Haberler

Kırklareli?nde Uyuşturucu Operasyonu: 13 Gözaltı

Kırklareli'nde uyuşturucu operasyonu: 13 gözaltı Kırklareli'nde polis ekiplerince, sokakta uyuşturucu sattığı belirlenen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda biri İstanbul'da 13 kişi gözaltına alındı.

Kırklareli'nde uyuşturucu operasyonu: 13 gözaltı

Kırklareli'nde polis ekiplerince, sokakta uyuşturucu sattığı belirlenen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda biri İstanbul'da 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda esrar, eroin, ruhsatsız av tüfeği ve tabanca ele geçirilirken, uyuşturucu satıcılarının görüşmelerinde esrardan için 'Ayşe', eroin için ise 'güzel kız' kodunu kullandıkları ortaya çıktı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, uyuşturucu sattığı belirlenen kişilere yönelik 3 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı. Şüphelileri adım adım izleyen polis ekipleri, bu sabah şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Kırklareli'nde yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyonda kent merkezinin yanı sıra Üsküp, Kavaklı beldeleri ve bazı köyler ile İstanbul'un Bayrampaşa İlçesi'ndeki adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yapılan 'şafak' operasyonunda M.T., S.S., N.E., T.D., O.O., Y.Y., C.T., C.B., A.S., F.B., S.İ., Ö.Ö. ve E.S. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda, 600 fişek halinde 18 gram esrar, satışa hazırlanmış 2 gram eroin, ruhsatsız av tüfeği, kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti, uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler Kırklareli Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından sorguları için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

'AYŞE VAR MI?, GÜZEL KIZ GELDİ Mİ'ö

Kırklareli KOM ekiplerince düzenlenen operasyon uyuşturucu sattığı öne sürülen şüphelilerin şifreleri de ortaya çıkarıldı. Yaklaşık 3 ay boyunca adım adım izlenen şüphelileri uyuşturucu almak için arayanların esrar maddesi için 'Ayşe var mı", eroin maddesi için ise 'güzel kız geldi mi" diye bahsederek şifreledikleri ortaya çıktı.

Operasyonda KOM ekiplerinin yanı sıra Asayiş, Güvenlik ve Terörle Mücadele şubeleri de destek verdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title