Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Nizip'e Sürpriz

Kılıçdaroğlu İstanbul'a gidemeyince Şanlıurfa'ya gidip Gaziantep'in Nizip ilçesine sürpriz ziyarette bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'ten İstanbul'a götürecek uçağın motoruna kuş girmesi sonucu İstanbul'a gidemeyince karayoluyla Şanlıurfa'ya gidip Gaziantep'in Nizip ilçesine sürpriz ziyarette bulundu. Partililer tarafından 'Başbakan Kemal' sloganları ile karşılanan Kılıçdaroğlu, CHP Nizip ilçe teşkilatında partililere seslendi. Nizip'te arzu ettiğimiz oyu alamıyoruz diyen Kılıçdaroğlu'na, bir partili 'Ama sizde Nizip'ten aday göstermediniz' diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu iş çok kolay Nizip'in adayı var oda benim. Ben Nizip adayıyım" dedi. Bu sözler üzerine partililer 'İnadına CHP inadına sol' diyerek Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Birisi çıkmış halen konuşuyor 2023 yılında ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım diye. Bırak 2023'ü millet açlıktan ölüyor şu anda. Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksul var, sen önce onlarla ilgilen. İşte bu anlatılanlara karşı, yapılacak olan genel seçimlerde hep beraber çalışacağız, iktidar olacağız, bu memleketin dertlerini çözeceğiz. Çünkü başka bir seçeneğimiz yok. ya iktidar olacağız ya iktidar olacağız. Şu anda Türkiye'de emeklilerimizin almış olduğu aylıktan yüzde 15 kesiliyor ama biz iktidara geldiğimizde o sorunu ortadan kaldıracağız. Çiftçi kardeşlerimiz için Mazot fiyatını 1. 5 lira yapacağız. Yani halkın yeni partisi CHP yapacak. Halkın huzuru güveni ve refahı için elimizden geleni yapacağız. Biz söylediklerimizde samimiyiz ve samimiyetimizle bu ülkenin sorunlarını ancak biz çözeriz. Artık yeni CHP'de gençler ve kadınlar daha fazla siyasete girecek. Bu yaptıklarımız yeterli mi ? hayır. Ama daha yolun başındayız yolumuzu devam ettireceğiz. Ta ki halkın iktidarı oluncaya kadar. Kadınlarla ilgili yapmış olduğumuz önemli bir proje var, oda Aile sigortasıdır. Bu proje kapsamında her evdeki yoksul kadının banka hesabına 600 lira para yatıracağız. Bu çalışmalarımızda kadınlarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. " Partideki konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, karayoluyla Şanlıurfa'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title