Haberler

Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim" Sempozyumu

Vuslat Platformunca düzenlenen sempozyum, 28 30 Mayıs'ta Abant'ta gerçekleştirilecek.

Vuslat Platformunca 28-30 Mayıs'ta Abant'ta "Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim" başlıklı sempozyum düzenlenecek.

Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci, sempozyumun bilgilendirme toplantısında, bir hafta önce platformun yönetim kurulu üyelerinin Bolu'daki yerel yöneticilerle bir araya geldiğini söyledi.

Cebeci, sempozyumun ilgililer tarafından çok önemsendiğini dile getirerek, "Başbakan Yardımcımız Emrullah İşler Bey de bu toplantıya katılacak. Protokol konuşmaların ardından, sempozyumun asıl konusu tüm ilmi boyutlarıyla ele alınacak. Son günde ise Diyanet İşleri Başkanımız hem bir konferans verecek hem de cuma namazını kıldıracak" diye konuştu.

Vuslat Platformu Başkan Yardımcısı Yavuz Çelik Karahan, platformun çalışmalarındaki ana hedeflerinden birinin toplumun yeniden ihyası ve inşası olduğunu belirtti.

Karahan, "Şu anda en önemsediğimiz konu, kimlik meselesi ve kültürel değişimdir. İnşallah Abant'taki bu çalışmalarımız geleceğe ışık tutacaktır" dedi.

Platformun İstişare Kurulu Başkanı Halil İbrahim Çelik, sempozyumda 3 gün boyunca kimlik ve kültürdeki değişmelerin masaya yatırılacağını kaydetti.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Türkiye'de bugünlerde Kürt sorununda barışa doğru gidiliyor. Sinir uçları kaşınarak Alevi sorunu gündeme getirilen bir ortamdayız. 80 yıllık süreçte Alevilere hiçbir şey verilmezken, şu anki süreçte eksik olmasına rağmen birtakım kazanımların elde edildiği bir zamanda her yerde öldürülen gençlerin Alevi olarak seçilmesi bir tesadüfün eseri değildir. Buna çok dikkat etmek lazım. Sempozyumda kimlik ve kültür değişiminde Müslümanların rolünü, Türkiye'deki akademisyenler gündeme getirecek ve sempozyumdaki sunumlar bir kitap haline dönüştürülecek."

"Türkiye İslam dünyasına model ülke"

Sempozyum Tertip Komisyonu Başkanı Ali İhsan Dokucu, Türkiye'nin günümüzde İslam dünyasında model bir ülke olduğunu ifade etti.

Son 50-60 yıldır kimlik anlamında Türkiye'de ciddi bir farklılaşmanın söz konusu olduğuna işaret eden Dokucu, şöyle devam etti:

"Yeni çağda mordernleşme ve küreselleşmenin daha etkili olduğu bir noktada, biz kimlik ve değerler noktasında bazı zorlamalarla karşı karşıya kaldık. Bundan dolayı sempozyuma 'Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim' adını uygun gördük. Gerek ülkemizdeki değişimi, gerek İslam dünyasının geçmişten gelen kimlikle alakalı algıları ve değişimini gerekse İslam'ın uygulandığı ve maalesef bir şekilde ters yüz edilip dışlandığı Endülüs gibi örnekleri gerekse Avrupa'da İslamofobi dahil olmak üzere yükselen bazı reaksiyonların durumları dikkate alındığında kimliğin bir şekilde tartışılması gerektiğini düşündük."

Sempozyum

"Modernleşme Sürecinde Değişen Kimlik Algıları", "Cumhuriyet Dönemi Kimlik Tartışmaları", "Kültürel Buhranlar ve Yansımalar" gibi oturumların düzenleneceği sempozyuma, Prof. Dr Mazhar Bağlı, Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Prof. Dr. Bekir Karlıağa, araştırmacı-yazar Mehmet Sılay ve siyaset bilimci Ünal Koyuncu'nun da yer aldığı katılımcılar konuşma yapacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ali İhsan Dokucu Yavuz Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Mevlüt ÖZDEMİR:

Kitabı,kıblesi,peygamberi ,camisi,cem evi ve ehlibeyti bir olan insanlar arasında ayrılık olmaz.Allaha giden yol çoktur.Güçlerini bölmek için planlı sistemli bir düşünce bu şekilde İnsanların kafası karıştırılarak güçlerinden güç elde edilerek kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya çalışıyorlar.Herkes düşünürse cevabını çok rahat bulur.Bunlar oyun ve oyunun parçalarıdır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title