Haberler

Kışladağı Altın Madeni Kapılarını Medyaya Açtı

Tüprag Metal Madencilik Tarafından İşletilen Kışladağı Altın Madeni, Kapılarını Yerel Basına Açtı. Bugüne Kadar 7 Ton Altın Üreten ve 17 Ağustos 2007 Tarihinde Mahkeme Kararıyla Üretimine Ara Veren Maden, Yine Mahkeme Kararıyla 6 Mart 2008 Tarihinde İkinci Kez Üretim İzni Almıştı.

TÜPRAG Metal Madencilik tarafından işletilen Kışladağı Altın Madeni, kapılarını yerel basına açtı. Bugüne kadar 7 ton altın üreten ve 17 Ağustos 2007 tarihinde mahkeme kararıyla üretimine ara veren maden, yine mahkeme kararıyla 6 Mart 2008 tarihinde ikinci kez üretim izni almıştı.

Uşak'ın Eşme ilçesi Kışladağı mevkiinde bulunan TÜPRAG Metal Madencilik tarafından işletilen altın madeni, bugün Uşak'taki basın mensuplarına yönelik bir gezi düzenledi. Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Yılmaz'ın eşliğinde madeni gezen gazeteciler, altın döküm odasına da girerek dökülen külçeleri görüntüledi. Bazı sivil toplum kuruluşları ile bölgede bulunan İnay köylülerince sürekli protesto edilen ve durdurulması istenen altın madeni ikinci kez üretim izni aldıktan sonra ilk defa tam kapasite üretime başladı. 2006 yılında Enerji Bakanı Hilmi Güler'in katıldığı bir törenle üretime başlayan maden, 17 Ağustos 2007 tarihinde mahkeme kararıyla üretime ara vermek zorunda kalmıştı. Maden, 6 Mart 2008 tarihinde yine mahkeme kararıyla ikinci kez üretim izni aldı. Yaklaşık bir aydır üretime başlayan altın madeni bugün itibariyle ilk defa tam kapasite çalışmaya başladı.

Madenle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehmet Yılmaz, madenin çevreye olan etkileri, Türk ekonomisine ve yöre halkına olan katkılarını değerlendirdi. Altın fiyatlarının tarihi zirve yaptığı bir dönem yaşandığını, Türkiye'nin dünyada en zengin altın rezervlerine sahip birkaç ülkeden biri olduğunu anlatan Mehmet Yılmaz, şöyle konuştu: "Altın fiyatları şu an tarihi zirvesini yaşıyor. Bugün itibariyle altın 925 dolar seviyelerinde. Bu inanılmaz bir şey. Türkiye bu fırsatı hiç kaçırmamalı. Türkiye topraklarında 6 bin 500 ton altın rezervi olduğunu biliyoruz. 6 bin 500 ton altının değeri 200 milyar dolar, katma değeri ile düşündüğümüzde 800 milyar dolar. Yer altı kaynaklarımızı ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hiç vakit kaybetmeden üretime geçirmemiz gerekiyor. Bu altın dahil tüm kaynaklar için geçerli." Madende deneme safhasından itibaren yürütülen çalışmaları ve gelecek yıllardaki hedeflerini de anlatan Mehmet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "2007 Ağustos ayında mahkeme kararı nedeniyle üretime ara vermiştik. 6 Mart tarihi itibariyle üretime tekrar başladık. Bugüne kadar toplam 7 ton 62 kilogram altın ürettik. Madenin fizibilite ömrü 15 yıl aktif üretim 2 yılı kapanma olmak üzere 17 yıl. Hedefimiz 132 milyon ton cevher içerisinden yıllık 10 ton altın üretmektir. 2006 ve 2007 yıllarında bu hedefi tutturamadık. Ama üretim durduğunda 600 işçiyi çalıştırmayı sürdürdük. Yöre insanı ile olan bağımız o dönemde de canlı kaldı. Kışladağı'nda toplam 107 ton altın çıkarmayı umuyoruz." Mehmet Yılmaz, altın madeninin işlemesine karşı çıkan grupların ortaya attığı iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Emeği yoğun bir sektörde çalıştıklarını anlatan Mehmet Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: "Köyden kente göçü önlüyoruz. İnşallah bu madenin ömrü sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam eder. Geçen aylardaki hayvan ölümleri gündeme yanlış bir şekilde geldi. İlginçtir o dönemde biz üretimde değildik. Kaldı ki çitimizin hemen dibinde maden açıldığından bugüne kadar hayvancılık ve tarım faaliyetleri devam ediyor. Valilik İzleme ve Denetleme Komisyonu maden açıldığından beri denetlemelerine devam ediyor. Çevreye hiç etkimiz olmadığı analitik raporlarla da ortada. Ne mutlu ki çalışanlarımızın hiç biri bugüne kadar zarar görmedi. Biz her gün buradayız en ufak olay meydana gelmediği gibi kimseden bir şey de saklamıyoruz. Önümüzdeki günlerde hedefimiz 10 ton üretim hedefini tutturmaktır. Yeni hizmete alacağımız 150 ton kapasiteli kamyonların faaliyete geçmesini bekliyoruz, tam yol ileri felsefesiyle çalışmalarımız devam ediyor." (KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title