Haberler

Kırmızı Akan Su Mu Olur?

ilandır
Güncelleme:

Denizli Karahayıt'daki kırmızı termal su mucizesi görenleri şaşkına çeviriyor. Yüzyıllardır yörede bulunan ancak ülkemizde pek bilinmeyen bu gizli kaynak, onlarca hastalığa şifa kaynağı oluyor.

Son yıllarda özellikle yabancı basında yer almasıyla adını duyuran,vücut ağrılarından astıma kadar onlarca hastalığın bir numaralı şifa kaynağı…


Halkımızın neredeyse hiç bilmediği bu doğal kaynak, yöre halkının genç ve dinç kalmasının yegâne sebebi… Özellikle yaşlılık, stres ve iş hayatının getirdiği olumsuzluklar gibi ülkemizde birçok kişinin mustarip olduğu rahatsızlıkların çözümü, kırmızı termal suyla gayet basit. Ancak bunu bilenlerin sayısı hala yeterli sayıda değil.

AVRUPA'DA YOK SATIYOR!

Avrupa eczanelerinde kırmızı termal su ve bu suyun çamuru yüksek fiyatlarda satılmasına rağmen oldukça yoğun bir müşteri portföyüne sahip. Nüfusun büyük kısmı yaşlı olan Avrupa, birçok sağlık sorununa çözüm olarak termal kırmızı su ve ürünlerini kullanıyor. Almanya, İngiltere, Polonya, Hırvatistan, İzlanda ve Ukrayna başta olmak üzere daha birçok ülkede, eczanelerde bulabileceğiniz bu ürünlerin asıl kaynağı ise Türkiye!

Doktorlar'da Aynı Fikirde

Denizli Karahayıt'da bulunan , bu doğrultuda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek misafirlerini çok uygun fiyatlara kırmızı termal suyla buluşturuyor. Bu sayede otel her yıl, özellikle kış aylarında, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Hangi hastalıklara Şifa kaynağı ?

T.C.Sağlık Bakanlığı Termal Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 'nün vermiş olduğu raporda;
Banyo uygulamaları şeklinde; * Ortopedik ve nörolojik sekellerin rehabilitasyonunda tamamlayıcı tedavisinde, * Romatizmal hastalıklar * Siyatik, bel-boyun fıtığı, kireçlenme * Dolaşım sistemi hastalıkları ve sedasyon (ruhi rahatlatma) özelliği * Nörolojik rehabilitasyon gerektiren hastalıklar * Ameliyat sonrası tutukluk ve sertliklerin giderilmesi * Kadın hastalıkları * Stres ve strese bağlı tüm hastalıkların rehabilitasyonu * Uykusuzluk ve yorgunluklar * Saç, tırnak ve derideki hücrelerin canlanması * Cilt ve deri hastalıkları * Kırıkların alçılarının alınmasını müteakip gelişen kontraktürlerin giderilmesi * Adele spazmlarının giderilmesi *Guthastalığı, Nevralji, nevrit, Artrozlar, Kolit hastalıklarının tedavisi İçme suyu uygulamaları şeklinde kullanılarak; * Üst gastrointestinal sistemin fonksiyonel bozukluklarında, * Mide ve yemek borusu rahatsızlıklarında * Kemik erimesinde, ürolithiasisde ve kalsiyum ihtiyacının tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabileceği belirtilmiştir. Çamur banyosu şeklinde kullanılarak; Suyun içinde bulunan çamurun cilde sürülmesinin: * cildi yumuşatma, * Gözenekleri açma, * Selülit ve çatlak tedavisi ve toparlama etkisi * Antiseptik tesiri ile akne ve sivilceleri yok etme * Kırışıklıkları giderme, siğilleri absorbe etme özellikleri bulunmaktadır.

ÇAMUR BANYOSU

Çamur havuzunda termal sulardan elde edilen çamur, vücudun gerekli bölgelerine uygulanır. Eklem ağrılarını azaltır, romatizmal hastalıklarda, kireçlenme, selülit, çatlak tedavisinde etkilidir. Kırışıklıkları giderir, siğilleri absorbe eder.

Kırmızı Su Termal Bilgi ve Rezervasyon Hattı 0258 988 0188

Karahayıt Denizli Termal Advertorial Haberler Haberler

title