Haberler

    Kimya Endüstrisinde Su Kullanımında Çevreci Metodlar

    Günümüzde kimya endüstrisinin varlığı ve ürettikleri modern dünya için vazgeçilmez ancak bunların çevre için bir maliyeti var. Peki doğal kaynakları korumak için yeni teknolojileri kullanarak üretim süreçlerini daha çevreci hale getirebilir miyiz?

    Günümüzde kimya endüstrisinin varlığı ve ürettikleri modern dünya için vazgeçilmez ancak bunların çevre için bir maliyeti var.

    Peki doğal kaynakları korumak için yeni teknolojileri kullanarak üretim süreçlerini daha çevreci hale getirebilir miyiz?

    Hollanda'daki bir plastik fabrikası soğutma sürecini tatlı su kullanarak tamamlıyor.

    Suyu yeraltından çıkaramıyorlar, satın aldıkları suyu 10 kilometre mesafeden fabrikaya taşımak zorundalar. Bir kez kullandıktan sonra da denize döküyorlar.

    Geri dönüşüm yoluyla su temin etmek temiz su satın almaktan pahalı

    Niels Groot, kimyager: "Bize yıllık 20 milyon metreküp temiz su gerekiyor. Tedarik problemi yaşıyoruz. Çünkü bölge tamamıyla denize yakın olduğu için yeraltı suları da az tuzlu, ya da tuzlu."

    Tuzlu ya da kirli su, fabrikadaki makinelere zarar veriyor. Temiz su satın almaksa, geri dönüşümle su temin etmekten daha ucuz.

    Bir Avrupa araştırma projesinde, bu konuda alternatif yöntemler deneniyor. Uygulama için seçilen fabrikad

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 11 Mayıs 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Hollanda Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title