Haberler

Kim Ne Dedi?

Trabzonspor, Lazio deplasmanından istediği puanı alıp Avrupa Ligi grubunu zirvede tamamlarken, spor yazarları bordo-mavili takımın ihtiyacı kadar oynayarak sonuca gittiğine vurgu yaptılar.

Fırtına zirvede bitirdi

Cemal Ersen - Milliyet

İlk yirmi dakikası dengede giden maçta oyuna ağırlığını koyan taraf beklendiği gibi Lazio oldu. Israrla Bosingwa'nın savunduğu sağ kanadı kullanan ev sahibi ekip, özellikle duran toplarda etkili olmaya başladı. Ederson, Anderson ve Biava'nın bulduğu pozisyonlarda şans Trabzonspor'dan yanaydı. İkinci yarıda daha çok pas yaparak Lazio'nun temposunu düşürme planı sonuç verince, Trabzonspor kalesinde daha az pozisyon vermeye başladı. Savunmanın göbeğinde oynayan Mustafa ve Bamba'nın zamanında müdahaleleri de önemliydi. Colman tıpkı eski günlerdeki gibi müthiş bir performans gösterdi. Malouda çok koştu, mücadele etti. Aykut Akgün maç eksiğine karşın cezalı olan Zokora'yı aratmadı. Olcan hem savunması hem ofansif yanı ile takımın iyileri arasındaydı. Trabzonspor ikinci yarıdaki arzusu, isteği ve takım halinde gösterdiği dirençle Lazio'nun gol umutlarını tüketti, çok değerli bir beraberlik elde etti.

İskender Günen - Sabah

İlk yarıda ev sahibi Lazio, Alanzinho'nun boşalttığı alanlardan Luis Cavanda ile zaman zaman etkili oldu. Lazio'nun gole yaklaştığı ilk pozisyon ise serbest vuruştan gelen kenar ortasından geldi. Olcan ise hem savunmaya çok yardımcı oldu hem de hücumda pozitif görüntüler verdi. Özellikle ilk yarıda hücuma önemli katkılar yaptı. Orta alanda Colman'ın yükselen bir formu var. Sakin, akılcı bir oyun ortaya koydu. Zaman zaman da rakipten kritik toplar aldı. Malouda ise ligdeki görüntüsünden uzaktı. Henrique önde basit top kayıpları yapmasa Trabzonspor takımı hücumda daha etkili olabilirdi. Savunmada Bosingwa çok büyük hatalar içerisinde görünürken Bamba ve Mustafa Yumlu ikili mücadelelerde rakiplerine üstünlük kuran oyunculardı.

İşte Trabzonspor'un rakipleri

Ergun Ata – Fanatik

Trabzonspor ilk yarının büyük bölümünde oyunu istediği gibi forse etti. Son dakikalarda verdiği pozisyonların nedeni, özellikle yan toplarda, stoperlerine dayalı zafiyetler yüzünden oldu. Neyse ki, Ederson ve Anderson'un kötü vuruşları, bir bedel ödenmesini engelledi. İkinci yarı benzer tempoyla devam ederken, oyunun seyrini değiştirmeye yönelik hamleler, ilk bir saatin dolmasına yakın başladı. İtalyan ekibi, önce Candreva, sonra Hernanes ve son 15 dakikada ise bir aydır sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Klose takviyelerini yaptı. Akçay bunlara, sakatlıktan yeni çıksa da, Alanzinho'dan daha dirençli, savunma hücum özellikleri daha etkili Yusuf'la karşılık verdi. Tüm bu girişimler, karşılaşmanın, temposuz, pozisyonsuz ve kötü bir maç olmasını engelleyemedi. Ancak skoru Trabzonspor'u yenilgisiz 'Avrupa Bey'i' yapmaya yetti.

Necmi Perekli - Fotomaç

Lazio ilk devrenin son on dakikasında yakaladığı bir kaç ciddi pozisyon dışında Onur'u rahatsız edemedi. Trabzonspor'dan da maçı lehine çevirebilecek bir güç gösterisi ortada gözükmedi. Bu tarz futbol dışında Trabzonspor'un rakip sahada zaten iki puanlık avantajı da riske sokmasının da bir anlamı yoktu. Trabzonspor da bu anlayışla oynamış olacak ki gol atabilmeyi rakibinin yapacağı muhtemel bireysel hatalara bıraktı. Ancak ne Trabzon'un forvetinin gol atmaya ne de Lazio savunmasının bu anlayışta bir forvete açık vermeye niyeti yoktu. Maç uzatmalara kadar bu anlayışla sürdü ve golsüz de bitti. Trabzonspor arzu ettiği grup liderliğini alarak Roma'dan döndü. Fakat bu seriden sonra bu futbolla her iki takımın da UEFA Avrupa Ligi'nde ne yapabileceğini doğrusu çok merak ediyorum.

Tahkim'den Trabzonspor'a yanıt

Lütfü Özel - Vatan

Lazio yenmek için bastırdı. Bunu da Trabzon'un son dönemde en az yaptığı işi, kanatları bıktırana kadar kullanarak gerçekleştirdiler. Kontratakla karşılık vermeye çalışan Trabzon, seyrek şans bulsa da mecburi çekilmenin sonucu olarak kalabalık defansla ilk yarıyı rakibe fazla pozisyon vermeden kapadı. 2. yarı Lazio'nun herhalde hocasından umudunu kesmesiyle ilgili, tempo düşürmesiyle topu ileride tutmaya başladı Trabzon. İtalyanların son bir gayret karşılık verme moduna tekrar geçmesine bu kez daha iyi kontratak yaparak direnen Trabzon ilk yarıya nispeten mücadelede daha diri kaldı. Rakibi bir ara sahasına çekilmeye kadar da itti doğrusu bu dirilik. Malouda ve Olcan'ın ve ikinci yarıdaki performanslarıyla Colman ve Aykut'un ekstra katkılarıyla tabii. Sonuç, Trabzonspor lider, Petkovic gider, Akçay da işine bakar…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Trabzonspor Aykut Akgün Lazio Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title