Haberler

Kılıçdaroğlu: Öcalan'la da Kandil'le de Masaya Oturmayız

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Çözüm sürecinin muhatabı halktır. Biz ne Abdullah Öcalan ile ne de Kandil ile masaya oturmayız." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "HDP meclise girse de girmese de başkanlık sistemi olmaz. Çözüm sürecinin muhatabı halktır. Biz ne Abdullah Öcalan ile ne de Kandil ile masaya oturmayız. Daha önce de önerdik. Bunun için bir komisyon kuralım dedik. Seçilmiş meşru bir hükümet, meşru bir muhatabı varsa onunla bu sorunu çözer." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satırbaşları;

- "Şu anda rakip yok piyasada. Normalde olması gereken sayın Davutoğlu. İktidarda olduğunu başbakan olduğunu söylüyor ama koltuğu boş. İkisini de görmüyorum. Seçim meydanlarında ne AKP ne Davutoğlu ne Erdoğan diyorum. Ben seçim meydanlarında halka yapabileceklerimi anlatıyorum."

- Büyüme oranı her yıl 1 milyon kişiye istihdam sağlayacak bir büyümeyi sağlamalıyız. Bunu sağlamak için en azından ilk yıl yüzde 6 büyümeyi hedefliyoruz. İlk 1 yıl içinde çıkartacağımız yasalardan biri siyasi ahlak yasasıdır. Siyasette ahlakı egemen kılacağız. Siyasete ahlakı egemen kılarsak, bütün sorunları çözmüş oluruz.

- Kaçak Saray'ı "ODTÜ'ye vereceğim. Üniversiteye verilip, bilim merkezi yapacağız. Orası bir bilim yuvası olacak." Spikerlerin "Ya Erdoğan çıkmak istemezse?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Herkes yasalara uyacak" dedi.

VERGİ SİSTEMİMİZDE ADALET YOK

- Sürekli kaynak soruyorlar. AKP de bizden öğrendi kaynağın ne büyük olduğunu. Bakın, 1923-2002 arasında 57 hükümet toplamda 1,5 trilyon dolar, 2003-2015 arasında AKP 1.9 trilyon dolar harcadı. Tüm vaatlerimizin milli gelire oranı %3 bile değil

- Şu anda rakip yok piyasada. Normalde olması gereken sayın Davutoğlu. İktidarda olduğunu başbakan olduğunu söylüyor ama koltuğu boş. İkisini de görmüyorum. Seçim meydanlarında ne AKP ne Davutoğlu ne Erdoğan diyorum. Ben seçim meydanlarında halka yapabileceklerimi anlatıyorum."

- Bizim vergi sistemimizde adalet yok. Dolaylı vergiler yine olacaktır. Toplanan vergilerin nasıl dağıtıldığı da açıklanmalıdır. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alacağız.

- Sayıştaş raporu gelmeden Meclis'ten bütçe geçti. Vergi konusuyla ilgili billboardlar hazırladık engel oldular. Hükümet harcadığı her kuruşun hasabını verecek.

MEMLEKETİ YÖNETENLER LALE DEVRİ YAŞIYOR

- Lüks araç saltanatına son vereceğiz. İsveç'ten örnek veren Kılıçdaroğlu İsveç'te lüks araç olmadığını belirtti. Memleketi yönetenler Lale Devri yaşıyor.

- Diyanete 'ben olsam o arabayı iade etmezdim' diyerek kaçak sarayı aklıyor. Partilere Hazine yardımının adil şekilde olması lazım. Biz islam'cıyız diyenlerin israf batağında olduğunu görüyoruz.

- (cumhurbaşkanı için lüks araç tartışması hakkında) Erdoğan Kendi yaşadığı kaçak sarayı meşrulaştırmak istiyor.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN TAMAMINI ATAYACAĞIZ

- MEB'nın raporu var. Bu ülkenin 200 bin dersliğe ihtiyaç var. Öğrenciler öğretmene, öğretmenlere öğrencilerine muhtaç. Atanamayan öğretmenlerin tamamını atayacağız. Evet tamamını atayacağız.

- İmam Hatipleri ve Diyanet İşlerini kapatmayacağız bunu kesin ve net söylüyorum. Bir Ak Parti -CHP koalisyonu mümkün olamaz. Yüzde 35 ile iktidar olunur. AK Parti yüzde 34 ile olmuştu.

ÖCALAN'LA DA KANDİL'LE DE GÖRÜŞMEYİZ

- HDP meclise girse de girmese de başkanlık sistemi olmaz. Çözüm sürecinin muhatabı halktır. Biz ne Abdullah Öcalan ile ne de Kandil ile masaya oturmayız. Daha önce de önerdik. Bunun için bir komisyon kuralım dedik. Seçilmiş meşru bir hükümet, meşru bir muhatabı varsa onunla bu sorunu çözer.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Öcalan Kandil Dağı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (124)

cafer:

Kes martaval okumayi kimse kemalizmi zaten muhattap almaz kemalizm=katliam asimilasyon zulum iskencedir sen git önce dersim katliaminin hesabini ver sonra konus kim seni muhattap alir. Merak etme kimse kürttlere bu haklari bagislamadi bu haklar 40 yillik mücadelenin neticesinde bedeller odenerek alindi. Acaba Kandil Pkk seni muhattap alcakmi

6
38
yanıtYanıtla
memurlar:

Memur olan ve geleceğini düşünen AKP ye oy verir. Eğer asgari ücret 1500TL olursa işçi sınıfından farkımız kalmaz. Ayrıca bana hakaret eden ameleler 7 haziranda sizinle görüşürüz.

6
25
yanıtYanıtla
palamobilWeb@haberler.com:

Bosveren chpyi gecin hdpye kurtulun CHP size ne verdiki alevilere sesleniyorum uzak durun chpden Tek kurtulus

24
6
yanıtYanıtla
vicdansızmobilWeb@haberler.com:

Adamın dibi Kılıçdaroğlu

14
15
yanıtYanıtla
fransada sahinmobilWeb@haberler.com:

Sen kimsinki cuzumde bas ediyorsun sana kulak asan Kim cilliz Adam ucalanin ismini aqzina alma yalazli agiz baskan Apo H D P

7
21
yanıtYanıtla
ağlayan annemobilWeb@haberler.com:

Doğruları söylemiş.

18
7
yanıtYanıtla
Vatandaş:

haydar baş gibi koltuğa oturamıycağın için at babam at

13
11
yanıtYanıtla
RizaMobil-IOS:

Yalaka da kendini nimeten saniyor sende gidicisin hemserim olmandan utaniyorum

5
18
yanıtYanıtla
Öyle değil mi?:

Gene sallamış şu yav.

10
11
yanıtYanıtla
gercekcimobilWeb@haberler.com:

Bos bos vaatler artık buna kafir inanır bile inanmaz..dhkpc liler dinsizler toplulugu.

7
13
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title