Haberler

Kilis Merkezli 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu (3)

Avukattan OPERASYON TEPKİSİ Yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 27 polis arasında bulunan Kilis Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kenan Gök'ün avukatı Ömer Kayar gazetecilere açıklama yaptı.

Avukattan OPERASYON TEPKİSİ

Yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 27 polis arasında bulunan Kilis Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kenan Gök'ün avukatı Ömer Kayar gazetecilere açıklama yaptı. Adliye önünde konuşan Avukat Ömer Kayar, müfettiş raporuna dayanılarak düzenlenen baskınların bir algı operasyonu olduğunu ifade etti. Hukuksuzlukla karşı karşıya bulunulduğunu dile getiren Kayar şöyle konuştu:

"27 emniyet görevlisi arkadaşımız 13 ilden dün akşamdan itibaren Kilis'e getirilmişlerdir. Sabah 06.00'da Kilis adliyesine getirilerek ifadeleri alınmaya başlamıştır. Şimdiye kadar bir çok arkadaşın ifadesi alındı. İl dışından gelecek arkadaşlar da mevcut, yine bir algı operasyonu, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapmış olduğu soruşturma sadece mülkiye müfettişlerinin kendi açılarından düzenlemiş oldukları bir rapora dayandırılmaktadır. Ancak söz konusu operasyon 'yasal dinleme' olduğundan dolayı bir yargı kararına dayanmaktadır. Söz konusu arkadaşlar kendileri çağrılsaydı, tek tek ifadeye gelecek nitelikteki arkadaşlardır. Benim müvekkilim Kenan Gök, Kilis İstihbarat eski Şube Müdürüdür. Kendisi yıllarca Kilis'e hizmet etmiştir. Söz konusu dinleme kararları sadece Kilis'le bağlantılı değildir. Dinleme kararı alınırken, mahkemenin vermiş olduğu kararlar, bunun yanında TİB Başkanlığı'nın oluru, bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan olur aldıktan sonra yasal dinleme yapılmıştır. Söz konusu dosyada şu an müvekkillerimize; 'cemaatle bağlantınız var mı?', 'Herhangi bir örgütün içerisinde misiniz?' gibi sorular sorulmaktadır. Bu sorular bile soruşturma dosyasının ne kadar boş olduğunu göstermektedir. Biz Kilis adliyesinde bulunan hakim ve savcıların hukuki bir şekilde karar vereceklerini düşünüyoruz. Müvekkillerimizin her hangi bir suçla ilgisi irtibatı bulunmaktadır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title