Haberler

Kılıçdaroğlu: "Kölelik Modeli Taşeronu Bitireceğim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandığa barış havası içinde, kardeşçe gideceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandığa barış havası içinde, kardeşçe gideceğiz. Güzel bir ülkeyi beraber kuracağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Soma ilçesinde halka seslendi.

"Başbakan Kemal" sloganlarıyla Cengiz Topel Meydanı'nda vatandaşın sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, halka " Türkiye'yi haramilerden temizlemek, kul hakkı yiyenlerden temizlemek istiyor musunuz" diye sordu.

Türkiye'de çiftçinin, esnafın, işçinin kazanması, alın terinin değerini bulmasını istiyorlarsa vatandaşlardan 30 Mart'ta sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "30 Mart'ta sandığa gideceğiz. El ele, kol kola, omuz omuza, bir bayram havası içinde gideceğiz. Söz mü? Ben de söz veriyorum, sizin hakkınızı sonunu kadar koruyacağım, sizin için çalışacağım. Sizin için üreteceğim, sizin için çaba harcayacağım."

Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta yapılacak seçimle CHP olarak yerelde iktidar olacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Sandığa gideceğiz. Barış havası içinde, kardeşçe gideceğiz. Düşmanlar çatlasın diye gideceğiz. Güzel bir ülkeyi beraber kuracağız. Beraber inşa edeceğiz güzel Türkiye'yi. Düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyordu, elinden aldım. Aramızda çok sayıda hanım kardeşim var, size sesleniyorum, bahar temizliğini evlerinizde yaptınız şimdi sıra geldi bahar temizliğini ülkede yapmaya, yapacak mısınız? Ben de söz veriyorum, ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün hanımların benim başımın üstünde yeri var."

"KÖLELİK MODELİ TAŞERONU BİTİRECEĞİM"

Konuşmasında taşeron işçilerin yaşadığı sorunlara da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Taşeron işçiliğini biliyorum. Ne kadar sorunlu olduğunu da biliyorum. Bu çağdaş kölelik modelini söz veriyorum bitireceğim. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında daha güzel bir Türkiye, daha huzurlu bir Türkiye'yi, siyasetçinin zenginleşmediği, halkın zenginleştiği bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz"

Gün, siyaseti kirlilikten arındırma günü olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ayrışmayacağız. Ben hükümeti eleştiriyorum diye sakın ha bu eleştirileri siz üstünüze almayın. 30'unda sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun öyle oy kullanın. Bu milletin büyüklüğüne, temizliğine güveniyorum. Bu millet, 7 düvele karşı mücadele etmiş bir millettir" dedi.

"PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, "cumhuriyet projesi" çerçevesinde bütün temiz insanları Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altına çağırdıklarını ifade ederek şöyle konuştu: "İstiyoruz ki Türkiye'yi yeniden eski görkemli günlerine ulaştıralım. İstiyoruz ki, Türkiye'yi yönetenler kirlilikten arınsın, temiz ve güzel bir Türkiye olsun. İstiyoruz ki, her evde tencere kaynasın, her evde mutluluk olsun, her kadın çocuğunu sabahleyin güleryüzle okula göndersin. İstiyoruz ki işsizlik belası olmasın, herkesin işi herkesin aşı olsun, sokağa çıktığımızda tanımadığımız bir yurttaşa güleryüzle selam verelim. Güleryüzle 'merhaba' diyelim, güleryüzle tokalaşalım. Mutlu, huzurlu bir Türkiye'yi birlikte inşa edelim. İlk yol, ilk adım 30 Mart. Sandığa gideceğiz, el ele, kol kola, omuz omuza. Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz. Bize saldırsalar bile biz saldırmayacağız. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Güzel Türkiye için çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele edeceğiz."

ECEVİT İŞÇİ DOSTUYDU

Kılıçdaroğlu'na Somasporlu taraftarlar ve madenciler tarafından Somaspor formasının yanında Soma'nın sembolü madenci bareti hediye edildi. Baretle halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, barış güvercini olan beyaz güvercinleri semaya saldı. DSP'nin merhum genel başkanı Ecevit'in işçi dostu olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu,"Rahmetli Ecevit işçi, emekçi, çiftçi dostuydu. O birşey söylerdi, 'Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen.' aynı şeyi söylüyoruz. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen diyoruz."

Kılıçdaroğlu, Soma'daki mitingi sonrasında Akhisar ilçesine gitti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title