Haberler

Kızıldağ Yeniden Türkmenlerin Elinde

Güncelleme:

Son günlerde sıklıkla el değiştiren Kızıldağ, sabah saatlerinde başlatılan operasyonla yeniden Türkmenlerin eline geçti.

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen birlikler, dün kaybettikleri Kızıldağ tepesini geri almak için saldırıya geçti.

SABAH SAATLERİNDE OPERASYON BAŞLATILDI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkmen muhalifler, sabahın ilk saatlerinde Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Kızıldağ tepesine operasyon başlattı. Bölgedeki şiddetli çatışmalar devam ederken, yerel kaynaklar, Türkmenlerin bölgede ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

KIZILDAĞ YENİDEN TÜRKMENLERİN ELİNDE

Habertürk Tv muhabiri Murat Karataş'ın aktardığı bilgiye göre Kızıldağ tekrar Türkmenlerin eline geçti. Son günlerde rejimin karadan, Rusya'nın havadan saldırılarına maruz kalan Kızıldağ, rejim ve muhalifler arasında sık sık el değiştiriyor.

BÖLGE BÜYÜK STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR

Türkiye'ye 5 kilometre mesafedeki Kızıldağ, bölgedeki en yüksek dağ olması nedeniyle stratejik önem taşıyor. Kızıldağ, Türkiye sınırına 500 metre mesafede bulunan bölgenin en doğu ucu olan Yamadı'ya kadar atış üstünlüğü sağlıyor. Rejim güçleri bu tepeyi tam olarak ele geçirirse Kızıldağ'dan Yamadı'ya kadar on Türkmen köyünü topçu atışıyla vurabilir.

TÜRKİYE'YE GEÇİŞ YOK

Türkmen kadın ve çocukların yaşamını sürdürdüğü Yamadi çadır kampının üst bölgesindeki Çümerenek köyünün ise gece boyu vurulduğu bildirildi. Türk askeri yetkililer ise sınırın Türkmenler için açık olduğunu ancak ilk gelen 80 kişilik grubun dışında Türkiye'ye bir geçişin söz konusu olmadığını bildirdi.

Yayladağı İlçesi'nin Güveççi Mahallesi'nde kurulan çadırkentin altyapı çalışmasının da devem ettiği en kısa zamanda tamamlanması için çaba gösterildiği bildirildi.

RUS UÇAKLARI FÜZE ATTI: 5 ÖLÜ, 10 YARALI

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin İdlib iline bağlı Maarat Al-Numan Kasabası'na da dün akşam saatlerinde Rusya'ya ait uçaklardan 2 füze atıldı. Yerleşim yerlerine isabet eden füzeler nedeniyle insanlar, yıkılan binaların enkazlarının altında kaldı. Halk, saldırıdan sonra enkazın altında kalan ölü ve yaralıları çıkarmak için seferber oldu.

Suriyeli yerel kaynaklar füzeli saldırıda 5 kişinin öldüğünü 10 kişinin de yaralandığını kaydederken, enkazın altından çıkarılan yaralılar otomobil ve kamyonetlerle hastanelere taşındı. Araç bulamayan bir kişi ise yaralıyı motosikletiyle hastaneye götürmek istedi. Bir süre giden motosikletin arkasındaki yaralı düşmek üzereyken diğerleri tarafından alınarak bir araca konulup hastaneye götürüldü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Lazkiye Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (251)

Mehmed:

ABD uşağı Türkmenler. . Sizde azıcık yürek olsa İsrail''e ABD''ye savaş açarsınız. .

7
66
yanıtYanıtla
toraman bay:

sen kimin piyonusun

yanıt13
yanıt1
AKKOYUNLAR HAYDİN SAVAŞA.:

ŞAPŞAL TÜRKMENLER AKEPENİN KAFAYLA ESAD KARŞI DURDULAR. AYVAYI YEDİLER.

12
30
yanıtYanıtla
hüseyin öztürk:

biz koyun olsakda senin gibi çakkal vede adi yaratık değiliz bu bize yeter rus ve esed uşağı

yanıt2
yanıt0
ankara:

Hain sus etegini giy öje sur v bekle türkleri

yanıt2
yanıt0
Abbas:

Allah yar ve yardımcınız olsun su mübarek gunde

38
3
yanıtYanıtla
Adanalı ural Mobil-IOS:

Türkiye türkmenlere daha fiili yardımcı olmalı dualarımız yetmez

39
2
yanıtYanıtla
Gizli:

Dağın adi türkmendaği diye türkmenler yaşayacak diye bir kural mı var ? Allahuekber dağlarında allah mı yaşıyor ?

13
25
yanıtYanıtla
Kerem:

Buna gore sunu anlamış oluyoruz senın gıbı haınlerınde bu vatanda ısı ne ?????

yanıt4
yanıt1
KAHROLSUN BAAS REJİMİ:

ESAT SONUN YAKIN GADDAR ADAM AKITTIĞIN KANDA BOĞULACAKSIN SENİ TOPRAK BİLE KABUL ETMİYCEK

34
3
yanıtYanıtla
Tüm 251 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title