Haberler

Kırklareli'nde, Gezi Parkı Davalarının Duruşmaları Başladı

Güncelleme:

Kırklareli'nde, Gezi Parkı odaklı eylemlere katılan yaklaşık 470 kişi hakkında açılan davaların duruşmaları görülmeye başlandı.

Kırklareli'de, Gezi Parkı odaklı eylemlere katılarak, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu"na aykırı davrandığı iddiasıyla yaklaşık 470 kişi hakkında açılan davaların duruşmaları görülmeye başlandı.

Hakkında dava açılan sanıklar, sabahın erken saatinde Kırklareli Adliye Sarayı önüne geldi. Duruşma ve yoğunluk nedeniyle adliyenin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı, bölgede çok sayıda polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Duruşma için adliyeye gelen bazı kişilerin, polis kameralarının görüntü almasına tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar ve avukatlar katıldı.

Duruşmayı izlemek için kente gelen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir şiddet gösterisi olmadığı halde davanın açılmasına anlam veremediklerini söyledi.

Hakkın yerini bulacağını umduğunu belirten Cihaner, "Umuyorum ki hak yerini bulacak ve insanların, anayasal haklarını kullanmalarından dolayı bu tarz uydurma, gereksiz davalarla yorulmalarına son verilecektir. Neredeyse her evden, her aileden 1 kişi yargılanır durumda" diye konuştu.

Sanık avukatlarından Emrah Aslan ise 2 avukatın reddi hakim başvurusunda bulunduğu bazı duruşmaların ertelendiğini söyledi.

Baro Başkanı Harun Saygılı ise bir kişi için eyleme katıldığı her gün için ya da birkaç suçtan dava açıldığını tahmin ettiklerini söyledi. Baro olarak bu konuda bir komisyon oluşturduklarını ve davaları incelediklerini dile getiren Saygılı, şu anda sanık, dava ve iddianame sayısı konusunda kesin bir rakam ifade etmenin zor olduğunu kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve CHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu da davayı izledi.

Duruşmaların gün boyu devam etmesi bekleniyor. - Kırklareli

Kaynak: AA / Güncel

İlhan Cihaner Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title