Haberler

Kitapseverler, Sancaktepe'de Açılan Fuarda Buluşacak

Sancaktepe Belediyesi’nin yazarlar ve okurları biraraya getirmek için düzenlediği 4’üncü Sancaktepe Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Sancaktepe Belediyesi'nin yazarlar ve okurları biraraya getirmek için düzenlediği 4'üncü Sancaktepe Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Sancaktepe Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kitapları sevdirmek, kitap okuma bilincini yerleştirmek ve kitapseverlerle yazarlarını biraraya getirmek için hazırladığı Sancaktepe 4'üncü Kitap Fuarı'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Yaklaşık 70 yazarın ve toplumun her kesimine hitap eden yüzlerce eserin yer aldığı kitap fuarının açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış törenine Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

"OLAYLAR CEHALETTEN MEYDANA GELİYOR"

Sancaktepe 4'üncü Kitap Fuarı'nın açılışını yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Bu yıl Sancaktepe Belediyesi olarak kitap fuarımızın 4'üncüsünü açmış oluyoruz. 80 yayın evinin yer aldığı fuarda Sancaktepeli gençlerimizi yüzlerce eserlerle buluşturuyoruz. Bu fuarın amacı kitapları sevdirmek, okumayı sevdirmek ve toplumumuzu kitapla biraraya getirmektir. Çünkü, karanlığı aydınlatanlar bilgilerdir. Biz buradan sesleniyoruz, gençlerimiz kitap okusun, kilitli kapılar açık kalsın, karanlıklar aydınlığa çıkmış olsun istiyoruz. Şimdi yeryüzünde cereyan eden olaylar maalesef cehaletten kaynaklanıyor. Toplumun her kesimi kitapla buluşsun diye bu çalışmayı yapıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALİNE EN BÜYÜK KATKI ANNELERİN İLGİLERİDİR"

Çocukların kitap okumasına yönelik en büyük eğitimin anneden geldiğini dile getiren Başkan Erdem, "Bu projede annelere çok büyük işler düşüyor. Çocuklarımızın geleceklerini en iyi hazırlayanlar annelerdir, o yüzden çocuklarımızın istikbaline sahip çıkalım. Belediyemizin açmış olduğu bilgi evlerine çocuklarımızı götürelim. Eğer ki çocuklarımızı farklı kaynaklarla da buluşturursak, çocuklarımız geleceğe daha iyi hazırlayacaklardır. Hem bilgi edinecekler, hemde özgüvenle istikbale yürümüş olacaklar" diye konuştu.

Toplumun her kesimden vatandaşı ve özellikle okul çağındaki çocukları ve kitapla buluşturmak amacıyla açılan kitap fuarı Sancaktepe Samandıra Saat Kulesi Önünde 11 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Erdem Sancaktepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title