Haberler

Kimse Kırılmasın Diye İlçenin Adı "Düziçi" Oldu

Güncelleme:

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinin adının, iki bucaktan biri kırılmasın diye 1200 yıllık "Haruniye" isminden vazgeçilerek verildiği ortaya çıktı.

Osmaniye'nin kaplıcaları ve Harun Reşit Kalesi gibi tarihi ve turistik yerleriyle ünlü Düziçi ilçesinin adının, iki bucaktan biri kırılmasın diye 1200 yıllık "Haruniye" isminden vazgeçilerek verildiği ortaya çıktı.

Dönemin Yeşilova Mahalle Muhtarı Terzi Halil Aydın, 1980 sonrası ilçe olma şansının ilk defa karşılarına çıktığını belirterek, "O zaman bu işin olması için canla başla mücadele vermeseydik Osmaniye il olana kadar ilçe olamazdık" dedi. Aydın, o dönemi ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

"1980 sonrası ilki bucaktan biri olan Hacılar Belediye Başkanlığı'na Erdoğan Kılıç atanmıştı. Allah rahmet eylesin Düziçi için iyi işler yaptı. Fakat o dönemde bazıları Erdoğan Kılıç'ı yukarılara şikayet etmiş. 4 muhtar arkadaşla Bahçe kaymakamına gidip başkanın hizmetlerinden memnun olduğumuzu ve kalmasını istediğimizi söyledik. Bundan Kılıç'ın haberi yoktu, duymuş. Bizi çağırıp, 'Böyle bir şey yapmanıza gerek yoktu ama yine de teşekkür ederim beni bu şekilde onurlandırdığınız ve destek verdiğiniz için' dedi. Sonra da 'Dileyin benden ne dilerseniz' dedi. Biz de 'Başkanım, bizim tek isteğimiz var ilçe olmak, en küçük bir işlemde Bahçe ilçesine, Osmaniye'ye taşınıyoruz. Bu sıkıntıyı çözerseniz duacı oluruz' dedik. 'İlçe olmak için muhtarların imzası lazım, 41 muhtarın ilçe olmak için onayını alın getirin' dedi. Biz imza toplamaya başladık. Hacılar'da imzayı topladık, o dönem Haruniye bucağının da Belediye Başkanı Mehmet Öztürk vardı, o da ikna oldu tüm imzalar toplandı."

Daha sonra tüm muhtarların toplanıp isim üzerinde tartışmaya başladıklarını belirten Aydın, "Haruniye koysak Hacılar küsecek, Hacılar koysak Haruniye. O zamanlar çevre yolunun altına 'Düziçi' derdi vatandaşlar. Aynı şehir merkezine Yeniköy dedikleri gibi oradaki ovanın adı da Düziçi idi. Düziçi olsun o zaman denildi. Düziçi'nde karar kıldık. Düziçi'nin ilçe olmasında en büyük yardımı o dönemin Adana Valisi Hayri Kozakçıoğlu'ndan gördük. Allah rahmet eylesin, ailesinin başı sağ olsun. Düziçi'nin ilçe olmasında çok katkısı var" diye konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Kılıç Osmaniye Hacılar Düziçi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title