Haberler

Kim Marketten İsrail'e "Boykot" Çağrısı

KİM Marketler Zinciri İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıları kınayarak, tüm perakende sektörünü boykota çağırdı.

KİM Marketler Zinciri İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıları kınayarak, tüm perakende sektörünü boykota çağırdı.

İnternet üzerinde İsrail mallarıyla hiç alakası olmayan markaların boykot edildiğini ifade eden Kim Genel Müdürü Hamit Akçay yaptığı açıklamada, Perder ve tüm yerli marketçiler bir araya gelerek bir komisyon kuralım İsrail'i ve İsrail politikalarını destekleyen bunları deklare eden firmaları tespit edelim ve Gazze operasyonu bitene kadar bu firmaların ürünlerini satmayacağımızı ilan edelim. Böylece sosyal medyada İsraille alakası olmayan markaları karalamanın da önüne geçilmiş oluruz. İstismara açık listeler ortadan kalkar, hem de gerçekten insanlık adına iyi organize edilmiş, saygın, haklı bir temele dayandırılmış, kabul edilebilir güçlü bir tepki ortaya konulmuş olur" ifadelerine yer verdi.

-"PLANLI, SİVİL AMA ORGANİZE EKONOMİK BİR TEPKİ ORTAYA KOYALIM"-

İsrail'in her Ramazan ayında sudan bahanelerle tüm İslam dünyasına mesaj verir gibi Gazze'ye operasyon yaptığını ifade eden Akçay, yapılan zulmün ve haksızlığın yürekleri yaraladığını söyledi. Adeta açık bir cezaevine dönüştürülen Gazze'de sistematik bir soykırıma gidildiğini vurgulayan Akçay, çocuk ve kadınların doğrudan hedef alındığına dikkat çekti. Savaşa savaşla karşılık vermek değil sivil inisiyatifi ve toplumsal birlikteliğin etkisini kullanmak gerektiğinin altını çizen Akçay, "Planlı, sistemli, sivil ama organize ekonomik bir tepki ortaya koyalım. Hamasetten çok öte sonuç alabileceğimiz bir lobi çalışması yapılabilir. Perder, Bim, Kim, Şok, Bizim Toptan, Adese, Makro gibi bir araya gelse ses verse bu ses İsrail'den de Amerika'dan da duyulur. İyi organize edilmiş ekonomik tepki en etkili tepkilerdendir ve bu tepkiye Anadolu yürekten destek verecektir" dedi.

-"BOYKOT ÖFKELİ, TUTARSIZ LİSTE HAZIRLAYIP SAĞA SOLA GÖNDERMEYLE OLMAZ"-

Akçay, perakendecileri, STK'ları organize olarak işin içine katmayan hiç bir boykotun etkili olmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çarşı/pazar medeniyetin anasıdır. Suya sabuna dokunmama üzerine kurulu ticaret anlayışı bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Birlikte hareket edilirse ciro ve kar kaybı oluşmaz. Bireysel boykot tavrı defalarca denendi vicdani tatminden öte bir yere götürmüyor. Ben sonuca katkısı olacak bir model üzerinde uzlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Ortak bir çalışma grubu kuralım. İsrail politikalarına destek veren tüm firmaları bu komisyon tespit etsin ve saldırılar sürdüğü sürece bu firmaların ürünlerini satmayalım. Komisyon kalıcı bir komisyon olsun. Adı Emperyalizme Karşı Sivil Iktisadi Direniş olabilir. İsrail için önerdiğim tavırları insanlığın huzuru ve barışı için prensip edinip olası tüm emperyalist tecavüzlerde aynı tavrı gösterelim. Bu ekip uluslararası firmaların politika ve beyanlarını taramalı Sonrasında ortaya çıkan liste o firmalarla konfirme edilmeli. Net destek verenlerle şüpheli olanlar birbirinden ayrıştırılmalı. Hayırlı bir iş yapalım derken de kimseyi töhmet altına almamak lazım. Boykot saçma sapan, öfkeli, tutarsız liste hazırlayıp sağa sola göndermeyle olmaz."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İsrail Akçay Gazze Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (2)

MÜSLÜMANLAR:

DURMADAN BAYKOTU DEVAM ETTİRELİM ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR KADINLAR HAKSIZLIK İÇİN BU İSRAİLLERİN SONUNU GETİRELİM ALLAH İÇİN

0
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

HELALL OLSUN SİZLERE ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETTİSİN BİZ MÜSLÜMANLAR YETERİZ BİZ BİZE BU YAHUDİLERDEN DOST OLMAZ BİRLİK OLALIM BU ÇOCUKLARIMIZ KADINLARIMIZ ÖLMESİN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title