Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Hükümet ve Erdoğan İçin Yeni Taktik: Sert Üslup

Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, siyasette bundan sonra sert bir üslup takınacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, bunun yeni bir taktik olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin sunduğu dokunulmazlık teklifine evet diyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin teklifinin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtirken; teklife 'evet' dememeleri durumunda AK Parti'nin bu durumu istismar edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bundan sonraki siyasetinde sert bir üslup takınacağını da belirtirken "Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik" dedi. CHP lideri, Karaman'daki cinsel istismar olayıyla ilgili de "Olayda bütün evlere gidildiği ve büyük paralar teklif edildiği, davalardan vazgeçilmesi istendiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de gazeteci Nedim Şener, İsmail Saymaz ve Erdem Gül'ün sorularını yanıtladı.

BEDEL ÖDEMEKTEN KORKMUYORUZ

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Mevcut dosyası varsa böyle bir iddia varsa. Diyelim ki herhangi bir milletvekilinin yolsuzluk dosyası çıktı. Bunu kapsamıyor.

YÜREKLİLERSE BAKANLARIN DA DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRSINLAR

Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil. Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler.

HER ŞEYE RAĞMEN EVET DİYECEĞİZ

İstismar yapılmasına engel olmak için 'evet' diyoruz. Anayasaya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Bu hükümete ve aldığı kararların hiçbirine güvenmiyorum. Yargılanan milletvekilleri haklarını savunabilirler. Halkı kandırmaya yönelik teklife her şeye rağmen evet diyeceğiz.

MECLİS'E POLİSİN GİRMESİ DOĞRU DEĞİL

Korkacak bir şeyimiz yok, hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bir bedel ödenecekse demokrasi adına onu ödeyeceğiz. Meclis'e polisin girmesi doğru değildir. Meclis Başkanı'nın buna izin vereceğine inanmıyorum.

DÜZENLEME HUKUKA AYKIRI DEĞİL

Anayasaya aykırı düzenleme geliyor. Buna rağmen biz evet diyoruz. Bizim yaptığımız düzenleme hukuka aykırı değil.

12 Eylül yargısı bunlardan daha düzgündü. 100 üzerinden yargının aldığı puan 39. Ülkede yani yargı yok. O açıdan bir karar almalıyız. Her şeyi göze almalıyız. Güzel sözlerle artık yürümüyor. Hani varya yokuştan aşağıya bir araba gider freni boşalmıştır, nereye çarpacağı bilinmez. Türkiye'de öyle.

YARGI BİZİM ELİMİZDE DİYORLAR

Adalet Bakanı'na yat deseler yatacak kalk deseler kalkacak. HSYK üyelerinin bir kısmı cemaatçi bir kısmı AKP'li bir kısmı MHP'li. Yargı bizim elimizde diyorlar. Biz de diyoruz ki, 'gel arkadaş bedel ödeyeceğiz'. Sert olma noktasına geldik. Ne diyorlarsa daha ağırını söyleyeceğim.

DEMOKRASİ İÇİN BEDEL ÖDERİZ

Anayasaya aykırı bir düzenleme geliyor. Bunu biliyoruz ama buna 'evet' diyoruz. Demokrasi için bir bedel ödenecekse öderiz.

DARBE DÖNEMİ YAŞIYOR TÜRKİYE

Eğer bir ülkenin iktidar partisinin milletvekili çıkıp bu ülkede yasama, yargı, yürütme bizim elimizde diyorsa o ülkede darbe fiilen gerçekleşmiş durumdadır. Darbe dönemini yaşıyor Türkiye. 12 Eylül'den ne farkı var bunların? 12 Eylül yargısı bunlarınkinden daha düzgündü.

BU YENİ BİR TAKTİK

Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Kendileri söylüyor zaten Yasama, Yürütme, Yargı bizde diye. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar.

O CÜMLEYİ YİNE KULLANIRIM

Aile Bakanı'nın Ensar'ı korumaya yönelik sözünü okuyunca bu nasıl bir bakan, bu nasıl bir anne diye sordum kendime. Psikologlar dedi ki buradaki en büyük tehlike "bir sefer sözü.." Ben daha hafifini söylemişim. "Önüne yatarım" sözü Anadolu'da kullanılır bu cümle. Bir bakan açıkça çocukların hakkını değil de kurumun hakkını savunuyorsa... Nesi var savunulacak? Bu evleri, yurtları açanlar yasadışı iş yapıyor. İlköğretim ve ortaöğretimde yurtları MEB açar. Yasadışı bir yere bir kamu görevlisi gidip ders veremez. Aileler biz çocuklarımızı Ensar ve Kaimder'e verdik diyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakan, Ensar'ı savundu ben çocukları savundum. Kan beynime sıçradı onlar bunu savununca. Ben halka hitap ediyorum, üniversitelilere değil. Grup konuşmam bu. O cümleyi yine kullanırım.

KARAMAN'DAKİ OLAYDA BÜTÜN EVLERE GİDİLDİ, PARA TEKLİF EDİLDİ

Ensar Vakfı yasa dışı ev açtı. Buna kim izin verdi. Devlet göz yumdu. Bu evlerden üç beş tane değil, Bu evlerden onbinlerin üzerinde evlerin olduğu söyleniyor. Bu vakıf adam gibi vakıf olsa, kendi üzerine düşen gölgeden rahatsız olsa, daha önceden vukatı olan birini getirip ders verdirmez. bu evlerde. Karaman'daki olayda bütün evlere gidildiği ve büyük paralar teklif edilidiği, davalardan vazgeçilmesi istendiğini biliyoruz. Davadan vazgeçtiğiniz zaman daha az bir hapis cezası alınacak. Ailelere neden baskı yapılıyor?

RAPOR ANLATILACAK GİBİ DEĞİL

Karaman ile ilgili bana verilen rapor anlatılacak gibi değil. Nasıl anlatacaksınız ki? Çocukların hakkına sahip çıkmanın temelinde bu yatıyor. Bu evleri açanlar, bu evlerde eğitim verenler sorumludurlar. Kabahati olmayanlar ise anneler ve babalardır. Bu evler, bu yurtlar kaçak mı kaçak. İktidardaki herkes biliyor mu. Biliyor. Bu çocuklar buralarda istismar ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

Tuncay yagciMobil-IOS:

Sizler hepiniz bittiniz gidin de şabanlar dile bi filim yapın belki o tutar!!! Siz kim siyaset yapmak kim!!! Gidiğinde RTE dan bir şeyler öğrenin

0
0
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Daha bir mahalle koprusu yapamadin

0
0
yanıtYanıtla
TapirMobil-IOS:

Koca başlı koca kadı Sende hiç din iman var mı Haramı helali yedi Sende hiç din iman var mı Fetva verir yalan yulan Domuz gibi dağı dolan Sırtına vururum palan Senin gibi hayvan var mı İman eder amel etmez Hakk'ın buyruğuna gitmez Kadılar yaş yere yatmaz Hiç böyle bir şeytan var mı Pir Sultan'ım zatlarımız Gerçektir şöhretlerimiz Haram yemez itlerimiz Bu sözümde yalan var mı

0
0
yanıtYanıtla
sensenMobil-ANDROID:

ne yaparsan yap bu ülkede sana liderlik sifati vermez bu halk bunu bilmenbile seninim için bi liderlik olabilir

0
0
yanıtYanıtla
TapirMobil-IOS:

Taktik özürlü yaw sen nası bişeysin bide havalara giriyo kim takar seni la değişik

0
0
yanıtYanıtla
İşteMobil-IOS:

Birileri de demiyor bu lafı senin eşine kullanırlar ise ne yapacaksın diye ???

0
0
yanıtYanıtla
Ceyhan lıMobil-ANDROID:

baş örtüsü serbest olsun chp dini sattiniz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title