Haberler

Kim Ne Dedi?

Güncelleme:

Bu sezon sergilediği performansla taraftarlarını büyük hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, kupada da turu ancak penaltılarla geçebildi.

Levent Tüzemen - Sabah

İster asil, ister yedek olsun Galatasaray kadrosunda yer alan oyuncular böyle ciddiyetsizlik ve sorumsuzluk içinde olamazlar. Özellikle ikinci yarıda Galatasaraylı oyuncuların rakibi hafife almaları, birbirlerine yardım etmemeleri, 'Maç bitti' havasıyla ve 'Halı saha' felsefesiyle oynamaları 'Kazandık' diye baktıkları maçı uzatmaya götürdü. 2-2'den sonra seyircinin sahada yaşanan ciddiyetsizliğe ve sorumsuzluğa karşı sergilediği öfke çok doğruydu. Mancini'nin 90 dakika boyunca oyuncu değiştirmemesi bence yedek kalan oyunculara 'Sizi oynatmamakta haklıymışım' şeklinde bir inatlaşmaydı. Rezil Galatasaray turu zar zor penaltılarla geçti. Ben Belediye'yi 'Bu yolda mağlup galip sayılır' olarak görüyorum.

Galatasaray-Gaziantep BB maçının galerisi için tıklayın!

Hakan Ünsal – Hürriyet

Kendisi maçı ciddiye almamış oyuncusu nasıl alsın. Rakip zayıf ve üst üste goller gelince maç daha rahat hale geldi ve Galatasaraylı oyuncuların yeteneklerini sergileme fırsatı doğdu. Normali bu durumda oyuncuların tribünlere zevk verecek görsel işleri yapması ve taraftarı mutlu etmesidir. Ama Galatasaray o kadar problem yaşıyor ki oyuncular bu kadar rahat maçta bile içinde bulundukları durumdan kurtulamayıp vasat kaldılar. Bu maçtan kazanımı olup kendini 11'e taşıyacak bir oyuncu da yoktu. Sarı-kırmızlı oyuncular ikinci yarı o kadar umursamazdılar ki Gaziantep takımı kendini aştı. Gücü ve yetenekleri kısıtlı Antepli oyuncular şimdiye kadar ki en iştahlı maçlarından birini oynadı. Çünkü karşılarında kafa olarak bitik ve beklentisi olmayan bir oyuncu grubu vardı.

Ahmet Çakır – Zaman

Bomboş tribünler şaşırtıcı bir durum değildi. Hem havanın dondurucu soğuğu hem Sarı Kırmızılı takımın bundan pek farklı olmayan futbolu, neredeyse tamamı kombine satılmış bilet sahiplerinin yüzde 10'unun bile bu maça gelme isteği duymasını engellemiş gibiydi. Kimsenin de 'Niye böyle yapıyorlar' diyebilecek hali yoktu. Bundan sonra böyle… Laubalilik ve hakem hataları sonucunda beklenen oldu ve sarı-kırmızılı takım son maçlarının hemen hepsindeki gibi düpedüz utanılacak duruma düştü. Hocası da sonuna kadar bunu seyretti. İlk değişikliği maç biterken Sabri ile yapması, 11'de olması gereken Umut'u 104'te oyuna alması inanılması güç durumlardı ama gerçekti.

Kadir Çetinçalı – Vatan

Galatasaray'ın durumu gerçekten vahim... Kulübesinin acizliği, sıradanlığı can sıkıcı durumda... Bu maçın taktiğini, stratejisini tartışamazsın. Mancini'ye de bir lafım olamaz. Galatasaray formasını bu kadar çok sıradan adamın giydiği son yıllarda görülmemişti. Ülkenin en fazla gelir elde eden kulübünün alternatif kadro açısından bu denli çaresiz olmasının sorumlusu yanlış transfer politikasıdır. Drogba ve Sneijder'i transfer ettikleri günlerde güneşi zapt ettiklerini hayal eden iş bilmez yöneticiler ve teknik sorumlular, Galatasaray'ı sıradanlaştırdılar. Hiçbir futbolcunun ismini bu maç yorumuna yazmayacağım. Kayseri'den 2 yıl önce transfer edilen adamın maliyetinin yarısı bile etmeyen rakip karşısında, Galatasaray formasını bu denli küçülten adamlara yazıklar olsun.

Mustafa Sapmaz – Akşam

Tribünde taraftar yoktu, maçta tempo yoktu, Galatasaray'da 'Ben yedek kalacak adam mıyım' diyen yoktu! Taraftar tribünleri doldurmamış olabilir. Bu futbolcunun motivasyonunu bozmuş da olabilir. Bu yüzden maçın başındaki temposuz oyun da anlaşılabilir. Fakat adını her gün gazetelerde 'ayrılacaklar' listesinde görenlerin formayı sırtına geçirdiği gün 'Daha durun biz ölmedik' mesajı vererek başlaması gerekmez miydi? Galatasaray maç kazanır, kaybeder. Bunlar telafi edilir. Önemli olan hoca ile sahadakilerin bağlantısının kopmamasıdır. Dün endişe duyulması gereken turun zora girmesi değil, bu görüntünün sinyalinin verilmesiydi!

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Hakan Ünsal Galatasaray Hürriyet Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title