Haberler

Kızıldamar Açıklamayı Yetersiz Buldu

Güncelleme:

DBP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aliye Kızıldamar, işten çıkarılan 4 personel için belediyenin gerekçesini yetersiz buldu.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde büyükşehir belediyesi tarafından işlerine son verilen çalışanlarla ilgili bilgi isteyen DBP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aliye Kızıldamar, belediyenin yaptığı açıklamayı yetersiz buldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Aliye Kızıldamar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında Birecik'te emekliliklerine kısa bir süre kala 4 çalışanın işine büyükşehir belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden son verildiğini iddia etmişti. Söz konusu olayla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nden kapsamlı bir açıklama beklediklerini belirten Kızıldamar, önergelerine verilen cevabın tatmin edici olmadığını kaydetti.

'HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDİ'

Kızıldamar, Ocak ayı oturumunda "Birecik'te itfaiye memuru olarak çalışan Yaman Megit, 93'te işe girmiş. Emekliliğine 4 yıl var. Ahmet Nuri Şahin, emekliliğine 4 yıl var. Bu da yine 93 girişli. İsmail Sarıkaya yine 93 girişli, emekliliğine 10 yıl var. Derviş Sarıkaya emekli edilmesine 4 yıl var. Sebze halinde işçi kadrosunda. Çalışan arkadaşlarımız bunlar, kadrolu olarak çalışan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımıza geçen Perşembe günü Belediye Sendikası Başkanı arkadaşları arıyor. Arkadaşlara işlerine son verildiğini, ilk üç arkadaşımız itfaiye eri olarak çalışıyor. Yani Yaman Megit, Ahmet Nuri Şahin, İsmail Sarıkaya itfaiye eri olarak kadrolu çalışan arkadaşlar. Derviş Sarıkaya da sebze halinde çalışıyor. Arkadaşlar aranıyor. Urfa'ya çağrılıyorlar. Kıdem tazminatlarının hesaplanacağı, işlerine son verildiği yönünde kendilerine bilgi veriliyor. Bugün tekrar yapılan görüşme sonucunda işlerine son verildiğini ve yetkili birime Birecik İtfaiye Amirliğine yazılarının gittiği söyleniyor. Emekliliğine 4 yıl, 6 yıl, 10 yıl kalan arkadaşlara hiçbir gerekçe bildirilmeden, daha önce hiçbir uyarı yapılmadan aranarak işlerine son verildiği söyleniyor büyükşehir belediyesi tarafından. Yine bir arkadaşımız daha var. Muhittin Kaya isimli arkadaşımız da daha önce Birecik'te mezarlık müdürlüğünde kadrolu memur arkadaşımız. Bu arkadaşımız da Ceylanpınar'a sürgün ediliyor. Arkadaşlar Birecik'te oturuyorlar. İtfaiye eri olarak çalışıyorlar. Bu arkadaşların işlerine son verilirken bir taraftan da Urfa'da oturup Birecik'te itfaiye biriminde görevlendirilen ve her gün oraya gönderilerek yol masrafı da karşılanan arkadaşların isimleri bizde. Şu ana kadar açıklamak istemiyorum. Bir tarafta yerelde böyle mağduriyetler yaşatılırken diğer taraftan bütçeye yük getirilerek Urfa'dan personelin Birecik'e gönderilmesi, her gün yol ücretinin karşılanması bu kabul edilebilir bir durum değildir" ifadelerini kullanmıştı.

'BAŞKANLIK OLURUYLA FESHEDİLMİŞ'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mahmut Atçı'nın imzasını taşıyan açıklamada, "İlgi sayılı yazı ekindeki soru önergesinde bahse konu işçi personel 6360 sayılı Kanun ile Birecik Belediyesinden Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza devredilmiş olup, Başkanlık makamından alınan 31/12/2014 tarih ve 73 sayılı olur ile tüm kıdem ve ihbar tazminatları ödenmek üzere mağduriyetlerine mahal verilmeden iş akitleri feshedilmiştir.

Ayrıca aynı soru önergesine konu Bekçi Muhittin Kaya'nın Ceylanpınar İlçesine sürgün edildiğine dair iddianın yanlış bilgiden kaynaklandığı, adı geçen Memurun 06/01/2015 tarihinde
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Bakanlığı emrinde görevlendirildiği ilgilinin dosyasından yapılan incelemeden anlaşılmıştır. Bilgilerinize arz ederim" denildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

İsmail Sarıkaya Nuri Şahin Birecik Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title