Haberler

Kızı Öldürülen Gözü Yaşlı Annenin Yardım Feryadı

Konya'nın Akşehir ilçesinde 21 Aralık 2012 tarihinde kaybolduktan 4 gün sonra bir meyve bahçesinde telle boğularak öldürülmüş halde bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin annesi, Amerikalı Sarai Sierra cinayetinin zanlısının tespit edildiğini...

Konya'nın Akşehir ilçesinde 21 Aralık 2012 tarihinde kaybolduktan 4 gün sonra bir meyve bahçesinde telle boğularak öldürülmüş halde bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin annesi, Amerikalı Sarai Sierra cinayetinin zanlısının tespit edildiğini ancak kendi çocuğunun cesedinin ondan önce bulunmasına rağmen kızının katiline hala ulaşılamamasına tepki gösterdi.

21 Aralık 2012 tarihinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kaybolan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi, kaybolduktan 4 gün sonra bir meyve bahçesinde telle boğulmuş halde bulunmuştu. Olayın üzerinden 74 gün geçmesine rağmen kızının katilinin bulunamamasına tepki gösteren anne Pakize Çiftçi, "Amerikalı bir kadın kayboluyor. Benim çocuğumun cesedi ondan önce bulunduğu halde, kızımın katili hala bulunamadı. Ne olur yardım edin" diyerek feryat etti.

"SENİ ÇOK ÖZLEDİM ANNEM"

Cinayet kurban giden kızının resmini öpüp koklayan ve kızının resmiyle konuşan acılı anne Pakize Çiftçi, "Dayanamıyorum be çocuğum. Seni çok özledim annem. Ben kızımın saçlarını okşamaya kıyamadım, canını aldılar. Benim dünya güzelim" diyerek gözyaşı döktü.

Kızının koyu bir Galatasaraylı olduğunu ifade eden anne Pakize Çiftçi, kızına Fenerbahçe şapkasıyla bir fotoğraf çektiğini anlatarak, "Bu fotoğrafı çektik. Sonra birlikte gülecektik. Fenerbahçelisin diye dalga geçecektik" dedi.

"AMERİKALI KADININ CESEDİ HEMEN BULUNUYOR"

Kızının kaybolmasından bu yana 74 gün geçtiğini hatırlatan Pakize Çiftçi, "Onu toprağa vereli de 70 gün oldu. Katilinden hiçbir haber, iz yok. Bizim hiçbir düşmanımız yok. Çocuğumun kimseye hiçbir kötülük yaptığını zannetmiyorum. Tek istediğim Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bu konuya el atın. Biraz kriminali hızlandırsak. Bize bu konuda yardım edin. Ne olur, bir anne feryat ediyor. Duyun artık ne olursunuz. Benim çocuğumdan sonra Amerikalı kadın kayboluyor, cesedi de çok çabuk bulunuyor. Katili de çok çabuk bulunuyor. Neden benim kızımın ki hala bulunmuyor. Benim çocuğum okuması gereken daha 8. sınıf öğrencisiydi. Niye toprağın altında? Bana bunun cevabını kim verecek? Ne olur Allah rızası için sesimi duyun başka hiçbir şey istemiyorum. Bu çocuk benim değil de sizlerin olsaydı ne olurdu. Hepinize söylüyorum, elinizi şu vicdanınıza koyun. Birazcıkta bizim çektiklerimizi anlamaya çalışın. 13 yaşında pırıl pırıl bir kız çocuğu ölüyor ve katili bile bulunamıyor. Çok çaresizim. Ben dün kızımın mezarına gittim. Çocuğuma hiçbir şey söyleyemedim. Elimden hiçbir şey gelmediği için orada saatlerce oturdum. Konuştum ama diyemedim Çocuğum katilin bulundu diye. Ne olur Allah rızası için biraz yardımcı olun. Tek istediğim şu kriminal birazcık hızlandırılsın. Artık evladım yok, gelmeyecek biliyorum. Tek istediğim, yaşama sebebim, ayakta durma sebebim katilinin bulunması. Çok mu bir şey istiyorum" diyerek gözyaşı döktü.

TEK HAYALİ PİLOT OLMAKTI

Kızının büyük hayalleri olduğunu da belirten gözü yaşlı anne Pakize Çiftçi, "Hatice'ye diyordum ki büyüdüğün zaman hakim ol. Yanlış karar veririm, bir hata yaparım diye istemiyordu. Savcı ol diyordum 'Anne ya onlar kazalara falan da gidiyorlarmış, benim onu yüreğim kaldırmaz' diyordu. Benim çocuğum pırıl pırıl çok merhametli bir çocuktu. Doktor ol diyordum 'hayır, insanlar ölür dayanamam' diyordu. Ben diyordu pilot olacağım. Benim çocuğumun tek hayali pilot olabilmekti. Galatasaray Lisesi'nde okuyacaktı. Okumasına bile izin vermediler. Çok başarılıydı, hedefleri vardı. Onu severken hep ona diyordum ki 'benim kara çocuğum, benim kara ceylanım', çocuğumun alın yazısı çok karaymış ama bilememişiz. Canın acıyor. Pırıl pırıl bir evladı toprağa veriyorum ve katili elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta geziyor. Kimse garanti veremez ki bir daha birinin daha canını yakmayacağına. Tek istediğim bu bulunsun. Başka hiçbir şey istemiyorum" dedi.

"ABLA SEN ÖLMEDİN Mİ?"

Küçük kızları 10 yaşındaki Gizem'in ablası öldüğünden beri çok yalnız olduğunu anlatan anne Pakize Çiftçi,

"Ablasını rüyasında görüyor ve bana anlatıyor. Bana diyor ki 'sen çok ağladığın için ablam senin rüyana gelmiyor' diyor. Ben rüyamda görsem dahi ona söyleyemiyorum. Çünkü çok üzülüyor. En son rüyasında ablası ile ikisinin parkta olduğunu görmüş. Ona 'abla sen ölmedin mi?' diye sormuş ablası da 'hayır niye öleyim, ölmedim' diye onu kucaklamış. Hem ağladı hem bana anlattı. Çocuklarım ikiz gibilerdi. Hatice hep kardeşini kollardı. Gizem, 'şimdi beni kim kollayacak' diye ağlıyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor. İnanın içimdeki acı yüzünden onunla bile ilgilenemiyorum. Çok çaresiziz. Bazen Gizem diyor ki 'Anne biz onu okumaya gönderdik, diyelim ve gelecek'. Sanki rüyadayız, uyanacağız, her şey normale dönecek. Biz hep böyle yaşıyoruz" diye konuştu.

Gözü yaşlı anne Pakize Çiftçi, her gün ölen kızının resimleriyle kendini duyar gibi konuştuğunu söyleyerek, katil ya da katillerin bulunması için yardım beklediğini ifade etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hatice Çiftçi Akşehir Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title