Haberler

Kim Ne Dedi?

Galatasaray kupa finali yolunda, 2-0 öne geçtiği maçta Bursaspor'la berabere kalmaktan kurtulamazken, spor yazarları alınan sonucu, oynanan futboldan, takım içi uyumsuzluklara, teknik direktör Roberto Mancini’den Başkan Ünal Aysal’a kadar birçok nedene bağladı.

Serhat Ulueren - Vatan

Sonuçlar kötü gidip, hedeflerden sapılınca hem bolca sakatlık (!) olur, hem de sinirler yay gibi gerilir, kavgalar olur. Baksanıza Galatasaraylı futbolcuların haline, gölgeleriyle kavga ediyorlar. Sneijder-Selçuk, Drogba-Burak ve diğerleri arasında yaşanan kavgalar her gün artacak. Bir gün antrenmanda Mancini'nin tartaklandığını duyarsanız hiç şaşırmayın. Mancini'nin, Ünal Aysal'ın, Adnan Nas'ın, Mehmet Cibara'nın, Lutfi Arıboğan'ın olduğu yerde her şey olur. Ama bir tek disiplin olmaz. Mancini kızgın ama kime? Riera, Amrabat ve Dany. Bu 3 adam bu takımda banko oynar Mancini efendi… Ama sen ne yaptın, birileri para kazansın, Galatasaray batsın diye bu 3 futbolcuyu gönderdin. Burdisso denen zavallı adamı aldırdın. Nerede Ontivero? Niye kadroda yok? Utandın mı? Telles, Telles diyorlardı o da bitik. Son golde hatası vardı. Ama en rezili Burdisso ve Mancini'ydi. Ey Galatasaraylılar, ey genel kurul üyeleri. Hala hesap sormayacak mısınız?

Aslan kupada da yaralı

Erman Toroğlu – Fotomaç

Baktığımda Galatasaray; Beşiktaş veya Fenerbahçe kadar takım değil. Takım gibi oynamıyor. Hadi Fenerbahçe eski takım, bazı taşlar oturmuş. Beşiktaş'a bakıyorsun yeni kurulmuş takım ama Galatasaray'a göre daha takım gibi oynuyor. Türkiye'de teknik direktörler, futbolcular verdiklerine göre çok fazla para kazanıyor. Türkiye'de futbolcu araba alıyor, onu yapıyor, bunu yapıyor. Bir oyununu oyna ya. Bir gir çık, bir sakatlan! Yok... Galatasaray takımını iki kişi götürüyor. Biri kaleci Muslera, diğeri Melo... Aldığını vermek isteyen iki adam var. Biri bana çıkıp, üçüncü ismi söylesin. Söyleyemezsiniz. Sabri iyi çocuk, hoş çocuk da yani sen 10 senedir inanılmaz paralar yatırıp, hala Sabri'yi oynatıyorsun. ya Sabri çok iyi futbolcu, ya sen kötü yönetiyorsun! Sabri'nin yerine daha iyisini bulamadıysan, futbolu bilmiyorsun. Bu kadar paraları niye futbola yatırıyorsun? Git, Galatasaray yüzünden sinir krizi geçirenlere rehabilitasyon merkezi, ruh sağlığı hastanesi falan yap.

Ahmet Çakır – Zaman

Abartmıyorum, zaten maç açık kanaldan yayınlandığı için siz de gördünüz, ilk 45 dakikada Galatasaray lig maçında Bursaspor'a atmış olduğu yarım düzine golü bu kez kendi kalesinde görebilirdi. Mancini'nin zaten dağınık ve moralsiz takımda boşuna kiralanmadığını göstermek için Burdisso'ya yer vermesi bu perişanlığın ana nedeniydi. Sadece ilk 20 dakikada bu oyuncunun hatalarından 4 mutlak gollük pozisyon doğdu, birinde golü direk önledi. Kısacası, Mancini ikinci yarıya çıkamadan ülkesine dönmek zorunda kalabilirdi. Sanıyorum çok geçmeden o durum gerçekleşecek... Şu gerçek ortada: Mancini'nin kafası çok karışık; bu saatten sonra Galatasaray'a verecek bir şeyi yok ve yaptıkları bundan sonra süreklilik kazanacak facialara yol açacak gibi görünüyor. Torku Konyaspor karşılaşması bile onun son karşılaşması olabilir çünkü yönetim Fenerbahçe maçına onunla çıkmanın nasıl bir faciaya yol açabileceğini görecektir.

Mancini köprüleri attı!

Levent Tüzemen – Sabah

Bursaspor maçında Mancini ile futbolcular arasındaki saygı ve sevgi elektriğinin koptuğu resmen belgelendi. Başkan Ünal Aysal, göreve geldiğinde şöyle demişti: "Biz başarıya odaklanmamış oyunculara Galatasaray'ın istikbalini bağlayamayız". Bu söz sadece oyuncular için değil, Mancini için de geçerlidir. Şampiyon olmuş bir kadro üzerinde sırf kendi egosu için sürekli oynayarak tüm oyuncuların akıl yolunu, ritmini, birlikteliğini ve alışkanlıklarını bozan Mancini, kupadaki Bursa maçından sonra "Bu benim hatam, sorumluluğu alıyorum" diyerek günah çıkaramaz. Galatasaray'ın bu duruma gelmesi İtalyan hocanın marifetidir. Kenardan sinirlenmek ve öfkelenmek, bir takımı adam etmez. Başkan Aysal, Galatasaray'ın istikbalini başarıya odaklanmamış Mancini'ye de bağlayamaz, bağlamamalı. Florya'da arkadaşlık ilişkilerinin kurulmasına özen göstermeyen, takım içinde yerli-yabancı çekişmesine seyirci kalan Mancini, bu ruh haliyle Galatasaray'ı tekrar ayağa kaldıramaz.

Hakan Ünsal – Hürriyet

Sneijder'den garip sevinç

Galatasaray'ın düştüğü pozisyon hakikaten içinden çıkılması zor bir durum... İşler ters gitmeye başlamışsa iki şeye ihtiyacınız vardır. İlki şans. İkincisi karakterli oyuncular. Galatasaray'da dün bunların ikisi de yoktu. Sneijder-Melo-Selçuk ve Burak sorumluluk almalı ve öne çıkma cesaretini göstermeliler. Galatasaray şiddetli bir türbülansa girdi ve çıkması zor gözüküyor. Çıksa bile ciddi hasarlar alacağı ortada. GS905 sefer sayılı bu uçak aşağıya tek parça mı iner mi, yoksa dağılıp düşer mi, göreceğiz. Elde kalan en büyük ama ulaşması en kolay hedef olan kupa şimdi tehlikede... Bu sonuç elbette ki Bursaspor'a yarayacak. Daum, ayrılmadan önce yenildiği maçtan sonraki açıklamasında "Futbolcular bu duruma artık yeter demeli" demişti. Sanırım bunu Galatasaraylı oyuncular için söylemenin tam zamanı.

Mustafa Sapmaz – Akşam

Galatasaray adına dünkü oyunun eleştirilecek yanı, savunmada kademeleri kaybetmeleri, bunun sonucunda rakibinin ceza sahasına engelle karşılaşmadan gelmesiydi. Rijkaard döneminin sonundaki takımın performansını anımsattı. Mancini geldiği günden bu yana vidaları sıkmışken, savunmada en gevşek maç bu oldu. Melo'nun kaçırdığı golden sonra direği tekmelemesi, Burak Yılmaz'ın penaltı olduğuna inandığı pozisyonda beklemediği karar çıkınca isyankar tavrı, kazanma hırsı adına sevimli görülebilir. Fakat kesinlikle sağlıklı bir ruh halinin sonucu değildi. Beraberlikte bunun etkisi vardı. Girdikleri gol pozisyonlarında sakin kalamadılar, defansta telaşa düştüler. Sakin kalabilirlerse bu sonuca rağmen hala Mancini'nin geçmiş kariyerinde olduğu gibi kupa teselli madalyasını göğüslerine takabilirler! Sakin kalabilirler mi?

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Galatasaray ünal aysal Bursaspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title