Haberler

Kilis'te Okuldaki Patlama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kilis'te okuldaki patlamaya ilişkin, "Eğer Suriye tarafından atılmışsa bununla ilgili güvenlik güçlerimizin aldıkları talimat var, talimatın gereği ne ise yerine getirilir" dedi Şahin, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis'te okuldaki patlamayı basından takip ettiğini belirtti.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kilis'te okuldaki patlamaya ilişkin, "Eğer Suriye tarafından atılmışsa bununla ilgili güvenlik güçlerimizin aldıkları talimat var, talimatın gereği ne ise yerine getirilir" dedi

Şahin, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis'te okuldaki patlamayı basından takip ettiğini belirtti.

Emniyet güçlerinin, konuyla ilgili inceleme yaptığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Eğer Suriye tarafından atılmışsa bununla ilgili güvenlik güçlerimizin aldıkları talimat var, talimatın gereği ne ise yerine getirilir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz ve devletimi olayın üzerine gidecektir. Suriye Şam yönetiminin bir eylemi midir yoksa oradaki birtakım grupların veya DAEŞ'in eylemi midir, bütün bunlar değerlendirilir ve gerekli cevap verilir."

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisi

Şahin, bazı akademisyenler tarafından imzalanan bildiriyle ilgili bu güne kadar çok açıklama yapıldığını belirtti.

Bildiri okunduğunda, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti katliam yapmaktadır ve dolayısıyla biz devletin yanında yer almayacağız" anlamı çıktığını ifade eden Şahin, "Başta Şırnak ve Sur olmak üzere vatandaşlarımızın evleri terör örgütü mensuplarınca işgal edilmiş ve 'öz yönetim' adı altında burada bir oluşum meydana getiriyorlar. Devlet de vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini sağlamak için güvenlik güçleriyle birlikte üzerine düşeni yapıyor" dedi.

Öğretim üyelerinin, terör örgütünün eylemleri yerine, devletin vatandaşlarının can ve mal güvenliğini koruması için sarf ettiği mesaiyi eleştirmesinin kamuoyunda ciddi tepkilere neden olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"(Devletin katliamlarıyla birlikte olmayacağız) dediler ama terör örgütünün yaptığı katliamların yanında yer aldılar. Sayın Başbakanımız dün önemli bir çağrıda bulundu. 'Burada imzası bulunan öğretim üyeleri lütfen bu bildiriyi bir daha okuyun, gerekirse imzanızı geri çekin' dedi. Ben sağlıklı düşünen, burada imzası bulunan öğretim üyelerinin en azından bir bölümünün imzasını geri çekebilecekleri umudunu taşıyorum."

Şahin, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Ali Şahin AK Parti Suriye Kilis Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title