Haberler

Kılıçdaroğlu: Saray'a Bile Giderim

Güncelleme:

Teröre karşı ortak tavır için harekete geçen Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray'a gidebilirim." mesajını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kırmızı çizgisi olan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmeme kararını, Ankara'daki katliam için bozabileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu konuda eğer Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray'a gidebilirim" mesajını verdi.

MHP VE HDP'DEN RANDEVU

Teröre karşı ortak tavır çağrısı üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen, ardından da MHP lideri Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan randevu isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Bahçeli'den olumsuz yanıt geldi. Bahçeli, "zamanlamanın uygun olmadığı" gerekçesiyle randevu talebini geri çevirdi.

HDP cephesinden ise CHP'nin talebine, tarih verilmese de, olumlu yanıt geldi. Edinilen bilgilere göre Demirtaş, "Karşılıklı programlarımız uygun olursa görüşmekten memnun olurum. Ancak her ikimiz de cenaze törenlerine katılıyoruz" mesajını CHP'ye iletti.

CHP'ye göre Kılıçdaroğlu'nun "Üç siyasi partiyle görüşebilen tek parti biziz" söylemi çerçevesinde attığı adımlar, toplumda oluşan korku ve güvensizlik ortamının kaldırılması için önemli bir etken olacaktı. Liderlere, "Terör sorunu kontrol edilebilecek bir noktadadır. Atılacak adımlarla halka korkuları yenilip güven telkini yapılabilir" mesajını vermek isteyen CHP lideri, iki lidere de "2 Kasım'dan itibaren yaşananların son bulacağı, hesapların sorulacağı bir noktaya ulaşacağımız mesajını verelim" diyecekti.

"SARAY'A BİLE GİDERİM"

Kılıçdaroğlu'na koalisyon görüşmeleri sırasında en sık sorulardan birisi "Hükümeti kurma görevini almak için bile gitmez misiniz?" sorusu olmuştu. CHP lideri ise "zorunlu olmadıkça" Saray'a gitmeyeceğini söylemişti. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yakın kurmaylarına "Bu konuda eğer Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray'a gidebilirim" mesajını verdi.

SALON TOPLANTILARI

Saldırının ardından 3 günlük seçim çalışmalarını iptal eden Kılıçdaroğlu'nun bugün Konya'da düzenleyeceği miting de iptal oldu. Gerek güvenlik, gerekse siyasi mesajlar konusunda alanlardaki isteksizlik gerekçesiyle miting programlarını yeniden gözden geçiren CHP, bundan sonraki seçim çalışmalarını sürdürecek. Ancak, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak salon toplantıları biraz daha öne çıkacak. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Ak Saray Beştepe Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

TepkiliEleman:

CHP ne yapsa olmayacak değilmi ? adam dıyorki giderim saraya gerekirse yeterki ulkemde terör olmasın nasıl bitiririz görüşelim . . ancak hala yaranamıcak değilmi çıkartın at gözlüklerinizi artık . .

11
48
yanıtYanıtla
realistMobil-ANDROID:

Adam diyor ki ülkenin çıkarları parti çıkarlarından önce gelir...helal olsun

18
15
yanıtYanıtla
vatandas:

Umu dumuz selo baskan

4
27
yanıtYanıtla
.......Mobil-IOS:

Kemal kılıçdaroğlunu burda tebrik etmek gerek ülkenin bekası için çok çaba gösteriyor.

17
13
yanıtYanıtla
kasım:

bu cumhurbaşkanlığı sarayı türkiye için bir onurdur bu sarayı sadece Tayyip Erdoğan kullanmayacak bu saraya laf edenler utanması lazım hiç bir koltuk ebedi değildir. yarın bir gün o saraya başka bir cumhur başkanı geçecek ülkemizde yapılanlar neden hazmedilemiyor çünkü dinsizlerin hedefinde oluyor hep.

12
16
yanıtYanıtla
iyibilir:

Teröristten şehit olmaz başkannnn aklın başında mı

24
4
yanıtYanıtla
Meanwhile:

Zaten gitmem dediğine pişman oldu, o yüzden bir bahaneyle giderim diyor tabi. .

26
2
yanıtYanıtla
FATMA:

IŞID ESAT DAN DAHA TEHLİKELİSİN SEN KILIÇTAROĞLU

18
7
yanıtYanıtla
Vatandaş 10Mobil-IOS:

Ya şu işid biraz sana takılsa....

7
16
yanıtYanıtla
eda:

sana şeytan fesfese vermiyodur şeytan senden kacıyodur kılıçtaroğlu

19
3
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title