Haberler

Kilis Cerablus'ta Sıcak Yemek Dağıtımı Yapılıyor

Cerablus'ta sıcak yemek dağıtımı yapılıyorGAZİANTEP'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan ve 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerince IŞİD'den temizlenen Cerablus'a dönen Suriyeliler'e, İnsani Yardım Vakfı tarafından sıcka yemek dağıtımı yapılıyor.

Cerablus'ta sıcak yemek dağıtımı yapılıyor

GAZİANTEP'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan ve 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerince IŞİD'den temizlenen Cerablus'a dönen Suriyeliler'e, İnsani Yardım Vakfı tarafından sıcka yemek dağıtımı yapılıyor.

'Fırat Kalkanı Harekatı' ile sınırı geçen TSK'nın zırhlı birlikleriyle desteklenen ÖSO güçlerince geçen 24 Ağustos'ta IŞİD'den arındırılan Cerablus'a, Suriyelilerin geri dönüşü devam ediyor. Suriye'ye geçen İHH ekibi evlerine dönen Cerabluslular'a, kurduğu mobil aşevi ve fırınla hizmet vermeye başladı. Günlük 6 bin kişilik sıcak yemek hazırlayan İHH, Cerablus'a gelenlere 10 bin de ekmek dağıtıyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Cerablus Ofisi sorumlusu Ömer Koparan, kentin IŞİD'den temizlenmesi ardından halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, "İlk etapta gıda ihtiyacını giderebilmek üzere mobil aşevi ve fırınımızı bölgeye sevk ederek, üretime başladık. Her gün sıcak yemek ve ekmek dağıtımımız devam ediyor. 6 günden bu yana Cerablus'ta 36 bin kişilik sıcak yemek dağıttık. Ayrıca günde 10 bin ekmek üreterek, Suriyelilere dağıtıyoruz" dedi.

İHH olarak 10 kamyon gıda yardımını da Cerablus'a ulaştırarak dağıttıklarını anlatan Koparan, Suriyelilerin insani yardım ve temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerablus Karkamış Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title