Haberler

Kılıçdaroğlu, Memleketi Tunceli'de

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tunceli mitinginde, "Bu topraklarda barış sağlanacaksa, bunu sağlayacak parti CHP’dir" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Tunceli mitinginde, "Bu topraklarda barış sağlanacaksa, bunu sağlayacak parti CHP'dir" dedi.

Uçakla Elazığ Havaalanı'na gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, buradan karayoluyla memleketi Tunceli'ye geldi. Mitingin yapıldığı Seyit Rıza Parkı'nda partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, partisinin iktidara gelse barış sürecini kesintiye uğratacağı endişelerinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Demokrasi ve özgürlüğü görmek istiyorsanız Dersim'e geleceksiniz. Burada gösterilerin olduğu gün biber gazları atıldı. Ahmet diye bir polis kardeşimiz hayatını kaybetti. Ona da Allah'tan rahmet diliyoruz. Hiç kimsenin ölmesini istemeyiz. 'AKP giderse barış süreci ne olacak' diyorlar. Tunceli'den, Dersim'den sesleniyorum. Barış süreci kimsenin tekelinde değildir. Bu topraklarda barış sağlanacaksa bunu sağlayacak parti CHP'dir. İnancı, kimliği ne olursa olsun herkesin benim başımın üstünde yeri var" dedi.

"BENİM İÇİN YANDAŞ YOK, VATANDAŞ VAR"

Tunceli'ye yatırım yapılmadığını ve Tuncelililerin işe alınmalarda problemlerle karşılaştığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Soruyorlar nerelisin diye. 'Tunceli' cevabını duyunca 'hadi git, sana iş yok' diyorlar. Bu tabloyu değiştireceğiz. Yurttaşları bölmeyeceğiz, insanları ayırmayacağım. Benim için yandaş yok, vatandaş var. Diyorlar ki CHP belediyeyi kazanırsa bazılarının işine son verecek. Açık söyleyeyim. Hiç kimsenin işiyle oynamayız. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi derdimiz yok, asla buna da izin vermem" diye konuştu.

17 maddelik Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi yayınladıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu bildirgenin maddelerinden biri; yüzde on seçim barajı kalkacak. Kenan Evren ve arkadaşları getirdiler. Onu kaldırmak inşallah bize nasip olacak. Darbe yasalarının tamamını değiştireceğiz. Onların astığı o gencecik fidanlarımızın itibarını aynen iade edeceğiz" dedi.

"DERSİM'E YETERİ KADAR HİZMET GELMEDİ"

"Beyan ettiği vergiyi kuruşu kuruşuna ödeyen en birinci il Dersim'dir. Buna karşılık size yeteri kadar hizmet gelmedi" diyen Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin barış sürecine ilişkin olarak sorduğu soruyu ise şöyle yanıtladı: "Bu topraklar kavgayı asla benimsemiyor ve kabul etmiyor. Barış bizim en büyük arzumuzdur. Bu topraklarda barış olsun, huzur olsun, insanlar evlerine huzur içinde akşam dönebilsinler."

Kılıçdaroğlu, aday tanıtımının ardından partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere karayolu ile Elazığ'a gitti. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Sibelsbella62@hotmail.com:

Evet bende izledim mitingi, gercekten de yaş ortalamasının 55-60 larda olduğu, gençlerin ve okumus aydın insanların içinde yer almadığı, hele hele bir tane kadın adayın dahi olmadığı çok komik bir tabloydu:)

3
3
yanıtYanıtla
ŞEHOOdarkblue62@hotmail.com:

BDP 10 KİŞİ TOPLAYAMIYOR BU ŞEHİRDE TEŞKİLATINDA ADAM YOK TUNCELİDE MİTİNGDE EZİLİYORDUK İZDİHAMDAN AT GÖZLÜKLERİNİN NUMARASINI ARTTIR BİRAZ

yanıt0
yanıt0
erdalerdoo62@hotmail.com:

Aynen katılıyorum sana sibel. Yazık gercekten insanların akrabalık,aşiret gibi feodal ilişkiler üzerinden siyasette söz sahibi olmaya çalışmaları gerçekten komik. O meydandaki dedelerimize, ninelerimize bakıyordum da içim sızladı. bir çoğu hala o mustafa kemal in askerlerinden hala ödü kopan zavallı insanlar. yazık yazık çok yazık. Bilmiyorlarki Dersim dışındaki bu gürühların nasıl m. kemalin askerleriyiz sloganlarıyla insanlara saldırdıklarını...

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title