Haberler

Kimlik Bilgileri Çalınan Vatandaşın 51 Milyon Vergi Borcu Çıktı

Güncelleme:

Konya'da kimlik bilgileri çalındıktan sonra dolandırıcılar tarafından adına hayali şirketler kurulan vatandaşın 51 milyon lira vergi borcu çıktı.

Konya'da kimlik bilgileri çalındıktan sonra dolandırıcılar tarafından adına hayali şirketler kurulan Hüseyin Ceranoğlu, 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrenince hayatı karardı. Talihsiz adam, yıllardır verdiği hukuk mücadelesiyle suçsuzluğunu ispat etmeye çalışıyor.

ŞOKE EDEN GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Konya'da yaşayan ve yaz dönemlerinde tatil bölgelerindeki otellere giderek geçimini sağlayan Hüseyin Ceranoğlu'nun (32) hayatı 2010 yılında annesinden gelen bir telefon sonrasında karardı. Bir GSM operatörünün evlerini arayarak annesine 560 lira borcu olduğunu söylemesi üzerine konuyu araştıran Ceranoğlu, adına kurulan üç şirketten maliyeye toplam 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrendi. 5 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesiyle kendini aklamaya çalışan Ceranoğlu'nun devlete olan 51 milyon lira borcu yüzünden hayatı alt üst oldu. 2010 yılından bu yana hakkında açılan 6 davanın birinden berat eden Ceranoğlu, mağduriyetinin giderilmesini bekliyor.

ADINA 25 TANE FATURALI HAT AÇILMIŞ

Hayatını karartan olayın 5 yıl önce ortaya çıktığını anlatan Hüseyin Ceranoğlu, bir GSM şirketinden gelen faturayı araştırırken adına 25 hat açıldığını, çeşitli abonelikler yapıldığını öğrendiğini söyledi. Ceranoğlu, "Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Bir GSM şirketinden 25 tane faturalı hat almışlar adıma. İnternet aboneliği yapmışlar. Türk Telekom'a borcum çıktı. Elektrik dağıtım şirketini de benim adımla dolandırmışlar" dedi.

İZMİR'DE ADINA ÜÇ HAYALİ ŞİRKET KURULMUŞ

Maliye'ye gittiğinde adına kurulmuş üç şirket çıktığını öğrendiğini anlatan Hüseyin Ceranoğlu, "Üzerime reklam, turizm ve matbaa üzerine şirketler kurulmuş. Bir şirketin 18 milyon lira vergi borcu var. Üç şirketin toplam borcu 51 milyon lira. Gereken yerlere başvurduk. Savcılığa müracaatta bulundum. Savcıya gidip 'Benim bunlarla alakam yok. Ben normalde sezonda Alanya'da otelde çalışıyorum. İzmir'e hiç gitmedim, İzmir ile hiç bağlantım yok, İzmir'i hiç bilmiyorum. Yani bu olaylarla benim hiç alakam yoktur' dedim. Sonra hukuk mücadelesini başlattık" diye konuştu.

Daha önce adliyeye gittiğinde kendisine olayla ilgili 7 kişinin yakalandığını söylediklerini ifade eden Ceranoğlu, "Şuan tek isteğim bu işlerle ilgimin olmadığının resmen ortaya çıkması. Maliye'ye gittim görüştüm, 'bu olaylarla alakam yok' dedim ama mahkeme kararı istediler. Şu an eski parayla 51 trilyon borcum varmış. Adli tıpa giderek sağ el, sol el, ayakta ve oturarak imza aldılar benden. Oradan 6 ay sonra yazı geldi. El yazıları ve imzaların bana ait olmadığı ortaya çıktı. Mahkemede ona istinaden hakkımda açılan bir davada beraat kararı verdi ama işte altı tane dava olduğu için sıkıntı bitmiyor" şeklinde konuştu.

BORCU YÜZÜNDEN EVLENEMİYOR

Borcu yüzünden ailesiyle arasının açıldığını da kaydeden Ceranoğlu, "Hayatımı maddi ve manevi her yönden etkiliyor bu durum. İş bulamıyorsun, çalışamıyorum, bulduğum işte yarım yamalak oluyor. Üç gün çalışıyorsun, on gün yatıyorsun. Psikolojim bozuldu. Bir işe giriyorsun sigorta mani oluyor. Devlet büyüklerimizin yardımcı olmasını istiyorum. Bu durumdan bir an önce kurtulmak istiyorum. Devlete güvenimiz sonsuz. İnşallah yardımcı olacaklardır. Üç, dört ay önce biriyle evlenecektim ama işim olmadığı için olmadı. Evlenmek istiyorum ama bu durumlardan dolayı olmuyor. Devlet büyüklerimizden, yetkililerden yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir Konya Yaşam Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (23)

KIBRISLI ASIL TURK:

BASKA ULKELERDE SIRKET ACMAK, BANKADAN BORC ALMAK ICIN ADAMIN 7 SULALESINI INCELERLER MALESEF TURKIYE HIRSIZLIKTA, SAHTECILKTE DUNYA BIRINCISI

25
4
yanıtYanıtla
memetMobil-ANDROID:

suc adamin deyil.devletindir bankalarindir memurlarindir

26
2
yanıtYanıtla
ANADOLU KARTALLARI:

SORUMLU DEVLET YETKILERIDIR SIRKET ACMAK O KADAR KOLAYMI, BU ISLER YALNIZ DUZENIN, HUKUGUN, YASALARIN, HIRSIZLARIN, VEDE ULKEYI YONETENLERIN ENAYILIKLERINDENDIR, BUNLAR YALNIZ TURKIYEDE OLAN SEYLERDIR. GELISMIS ULKE IMIS, HIRSIZLIKTA, DOLANDIRICILKTA, HAYALI TICARETTE, NAYLON FATURADA TURKIYE BIRINCI ERDOGAN SAYESINDE

21
3
yanıtYanıtla
GENELE YAZILMASI GEREKLİ:

Anan, Baban, Dayın, Amcan yoksa hele birde Ankarada abin oturmuyorsa yandın, ülkemde her türlü yolsuzluğun yapılanabildiği bir hukuk sistemi ile yargılanacaksın, çalanın değil, çaldıranın suçlu olduğu, Haklının yerine paranın güçlü olduğu bu sistemin seni kurtarabilmesi için yukardaki argumanların birine sahip olman ve Ankarada olması gerekli, Allah sabırlar versin, kolay gelsin arkadaş. . .

20
2
yanıtYanıtla
Ah Be KardeşimMobil-ANDROID:

bu nedir yaaa

19
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

kimlik kartı olsa öyle olmaz. . üzerinde bilgiler yazmıyor. . . sadece ad soyad bilgisi var. . .

17
0
yanıtYanıtla
selo canmobilWeb@haberler.com:

alah yardimcin olsun kardesim

15
0
yanıtYanıtla
aliMobil-ANDROID:

ARA SIRA E DEVLET SIFRENIZLE UZERINIZE OLAN GSM HATLARINI KONTROL EDIN BU O COCUKLARI HERŞEYI YAPABILIR

12
0
yanıtYanıtla
Habip Mobil-ANDROID:

Çok basit bir yanlışlık var.Bunu gidermek hükümetin görevi.Böyle başı boşluk olur mu? kimlik kartı tek başına yeterli olmamalı.

10
1
yanıtYanıtla
..Mobil-ANDROID:

tipik akp Ihniyeti

4
6
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title