Haberler

Kırıkkale Patlamanın Üzerinden 17 Yıl Geçti, 2 Havan Mermisi Bulundu

Kırıkkale'de 3 Temmuz 1997yılında Mühimmat Fabrikası'na bağlı İmla İşletmesi TNT bölümünde meydana gelen patlamanın ardından 17 yıl geçmesine rağmen 2 gün arayla tarlalardan 2 patlamamış havan mermisi bulunması vatandaşları tedirgin etti.

Kırıkkale'de 3 Temmuz 1997yılında Mühimmat Fabrikası'na bağlı İmla İşletmesi TNT bölümünde meydana gelen patlamanın ardından 17 yıl geçmesine rağmen 2 gün arayla tarlalardan 2 patlamamış havan mermisi bulunması vatandaşları tedirgin etti. Kırıkkale ye bağlı Ahılı köyünde Mustafa Güney adlı çiftçi traktörle tarlasını işlediği sırada iki günde ikinci havan mermisi buldu. Köyün Arpalık Çukuru mevkiinde traktörle tarlasını süren Mustafa Güney, traktörün arkasına bağlı gaz ayağına bir cismin takıldığını görmesi üzerine aracını durdurarak cismi inceledi. Cismin mühimmat olduğunu anlayan çiftçi, durumu Emniyet yetkililerine bilgi verirken şunları söyledi

Mühimmat Fabrikasındaki patlamanın ardından 17 yıl geçti. O günü bugün gibi hatırlıyorum. Patlama ile birlikte Kırıkkale ile birlikte çevre ilçe ve beldelerdeki insanlar şehir dışına kaçmışlardı. Patlamaların ardı arkası kesilmiyordu. Tarlamı sürerken iki günde ikinci bir havan mermisine rastladım. Traktörümle tarlamı sürerken olası havan mermilerinin olası patlamasında havaya da uçabilirdim. Yetkililerin bağ, bahçe ve tarlalarda yeniden araştırma yapması gerekir.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Kaçakçılık Büro Amirliği yetkilileri ile bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemenin ardından 90 mm. çapındaki havan mermisi yerinden alınarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nda incelenmeye götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Güney Kırıkkale Ahılı Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title