Haberler

Kız Çocukları İçin "Stem Kampları Projesi" - Mersin

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Öğrencilerin projelerini hazırlaması Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun'un açıklamaları Öğrencilerin proje sunumları ve çalışmaları hakkında bilgi vermesi Öğrencilerin çalışmalarından görüntüler Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi" Projenin Mersin etabı öğrencilerin sunumlarıyla tamamlandı İlköğretim 6. sınıf kız öğrenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Öğrencilerin projelerini hazırlaması

Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun'un açıklamaları

Öğrencilerin proje sunumları ve çalışmaları hakkında bilgi vermesi

Öğrencilerin çalışmalarından görüntüler Kız çocukları için "STEM Kampları Projesi"

Projenin Mersin etabı öğrencilerin sunumlarıyla tamamlandı

İlköğretim 6. sınıf kız öğrenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı sona erdi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda gerçekleşen kampın ikinci gününde yüz öğrenci, gözetmenler eşliğinde birbirleriyle fikir alışverişinde bulunarak projelerini hazırladı.

Proje Yöneticisi Gökhan Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kamp fikrinin 1 yıldan fazla bir süre içerisinde hayata geçirildiğini belirtti.

Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ın ortaya koyduğu inisiyatif ve değerlendirmelerle projenin ortaya çıktığını aktaran Coşkun, şöyle dedi:

"Aziz Sancar'ın ortaya koyduğu başarı hikayesi ve bilim insanı kimliğinden yola çıkarak bir rol model tasarladık. Bu rol modeli de en erken yaşta çocuklarımıza aktaralım istedik. Amacımız, mümkün olan en erken yaştaki yaş grubuna, rol modeller üzerinden bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik programlarını sevdirmek, onlara bir rol model kavramından, merak duygularına dokunarak geleceklerinden bu alanla ilgili eğitim almalarına teşvik etmek. Yani bir algı yönetimi. Bunu yaparken de rol modeller üzerinden ilerliyoruz."

Coşkun, projenin mayıs ayında sona ereceğini ve önümüzdeki yıllarda daha çok ilde öğrencilerle projeyi gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Projenin önemli mesajlar verdiğini dile getiren Coşkun, "Projede herhangi bir seçicilik, test, sınav yok. En önemli mesajlardan biri de sınav, test, seçme gibi duygulardan uzak, çocukların eğitimine bir mesaj göndermek." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Ceren Cerrah da projesinde hava kirliliğini önlemek için "Güneş enerjisiyle ısıtılan metrobüs" hazırladıklarını ve yaşlı yolcuların araçta daha güvenli yolculuk yapması için güvenli koltuklar tasarladıklarını söyledi.

Diğer öğrenciler de çöpe giden ekmeklerin sokak hayvanları için değerlendirilmesine yarayacak cihaz, atıkların değerlendirildiği "Atıkistan" gibi farklı projelerin tanıtımını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Gökhan Coşkun Girls Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title