Haberler

Kırşehir Valisi Kentin İsminin Değiştirilmesini Önerdi

Güncelleme:

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir kelimesinin imaj ve algılama noktasında eksik olduğunu söyleyerek kentin isminin değişmesini önerdi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin ziyaretinde yaptığı açıklamada kentin isminin değişmesi gerektiğini ifade etti.

GÖNLÜMDEN GEÇEN İSİM GÜLŞEHİR

Kırşehir'in bir kültür şehri olduğunu söyleyen Şentürk, kentin adının neden "Gülşehir" olmadığını merak ettiğini ifade etti. Şentürk, "Benim gönlümden geçen, bir ilave isimle şehrimizin ismini Gülşehir yapabilir miyiz? Bence yapabiliriz. Kırşehir'e ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.

KIRŞEHİR İSMİ İMAJ VE ALGILAMA NOKTASINDA EKSİK

Kırşehir isminin güzel bir imaj vermediğini savunan Şentürk, şunları kaydetti:

"Kırşehir, neden Gülşehir değil? Çünkü tarihteki ismi Gülşehir. Kırşehir ile Gülşehir aynı imajı vermiyor. Kırşehir'e gelmemiş, Ahi Evran'ı bilmeyen, tanımayan bir insan için Kırşehir kelimesi imaj ve algılama noktasında bir eksiklik meydana getiriyor. İlimizin ismi değiştirilerek Ahigülşehir olabilir. Ahiliğin kelime manası kardeşliktir. Çok da güzel yakışır. Çok şükür hiçbir sorunumuz yok. Nüfusumuzun tamamı kardeş. Ahi Evran ile anılan ve onunla sembolleşen bir il, fakat ismi kendisiyle uyuşmuyor. Bu konu tartışılsın diye söylüyorum. Mutlaka bu isim konusunun ele alınması gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Necati Şentürk Fethi Yaşar Gülşehir Kırşehir Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (51)

türkiyeli:

sayın valim yapacak başka işiniz kalmadı heralde kırşehri gülşehrine isimle değil icratınızla yapsaydınız keşke. Bir fabrika bir atölye için uğraşşanız daha hoş olmaz mıy dı acaba ne dersiniz?

18
1
yanıtYanıtla
Doğru Söz:

yarında birisi çıkıp derki şu Türkiye isminide değiştirelim, ülkeyi yeterince temsil etmiyor. Köklü değişiklikler bir anda olmaz, köklü analizler yapmak gerekir.

17
0
yanıtYanıtla
ali:

İsimlerde uğraşma işini yap

16
0
yanıtYanıtla
belcikadan:

sayin valim ben kirsehirliyim siz nerelisiniz bilmiyorum ama sizden ricam siz geldiginiz yerleri mi degistiriyorsunuz sizden ricam kirsehiri nasil yatirimlar olabilir o konularla mesgul olun saygilarla

14
1
yanıtYanıtla
UKKUS;:

Niyet halis değilse yaparmı ZIRŞEHİR?

12
1
yanıtYanıtla
izmirli:

tayyipistan yap iyi para gelir

11
0
yanıtYanıtla
MERTCAN:

ic anadoluya ne yapsan adam olmaz asosyal bir millet Degerli vali hic ugrasma hanzolar diyari ic anadolu ile

2
9
yanıtYanıtla
hamit:

mertcan, benim lokalim var, eger kabul edersen gel geceleri sahneye cik direk dansi falan yaparsin, gelisime katkida bulunursun ha, , yarin baslayabilirsin. . .

yanıt0
yanıt0
Şuursuz Mertcan''a cevap:

Şuursuz Ergen Mertcan Efendi. Bu nasıl bir cevap, nasıl kendini özünü bilmezliktir. Yurdumuzun ana kültürünü, örf ananelerini, yardım severliğini, vatanseverliğini, vatan için ölme kültürünü yansıtır Anadolum. 1. Dünya savaşı ve Kurtuluş savaşında hangi ilden kaç kişi şehit olmuş bir bak. İç Anadoluyu göreceksin. Ben de İç Anadolu da doğmuş ancak vazife gereği Ege''de yaşayan birisi olarak sizler kurban olun anadolu insanının mertliğine. Buraya böyle yazmaktaki amacın da belli MERTCAN. ya ne dediğini bilmeyen şuursuz bir ergensin. Yada hain.

yanıt0
yanıt0
YOZĞATLI:

MERTCAN MISIN NE KARIN AĞRISISIN BİLMEM AMA SEN KENDİ ÖZÜNDEN KENDİ BENLİĞİNDEN VAZGEÇMİŞSİN. İÇ ANADOLULAR KADAR BAŞINA TAŞ DÜŞSÜN. İNSANLIĞINDAN UTAN. . . . . SEN İLK ÖNCE KENDİ ÖZÜNE KENDİ KİŞİLİĞİNE BAK. . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title