Haberler

Kim Ne Dedi?

Haftanın açılış maçında Torku Konyaspor'a konuk olan Beşiktaş, uzatma anlarında yediği golle 1 puana razı olurken, karşılaşmayı yorumlayan yazarlar, her iki takım kalecilerinin üstün performanslarını öne çıkardı.

Mehmet Demirkol - Fanatik

Eğer bu sezon Beşiktaş'ın kalesinde MacGregor olsaydı, herhalde bir 15 puan eksiği olurdu. Sadece Tolga'nın yaptığı özel kurtarışlardan bahsetmiyorum. Bir süre sonra rakip forvetlerin de ayarını bozuyor. Yapabileceklerinden kötü vuruşlar yapmaya başlıyorlar. Misal Gekas'ın karşı karşıyada vurduğu bir kafa şutu var, Oğuzhan'ın golünden önce. Köşeye vurmaya çalışırken kaçırdığı. Tolga az evvel demivolesini akıl dışı bir şekilde çıkarmamış olsa, belki merkeze sert bir kafa vuruşu yapacak. Ama hayır! Tolga korkutuyor. Dünkü perforansıyla Itanje'nin de hakkını verelim ama, Tolga'nın katkısı çok yüksek Beşiktaş'a. Ligin son dönemlerdeki en iyi transferlerinden biri. Veren Trabzonspor hiç eksilmedi, alan Beşiktaş bayağı değişti, olumluya evrildi. Son saniyede üst üste gelen hatalarla (buna hakem de dahil) golden hemen önce yine Gekas'ın vurduğu şuta direnişi olağanüstüydü.

Kartal 90'da yıkıldı

Güntekin Onay - Vatan

Almeida, yardımlaşmada iyi üretkenlikte kötü idi. Oğuzhan klas ama güçsüz idi. Olcay çalışkan ancak etkisiz idi. Motta ilk yarı iyi işler yaptı 2. yarı kayboldu. Maç boyu iyi oynayan İsmail, Jones, Atiba ve tabii ki de Tolga idi. Eleştirilen Dany hiç hata yapmadı. Beşiktaş için eleştirilecek nokta ise son 10 dakika daha sakin ve olgun bir oyun ortaya koyamaması idi. 3 puanı koruma duygusu ile yaşanan panik Konyaspor'u da cesaretlendirdi. Acaba Oğuzhan çıkmasa daha mı iyi olurdu diye Biliç'e sormak lazım. İsmail Köybaşı maç eksiğine rağmen sakatlık öncesi ritmini bulmuş görünüyor. Oynadıkça daha da iyi olacaktır. Bu durum Beşiktaş açısından sevindirici… Ancak son saniye golü ile kaybedilen 2 puan geride kalan haftalarda fazlası ile aranacaktır.

Rıdvan Dilmen - Sabah

45-65. dakikalar arasında Konyaspor maçta üstünlüğü ele aldı. Üst üste pozisyonlar buldular. Bu kez de Beşiktaş'ın kalecisi Tolga geçit vermedi. Buna Gekas'ın beceriksizliği de eklenince Beşiktaş geriye düşmedi. 65'ten sonra Gökhan-Motta değişikliği maçın rengini değiştirdi. Beşiktaş hemen toparladı. Tekrar oyun üstünlüğünü aldı ve hazırlanışı şahane bir gol attı. Kalitesinin altında oynayan Oğuzhan, olması gereken yerde olup golü yaptı. Golden sonra Bilic hemen 1-0'ı korumak için Necip'i oyuna aldı ve orta saha direncini artırdı. Ancak hücum gücünü azalttı. Almeida'yı çıkarmaması gerekiyordu. 1-0'ı korumak isterseniz bunu Mustafa ile yapamazsınız. Bilic elinden gelse bir stoper daha sokacaktı oyuna. Savunmayı detaylarla halletmeniz gerekir. Almeida oynasaydı Beşiktaş golü yemezdi. O topu Konyasporlu oyuncunun indirmesine izin vermezdi. Oyun olarak bakarsak adaletli bir skor oldu ama golün son dakikada yenmesi tabi dramatikti.

Hakeme büyük tepki!

Mert Aydın - Fotomaç

Dün akşam Beşiktaş'ın ilk 30 dakikada Konyaspor karşısında görüntüsü tüm eksiklerini arar şeklindeydi. Yarım saatlik durgunluğun ardından Olcay sola geçti ve Beşiktaş'ın performansı değişti. Itandje'ın olağanüstü kurtarışları skorun değişmesini engelledi. Konyaspor'un yetkin ama yaşlı hücum hattı, Veli ve Jones'un arasından sıyrılamadı. İkinci yarıda Beşiktaş yine sıkıntı yaşamaya başladı. Bunda Almeida'nın yeterli katkıyı verememesinin etkisi büyüktü. Konya atakları yoğunlaşırken Bilic, Gökhan hamlesini yaptı. Sezonu kapattı denen Gökhan girer girmez maçın kaderini değiştirdi. Ekürisi Olcay'la golü hazırladı. İşte bir oyuncunun etkisi... Geçen hafta da Oğuzhan girer girmez gol atmıştı. Tam kadro bir Beşiktaş birçok sorunu halledebilir. Bu arada son 2 yılı sakatlıklarla geçen İsmail'in dün geceki performansına şapka çıkarmak gerek. Tolga da iki devrede kritik kurtarışlara imza attı. Beşiktaş için bu beraberlik acı verici. Son bölümlerdeki geri çekilme aslında geçen hafta da yaşanabilecek sıkıntıydı. O zaman olmamıştı dün gece oldu.

Erman Toroğlu - Fotomaç

Birilerinin Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e bir şeyler söylemesi lazım. Türkiye'de doğruları sakın söyleme Bilic, sonra yanarsın. ya devamlı ağla ya da mağduru oyna... Haksızsan bile bin tane bahane göster, yalan söyle. Yoksa dün geceki gibi olursun. Geçen hafta söyledikleri son derece doğruydu. Cüneyt Çakır ile kazandın. Ama bu hakem milleti böyledir. Sana değil meslektaşına sahip çıkar. Anında faturayı kestiler sana. Senin takımın iyi ya da kötü oynadı, o ayrı, onu konuşuruz. Ama maç bitmek üzere, Beşiktaş hücumda, sahanın en son ve sol dışında Beşiktaşlı futbolcuya faul yapılıyor. Konyalı futbolcu topu alıp dönüyor. Hakem bu pozisyona 'Devam' diyor. O top dönüyor korner oluyor. Kornerden gelen top bu kez Konyalı futbolcunun kafasından sol koluna değerek yön değiştiriyor ve takım arkadaşına avantaj sağlıyor. Bu pozisyonda Konyaspor beraberlik golünü atıyor. Burada da kesinlikle elle oynama var, yani hentbol. Hakem bunu da es geçiyor. Hadi hakemin gözüne perde indi, çizgi hakemi ne iş yapıyor?

"Kabullenmem imkansız"

Bilal Meşe - Milliyet

Direkler arasında yalnız adamlar ve gecenin iki kahramanı... Savunmacıların verdikleri gediklerden oluşan gol pozisyonlarına engel olmak adına müthiş bir performans ortaya koydular. İkisi de alkışı fazlasıyla hak ettiler... Ancaak, Tolga'ya ayrı bir parantez açmak zorundayız... Kartal'ın yüz akıdır Tolga... İsmail Köybaşı ile öne geçen Beşiktaş'ın kalesinde son on dakika, uzatmalar dahil, adeta dişini - tırnağına kattı, tek başına savaştı. Öyle ki, çıkardığı onca pozisyon arasında Gekas'ın bir volesi var ki, onu çıkarmak yetenek, ister. Bir kurtardı, iki kurtardı, üç kurtardı, doksanda Gekas'ın golüne yenik düştü... O gol Kartal'ın ikincilik hesaplarını alt - üst ederken, Tolga gözyaşlarına engel olamadı. Sen üzülme Tolga kardeş... O gol senin apoletlerindeki yıldızları asla söküp, alamaz. Üzülecek ve de ağlayacak birileri varsa, üç dakika direniş gösteremeyen, topu kalenin uzağında tutmayı, dan -dun yerine, ayağa pasla zamana oynamayı beceremeyen takım arkadaşlarındır.

Metin Tekin - Sabah

Oyuna şöyle bir baktığımızda ilk 20 dakika tamamen dengeli ve yavaş oynanan, iki takımın da tehlike yaratamadığı bir bölüm vardı. Bundan sonra ilk yarının bitimine kadar Beşiktaş oyunu ele aldı. İki takım da uzak mesafeli vuruşlarla pozisyon aradılar. İkinci yarı da böyle başlayacak diye düşünürken, Konyaspor oyunu ele aldı ve özellikle Hleb'in becerisiyle pozisyonlar buldu. Tam da bu anda Gökhan-Motta değişikliğiyle denge değişti ve Gökhan'ın da içinde olduğu bir pozisyonla beceri dolu bir gol buldu Beşiktaş. Oğuzhan'ın gol atmasına rağmen fizik açıdan yetersiz kaldığını ve performansının çok iyi olmadığını kabul ediyorum. Ama golü bulan bir oyuncunun hemen 1 dakika sonra oyundan çıkarılmasına anlam veremiyorum. Bunu Trabzonspor'da Mustafa Akçay'ın da birkaç kere yaptığını gördüm. Bunu doğru bulmuyorum çünkü golün büyüsü vardır. Çok farklı yerlere getirebilir oyuncuyu. Ayrıca değişikliğe baktığımızda orta sahayı güçlendirme mantığıyla yapılmış bir değişiklik. Ama topu ileride tutamaz, farkı da artıramazsanız işte böylesine bir 7-8 dakikalık bölümle galibiyeti elinizden kaçırırsınız. Jones'un dinamik oyunu, Almeida'nın etkisiz kalışı ve Pedro Franco'nun son bölümde ortalardan yok oluşu... İşte Beşiktaş'tan dün akşama ilişkin aklımda kalanlar buydu. Beşiktaş sahadan 1 puanla ayrıldı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Slaven Bilic Hugo Almeida Beşiktaş Kartal Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title