Haberler

Kimya İhracatında En Büyük Pazar Almanya Oldu

Kimya sektörü, Temmuz ayında ihracatını yüzde 3.33 artışla 1 milyar 585 milyon dolara taşıdı.

Kimya sektörü, Temmuz ayında ihracatını yüzde 3.33 artışla 1 milyar 585 milyon dolara taşıdı. Otomotiv ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinin ardından en fazla ihracat yapan üçüncü sektör olan kimya, yılın ilk 7 ayında ise 10 milyar 514 milyon dolarlık ihracata imza attı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nden (İKMİB) yapılan yazılı açıklamaya göre Temmuz ayında kimya sektörü en fazla ihracatı Almanya'ya yaptı. Almanya'ya olan kimya ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21.84 artışla 83 milyon dolar oldu. Almanya'yı Ürdün ve Malta izlerken; Temmuz ayında en çok kimya ihracatı yapılan diğer ülkeler ise şöyle sıralandı:

"İran, Rusya, Mısır, İspanya, Irak, Azerbaycan-Nahcivan ve İtalya."

Bu dönemde İspanya yüzde 181 rekor ihracat artışıyla dikkat çekti ve ihracatı 62 milyon dolara ulaştı.

-EN FAZLA İHRACAT IRAK, ALMANYA VE MISIR'A-

Yıl genelinde en fazla ihracat Irak, Almanya ve Mısır'a gerçekleştirildi. Malta, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, İran, Azerbaycan-Nahcivan ve İspanya üst sıralarda yer alan diğer ülkeler oldu.

-"EKONOMİ İHRACAT DESTEĞİYLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"-

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Türkiye ekonomisinin ihracat desteğiyle büyümeye devam ettiğini belirtti. Dünya genelinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kimya sektörünün, ihracata en fazla katkı sağlayan sektörlerden biri olmaya devam ettiğini vurgulayan Akyüz şunları kaydetti:

"Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar tüm bölge dinamiklerini ve ekonomilerini etkiliyor. Özellikle Irak, Türkiye ihracatında yerini hızla kaybediyor. Bu durum Ortadoğu'daki ihracatımızı da etkiler boyuta ulaştı. Diğer yandan Avrupa'daki toparlanma bizim için bir şans. Çift haneli artışlarla AB'ye ihracatımızı sürdürüyoruz. Alternatif pazarlar üzerine çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Sektörün yeni pazarlara ulaşması için uluslararası fuarlara ve dış alım heyet gezilerine ağırlık vereceğiz."

Ortadoğu ve komşu ülkelerdeki yaşanacak huzur ortamının en büyük temennileri olduğunu da ifade eden Akyüz, Gazze'de yaşanan acı gelişmelerin bir an önce son bulmasını dilediklerini vurguladı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Almanya İspanya Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title