Haberler

Kırgızistan'da Anayasa Değişikliği Tartışması

Kırgızistan'daki Sosyalist Ata Meken Partisi Başkanı Ömürbek Tekebayev, anayasa değişikliğine ilişkin sonbaharda yapılması planlanan referanduma karşı olduğunu belirtti.

Kırgızistan'daki Sosyalist Ata Meken Partisi Başkanı Ömürbek Tekebayev, anayasa değişikliğine ilişkin sonbaharda yapılması planlanan referanduma karşı olduğunu belirtti.

Kırgızistan'da 2010'da referandumla kabul edilen anayasayı hazırlayan komisyonun eski başkanı da olan Tekebayev, düzenlediği basın toplantısında, parlamentonun anayasada yapılması öngörülen değişiklikler için hazırladığı tasarının kabulü için referanduma gidilmesine karşı olduğunu söyledi.

Kırgız anayasasının sadece hukuki değil aynı zamanda tarihi ve siyasi bir belge olduğunu ifade eden Tekebayev, "Anayasamızda eksiklikler var. Zaman değişiyor. Tehditler değişiyor. Bu şekliyle anayasada değişiliklerin ve düzenlemelerin yapılmasına karşıyım." dedi.

Tekebayev, 2010 anayasasını hazırlarken, iktidarın bir kişinin egemenliğine girmemesi için kuvvetler ve fonksiyonlar ayrılıkları konularına büyük önem verdiklerine dikkati çekti.

Mevcut anayasanın, hükümete yeteri kadar yetki ve görev verdiğini dile getiren Tekebayev, "Ama hükümet bunu bir türlü kullanamıyor. Şimdi ise referandumla başbakanın yetkilerinin artırılması isteniyor." diye konuştu.

Tekebayev, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in, 15 Ağustos'ta yürürlüğe girmesi beklenen ve "terörist olduğu" belirlenen kişilerin Kırgızistan Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmasını öngören yasayı onaylamasının, anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü.

Kırgızistan'da anayasa, iktidar değişikliğinin yaşandığı 2010'da bir ayda hazırlanarak referandumla kabul edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title