Haberler

Kırıkkale'de Mke İşçisinden Miting

Kırıkkale'de MKE işçisinden miting KIRIKKALE'de Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait Silah fabrikasında yapımı süren Milli Piyade Tüfeğinin özel sektöre verileceği haberi üzerine akşam saatlerinde MKE Kurumunda çalışan yüzlerce işçi Cumhuriyet meydanında miting yaparak MPT başkalarına peşkeş çekmek isteyenler için 'Bizi satanı biz de satarızö diyerek slogan attılar.

Kırıkkale'de MKE işçisinden miting

KIRIKKALE'de Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait Silah fabrikasında yapımı süren Milli Piyade Tüfeğinin özel sektöre verileceği haberi üzerine akşam saatlerinde MKE Kurumunda çalışan yüzlerce işçi Cumhuriyet meydanında miting yaparak MPT başkalarına peşkeş çekmek isteyenler için 'Bizi satanı biz de satarızö diyerek slogan attılar.

Kırıkkale Cumhuriyet meydanında düzenlenen açık hava mitingine sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir MKE işçisi katıldı.

Düzenlenen mitingde Milli Piyade tüfeğini alın teri ile yapan MKE Kurumu işçisinin elinden alınamayacağını ifade eden Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Mürsel Öcal şöyle konuştu: "Bugün burada tarihi bir hayata bir yanlışa, hep beraber dur demek için toplanmış bulunuyoruz. 600 seneden bu yana var olan MKE nin üzerine çullanmak isteyen, kara bulutları dağıtmak için buradayız. Bu konudaki kararlılığımızı göstermek için buradayız. Bizler bu kurum ile var olduk. Öyle ise bizler bu kurumun var olması varlığını sürdürmesi dimdik ayakta durması için varız ve var olacağız. Herkes şunu bilsin ki biz bu oyunu bozacağız. Millet olarak bizim için değerli olan üç şeyden biri de silahtır. Bizim silahımız. Savunmamız MKE dir. Son günlerde bizim elimizden silahımız üzerinde kirli oyunlar oynandığını görüyoruz. Üstelik bu oyunlar, Türkiye'nin en değerli en stratejik kurumu olan MKE üzerinden oynanıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük dayanaklarından biri olan MKE yi itibarsızlaştırmak isteyenler var. Bu ülkenin elinden silahını alıp kendi rantları uğruna bu ülkeyi zayıflığa acizliğe mahkum etmek isteyenler var. Biz buna izin Türk Metal Sendikası olarak, MKE işçileri olarak vermeyeceğiz"

Sendika Başkanı Öcal, sözlerine devamla 'Silah teknolojinde yeni adımlar atmak, yeni beyinleri iyi koşullarda istihdam etmekle mümkündür. MKE'nin hem ana, hem de alt yüklenici olarak yer aldığı bazı savunma araç ve gereçlerinin üretiminde ve tedarikinde kuruma yapılan Çin işkenceleri sonuçta bu kurumun hem ticari hem savunma anlamındaki itibarini zedelemektedir. Herkes bunu iyi bilsin ki biz MKE'yi itibarsızlaştırmak isteyenlere karşı mücadeleye devam edeceğiz. Son zamanlarda Milli Piyade Tüfeğinin üretimi ile ilgili olarak yeni oyunlar oynamak isteyenleri sahnede görüyoruz. Herkes şunu iyi bilsin ki onları da bu sahneden indireceğiz. Bu sahnede olması gereken tek boş rol oyuncusu vardır. O da MKE'dir" dedi.

Düzenlenen miting de Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Kırıkkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli de, Kırıkkale'li esnaflar olarak Sonuna kadar MKE Kurumu işçileri ve Türk Metal Sendikasının yanında olduklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA) -

============================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Mke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title