Haberler

Roket Mermilerinin Düştüğü Kilis'ten Kötü Haber: 3'ü Çocuk 4 Ölü

Güncelleme:

Kilis'e art arda düşen roket mermileri nedeniyle 3'ü çocuk 4 Suriyeli hayatını kaybetti. 1 Türk vatandaşı ile 5 Suriyeli yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bap bölgesinden ateşlenen 4 Katyuşa roketatar mermisi, aralıklarla Kilis kent merkezindeki yerleşim alanları ile boş araziye düştü. Patlamalarda 3'ü çocuk 4 Suriyeli hayatını kaybetti. 1 Türk vatandaşıyla 5 Suriyeli yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sınırdaki topcu birlikleri de angajman kuralları gereği Katyuşa roketlerinin ateşlendiği bölgeleri top atışına tuttu.

HASTANE GEÇİCİ OLARAK BOŞALTILDI

Kilis'e komşu Suriye'nin IŞİD kontrolündeki Bap bölgesinden ateşlenen 4 Katyuşa roketatar mermisi, bugün 14.38 ile 16.40 saatleri arasında kent merkezine düştü. Paniğe yol açan patlamalarda birlikte olay yerlerine ambulans ve güvenlik güçleri sevkedildi. Roketlerden ikisi Abdullah Gül Bulvarı üzerindeki Devlet Hastanesi'nin arkasında bulunan oksijen deposu yakınına düştü. Ekipler tarafından yapılan incelemede devlet hastanesi yakınındaki arazideki patlamalarda kimsenin yaralanmadığı belirlenirken, hastane güvenlik amacıyla geçici olarak boşaltıldı.

ÇOBAN ÖLDÜ, ÇOCUK YARALANDI

Katyuşa roketlerinden ikisi Yavuz Sultan Selim Mahallesi bölgesine düştü. Burada Mehmet Keçik Orta Okulu yanındaki araziye düşen roketatar mermisiyle, burada çobanlık yapan Suriyeli 40 yaşındaki Kamil Cerruh yaşamını yitirdi, bahçede bulunan orta okul öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Sarıbuğday ise yaralandı. Patlamada Suriyeli çobanın otlattığı 10 koyun da telef oldu. Okuldaki öğrenciler ise tahliye edildi.

Olayda yaşamını yitiren Suriyelinin parçalanan cesedi morga konulurken, yaralı öğrenci ise sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

APARTMANIN TERASINA ROKET DÜŞTÜ

Atılan bir başka roket atar mermisi ise Hakverdi Mahallesi'nde bir apartmanın terasına isabet etti. Ekiplerin incelemesinin ardından mermilerin geldiği tespit edilen IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bap bölgesi, sınır hattında konuşlu topçu birlikleri tarafından fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

KİLİS VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili açıklama yapan Kilis Valiliği, şehre 4 roketin düştüğünü, 3'ü çocuk 4 Suriye vatandaşının hayatını kaybettiğini, 1'i Türk 6 kişinin ise yaralı olarak tedavi altına alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklama şöyle;

Kilis şehir merkezinin muhtelif yerlerine 18.04.2016 tarihinde 14:38 - 16:40 saatleri arasında Suriye'den atıldığı tespit edilen 4 roket düşmüştür.

Olayda Kilis'te yaşayan 4 Suriye vatandaşı (3'ü çocuk) hayatını kaybetmiş olup, 1 vatandaşımız ile 5 Suriye vatandaşı yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır.

Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Kilis Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (127)

yazık:

yaw arkadas turkıyenın sonu cok kotu gorunuyor her taraftan goz koymuslar turkıyeye barı bız bırbırbımıze sahıp cıkalım ayakta duralım mazallah sonumuz ırak ve suryeden farkı kalmayacak

26
1
yanıtYanıtla
BU KAÇINCI ROKET:

YPG ATSAYDI ÇOK TAN SAVAŞA GİRMİŞTİNİZ İŞİD OLUNCA İŞ BASKA TABİ

22
4
yanıtYanıtla
tc vatandaşı:

ülkeyi savaşa sokana kadar devam edin akp ve destekcileri

16
5
yanıtYanıtla
Mustafa BABANIZ:

daha çok düşer çok ölürüz . . . . atın bakalım erkekseniz israile bir tane taş bakalım ne oluyor

20
1
yanıtYanıtla
demek ki memnunlar hallerinden:

kilis te akp yüzde 66 aldı.

18
2
yanıtYanıtla
me:

aldiklari silahlari geri gönderiyorlar AKPISID

18
0
yanıtYanıtla
..:

akp geldi dünya karıştı

18
0
yanıtYanıtla
asi:

her zaman söylendiği gibi '''' misliye karşılık verdik''''diyerek besledikleri ışidi aklamaya çalışacaklar

16
1
yanıtYanıtla
KIZILTEPELİ:

Işide zarar gölmesin diye, Havan topu düştü diyorlar. Korkaklar sizi. . Işid havan topuyla saldırdı desenize yok diyemezsiniz. sizin düşman ancak kürtlerdir.

15
1
yanıtYanıtla
yumruk:

tc işide kıyamıyor ondan böyle

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title