı öğrenemeyeceksek batsın bu dünya. Işid Terör örgütünün tehdidini yemişim. Biz izliyoruz o diziyi devam edin delikanlı gibi başladığınız işi devam ettirini. İnsanın asabını bozmayın. Gıçı kırık Polat Alemdar bile yıllarca yayında kaldı. Kurtlar Vadisi Pusu''dan sonrasını izlemedim saçma sapan bir aksiyona dönüşmüştü heyecan vermiyordu. Kızıl elmanın sorunu da bu çok fazla propaganda var, heyecan vermiyor ama Zeynep Gevher, Murad Altay aşkı bir umut ışığıydı izletiyordu. Kendinize gelin, Işid tehdidiyle yılmayın.

16
4
yanıtYanıtla
hakan:

zaten yandaş bir diziydi

5
14
yanıtYanıtla
roj:

takvahaber sitesi nin haberi kaldırtı.. Işid in türkçe haberlerini yapar.. kaynağından haber verir..

11
4
yanıtYanıtla
MUSUL:

ben hiç dizi izlemem, ama kızılelmayı takip ediyordum,güzel bir diziydi.dizi demeyelim gerçekti. anladığım kadarıyla halka MİT''i tanıtmaktı veya algı oluşturmaktı yayınlandığı kanal TRT 1 . MİT''i tanıtmanın veya mit hakkında algı oluşturmanın bir anlamı yok. zaten MİT''inde buna ihtiyacı yok. bırakın MİT işini yapsın.bakın Somali Büyükelçilini kurtardı Musulu da bekliyoruz. haydi aslanlarım

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title