Haberler

Kim Ne Dedi?

Haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor golsüz berabere kalırken, spor yazarları bordo-mavili ekibin özellikle ikinci yarıdaki performansını eleştirip, kaleci Onur Kıvrak'ın elde edilen 1 puanda büyük katkısı olduğunu vurguladılar.

Karadeniz'de sessiz gece

İskender Günen – Sabah

Trabzonspor, rakibine göre ilk yarıda daha fazla gol pozisyonu üreten takım olarak göründü. Üç net gol pozisyonu var. Orta sahada Adrian ve Malouda oyuna yeterli katkı vermeyen isimlerdi. Bu da Trabzonspor'un karşı kalede daha etkin olmamasının en büyük nedeniydi. İkinci yarı ise Trabzonspor için bir kabus gibiydi. Rizespor üstünlüğü eline geçirdi. Önde Olcan dışında oyuna katkısı olan bir başka oyuncu yoktu. Mustafa Akçay'ın ikinci yarıda yaptığı değişiklikleri bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor. Çünkü orta saha direnci tamamen düşen bir takıma geri dönüşlerde sorunlu olan Özer'i tercih etmek bana göre büyük bir hataydı. Hakem Özkalfa Trabzon ceza sahası önünde Bosingwa'nın kolu açık değilken eline çarpan top için serbest vuruş verdi. Ama Rize ceza alanında Silvestre'nin kolu tamamen açıkken eline çarpan topa nedense penaltı veremedi.

Serkan Akcan – Fanatik

Colman'ın dönüşüyle orta alanda eksik olan 'futbol aklı' da gelmiştir diye düşünenler çok yanıldı. Arjantinlinin üretkenlikten uzak futbolu Bordo-Mavili takımın rakip ceza sahasına uzak kalmasına yol açtı. Orta alanlar kıyaslandığında Sylvestre-Kıvanç ikilisine karşılık Colman-Zokora seçimi insanı ister istemez beklenti içine sokuyor. Çünkü Colman oyuna yön verme potansiyeli olan ama bunu sadece canı istediğinde yapan bir oyuncu. Zaten Zokora'dan kimse üretkenlik beklemiyor. Çünkü artık umudu kesti Bordo-Mavili taraftarlar. Takım hücuma çıkarken iki stoperin arasına giriyor, orta yayın ötesine geçmiyor. Ama Trabzon standartları farklıdır, taraftar hep tutkulu futbol ister, takımının oyuna hükmetmesini ister. Beşiktaş maçının ilk yarısında oynanan futbolu arzular. Taraftarın ağzına bir parmak bal çaldıktan sonra bu standarttan dönüş olmaz, Trabzonlu bunu kabul etmez. Dua etsinler ki kaleci Onur var. Onur daha kaç maç kurtaracak.

"Kaybetmeden devam ediyoruz"

Necmi Perekli – Fotomaç

Sevinin beyler sevinin, bakın bu forma ne hallere kaldı. Bir puan alınca seviniyorlar. Neymiş efenim deplasmanmış! Hadi canım, adamı güldürmeyin. Bu atlayıp zıplamanızın futbolla uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bizim Mustafa hoca da mı heyecanını kaybetti? Adeta kulübeye saplandı kaldı veya saklandı mı desek? Emre'yi tek santrfor oynatmak vallahi benim futbol mantaliteme uymaz. Ha Henrique onun arkasında olursa eyvallah. Bu oyuncunun sitili ve oyun tarzı belli. Yoksa biz mi futbolu unuttuk? Takım forvetsiz oynadı. Açıklar ise çizgide orta şekerli kahve bekliyor. Yusuf'u üzülerek söylüyorum sanırım büyük bir hızla kaybediyoruz. Nasıl becerdi ne oldu anlayamadık. Bu gidişle tekrar 1461'i bulur gibime geliyor. Haftaya Akhisar Belediye maçı bilin ki tehlike yazar. Rizespor'da Lualua gerçekten büyük kazanım. Engin ise yine aynı Engin... Hamam da aynı tellak da…

Serdar Bali – Star

Trabzonspor iyi oynamayabilir, kaybedebilir ama bu seneki gibi utanılacak futbolu her hafta tekrarlamaz. Stoperlerin sakatsa, tecrübesiz Caner'i değil, Zokora'yı geri çekip, aldığın Özer'i oynatamaz mıydın? Sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan Colman'a 78 dakika dayanmanı, takımı 12 dakika golcüsüz oynatmanı da anlayamadım. Malouda, Adrian ve Emre Güral aynı anda oynarsa rakipten topu kim alır? Hocam açıkça Trabzonspor'u seyrederken hangi taktikle ne oynuyor anlayamıyorum; cahilliğime ver! Sonuçta Trabzonspor bir deplasmandan daha 2 puan bırakıp döndü. Bu gidişle zirveye yaklaşmak galiba hayal olacak. Onur'un kurtarışları olmasa bir puanı da göremeyecektik.

"Beraberliğe sevinmedik!"

Lütfü Özel – Vatan

İkinci yarıya Rize yine yaradana sığınıp yüklenerek başladı. İlk 45 dakikanın özellikle son bölümlerinde toparlanmış görünen Trabzon orta alanı bu kez mücadeleyi tamamen bırakıp işi sadece rakibi karşılamaya çevirmek zorunda kalınca Rize ikisi Lualua'dan 3 net şut gönderdi kaleye. 3 de Onur'un mutlak müdahalesini katarsak Trabzon saha içinde sürklase bir pozisyona büründü. Emre-Özer değişikliği ile 4-6-0'a dönen Trabzon 70'ten itibaren nihayet yeniden toparlanmaya başlayıp Olcan'ın da hareketlenmesiyle Rize yarı alanına girmeye başladı. Gol umuduyla Henrique'nin oyuna sokulmasından tam bir dakika sonra Yusuf'un kırmızı kartla takımı 10 kişi bırakması da herhalde maçın en ilginç görüntüsüydü. Bu aynı zamanda son 10 dakikada Rize'nin yeniden baskı kurması demekti ki, Trabzon ucuz kurtuldu diyebiliriz.

Hakan Can – Fanatik

Bordo-mavililer kontrataklarda yakaladıkları fırsatları harcadıktan sonra, ikinci yarının neredeyse tamamında mahkum oynadılar. Rizesporlu futbolcuların baskısı ve çabuk oyununa cevap vermekte zorlandılar. Engin'in sakatlanıp oyundan çıkması, Sercan'ın oyuna girmesi ibreyi ev sahibine çevirdi. Zira Sercan çizgiye gidip etkili işler yaparken, Lualua da Engin'in çıkmasıyla genişleyen alanını çok iyi kullandı. Böyle olunca Rizespor pozisyonlar yakalamaya başladı. Ancak Onur sallanan takımını kalesini gole kapatarak ayakta tutmayı başardı. Lualua, Adnan ve maçın son anlarında Sercan'ın vuruşlarını mükemmel kurtardı. Üstelik Sercan'ın pozisyonu ofsayttı. Bir nevi 'oyna' diyen yardımcı hakemi de kurtardı. Kweuke'nin auta giden sert kafa şutunda, Liban Abdi'nin direkten auta giden şutlarında da şans Trabzonspor'un yanındaydı.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Onur Kıvrak Trabzonspor Emre Özer Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title