Haberler

Kılıçdaroğlu: Suriyeli Mültecilerin Sorunu, Sadece Türkiye'nin Değil, Avrupa'nın Sorunudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2 milyon 375 bin Suriyeli mülteci Türkiye'de.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2 milyon 375 bin Suriyeli mülteci Türkiye'de. Bunu da Avrupalılar yeni fark ediyor. Avrupalılar, ne zaman ki mülteciler ne zaman Avrupa'nın kapısına dayandı, şimdi soruyorlar, 'bu mülteciler ne olacak?' Suriye mültecilerin sorunu, artık sadece Türkiye'nin sorunu değil, tüm Avrupa'nın sorunudur" dedi.

Avrupa turuna çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'in ardından Hollanda'nın Amsterdam kentine geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözen de eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Hollanda'da ilk olarak STK temsilcileriyle bir araya geldi. CHP Lideri daha sonra Avrupa Parlamentosu milletvekili Emine Bozkurt ile de bir görüşme yaptı.

"SURİYE MÜLTECİLERİN SORUNU, SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL, TÜM AVRUPA'NIN SORUNUDUR"

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin düzenlediği programa katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, mülteci sorununa ilişkin şunları söyledi:

"Bu toplantıları niye yapıyoruz? Televizyonların başında aksam haberleri izliyorsunuz, gazeteleri okuyorsunuz ve aynı soruyu sizler de kendinize soruyorsunuz. Neden bunlar oluyor? Türkiye, cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Eğitimde geldik duvara dayandık. Ekonomide ne olacağımız belli değil. Dolar, 3 TL'yi aştı. Dış politika başlı başına bir sorun. Ortadoğu kaynıyor. 2 milyon 375 bin Suriyeli mülteci Türkiye'de. Bunu da Avrupalılar yeni fark ediyor. Avrupalılar, ne zaman ki mülteciler ne zaman Avrupa'nın kapısına dayandı, şimdi soruyorlar, 'bu mülteciler ne olacak?' İyi de 2 milyonu aşkın mülteci Türkiye'ye gelirken, bunu neden görmediniz? Neden uyanamadınız? Neden ses çıkarmadınız? Neden Suriye'deki iş kavgayı sonlandırmak için girişimlerde bulunmadınız? Bunu Brüksel ve Strasburg'da Avrupa yetkilileri bana sordu ve ben de anlattım. Suriye mültecilerin sorunu, artık sadece Türkiye'nin sorunu değil, tüm Avrupa'nın sorunudur. Hep beraber bu sorunu çözmek zorundayız. Sorunun kalıcı çözümü, Suriye'de iç savaşı bitirmektir. Eğer siz sadece Suriye'de ki savaşa su ile değil de benzinle giderseniz, oradaki kardeş kavgasını körüklersiniz. Sahile vuran Aylan bebeği kimse unutmadı, unutmayacak. O sadece bir Suriyelinin Iraklının çocuğu değil, o hepimizin dünyanın ortak çocuğudur. Onun dramı, insanlığın ortak dramıdır."

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ, KALKINMASI İÇİN HEP BERABER SANDIĞA GİDECEĞİZ"

Gurbetçilere oy kullanma çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Ben yeri geldiği zaman 24 saat boş durmam. Bana yorulmak kelimesini kullanmak haramdır. Ben yorulmam, yorulmayacağım. Ama sizden sadece bir şey bekliyorum. Kasım ayında sandığa gideceksiniz. Sadece siz değil, giderken arabaya iki kişi daha yanınıza alacaksınız. Gerekirse otobüs kiralayıp, arkadaş ve dostlarınızla sandığa gideceksiniz. Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, bölgesinde söz sahibi olması için ve bir ufuk açmamız için hep beraber sandığa gideceğiz. Aman mesafe uzak filan, bir oyla değişmez diye sakin düşünmeyin. Bir oy altın değerindedir altın. Sandığa gideceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız ve vatandaş olarak görevinizi yapacaksınız. Demokrasinin temel kuralı oy kullanmaktan geçer. Slogan atıyorsunuz, 'Başbakan Kemal' iyi güzel de, bunun bir tek yolu var. Oy vereceğiz, oy."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

DEMIR:

YA GIT BASKA BULAMADINMI AKP GELDI KADINLAR DAHA RAHAT SEN NE ANLATIYON AKILLI BIRSEY SÖYLE INANAM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title