Haberler

Kılıçdaroğlu, Koalisyon İçin Davutoğlu'ndan 6 Kritik Bakanlığı İstiyor

Güncelleme:

Koalisyon hazırlıklarını bitiren CHP, Kılıçdaroğlu'nun başbakan olacağı senaryo ile Dışişleri, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Maliye bakanlıklarını istiyor.

Başbakan Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini almasının ardından yapılacak görüşmeler için CHP hazırlıklarını tamamladı.

CHP, Kılıçdaroğlu'nun da başbakan olacağı bir senaryo ile Dışişleri, Adalet, İçişleri, Milli eğitim, Çalışma ve Maliye bakanlıklarını istiyor.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

CHP, 63. Hükümet'in kurulması görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önümüzdeki hafta alacak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılacak görüşmelerde sunacağı müzakere paketini büyük ölçüde hazırladı.

Parti yönetiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik ilkeler listesinin büyük ölçüde Davutoğlu'ndan kabul göreceği değerlendiriliyor.

6 BAKANLIK İSTİYOR

CHP yönetimi, bu 14 ilkenin ardından bazı temel konuları da masaya getirecek. Alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığı da masada olacak. Aynı şekilde, Dışişleri, Adalet, İçişleri, Milli eğitim, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının CHP'lilerce yönetilmesi, MİT, TİB, BTK ve TÜBİTAK gibi kurumlarda da etkin bir paylaşım talebi Ak Parti'ye iletilecek.

14 İLKE NE OLACAK

CHP yönetimi, Kılıçdaroğlu'nun kamuoyuna açıkladığı 14 ilkenin Davutoğlu tarafından kabul göreceğine inanıyor. Kulislerde bir ya da iki maddede sorun yaşanabileceği, bu maddelerde nihai bir uzlaşma varılacağı değerlendiriliyor.

İLK DÖNEM BAŞBAKANLIK

Kılıçdaroğlu'nun altını özenle çizdiği "güven sorunu" çerçevesinde, parti yönetimi olası bir koalisyonda "dönüşümlü başbakanlık" fikrinin müzakere dahi edilmemesini istiyor. Öte yandan; CHP, hükümette yapılacak protokolde ilk başbakanlık görevinin Kılıçdaroğlu'na verilmesini istiyor. Kurmaylar, bu talebi, "Karşı tarafa güvenmiyoruz. Örneğin iki yıllık dönüşümlü başbakanlık konusunda uzlaşılırsa ve ilk olarak Davutoğlu başbakan olursa, görevi Kılıçdaroğlu'na vermek yerine, erken seçime götürmeyi deneyecektir. Oysa Kemal Bey, aldığı devlet terbiyesi gereği böyle bir sorun çıkarmayacaktır" biçiminde değerlendiriyor.

İLK ŞART DIŞ POLİTİKA

Müzakereler sırasında CHP'nin ilk şartlarından birinin dış politikaya yönelik olması öngörülüyor. CHP, dış politikada yaşanan süreci "tahribat" olarak değerlendiriyor ve başta Ortadoğu ve AB politikasına çeki düzen vermek için Dışişleri Bakanlığı'nın CHP'li bir bakan tarafından yönetilmesi gerektiği konusunda geri adım atmak istemiyor.

ADALET, İÇİŞLERİ, EĞİTİM...

CHP yönetimi yine Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nda da etkin olmak istiyor. HSYK'nın yapısının değiştirilmesi vaadini gerçekleştirmek için bu bakanlığı da yönetmek isteyen CHP yönetimi, 4+4+4 ile baştan sona değişen eğitim sisteminin de düzenlenmesi ve eğitim sisteminin 1+8+3 biçiminde yapılandırılması konusunda da geri adım atmak istemiyor.

KRİTİK KURUMLAR VE EKONOMİ

CHP yönetimi, sosyal politikaya yönelik vaatlerini yerine getirebilmek için Çalışma Bakanlığı veMaliye Bakanlığı'nı da yönetmek istiyor. CHP kurmayları yine aynı şekilde, müzakere masasından MİT, TİB, BTK ve TÜBİTAK gibi kurumlarda da etkinliğini artırarak kalkmak istiyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (519)

KÜTAHYALI:

ya bu varya ilkokulda kendini uyanık sanan sivri çocuk gibi. . . kalkmışlar buna bi de parti teslim etmişler

52
123
yanıtYanıtla
VAH BU CHP YE:

KENDİ KENDİNE GELİN GÜVEN OLUYOR YA, HİÇ YENİLGİSİNDEN BAHSEDİYOR MU , ADAM 258 ALMIŞ NEDEN 276 ALAMADIM DİYE MİLLETVEKİLLERİYLE İŞTİŞARE YAPIYOR BU 130 MİLLETVEKİLİYLE HÜKÜMET KUMAYA ÇALIŞIYOR. HAYRET YANİ YAZIK BU CHPYE O VERENLERE.

40
67
yanıtYanıtla
imam:

BEN BİR İMAM OLARAK SADECE ERDOĞAN VE AK PARTIYI SAVUNANLARA SORUYORUM? SIZ MUSLUMAN MISINIZ? HANGI KUTSAL KITAPTA YAZAR? HARAMLOKMA YIYEN INSANIN KUTSAL YERLERI ZIYARET ETMESİ BİLE ÇOK GÜNAHTIR. BENDE DAHA ÖNCE AK PARTIYE OY VERDIM. FAKAT BU KADAR HARAM LOKMA YIYEN İNSANLARLA BENIM ISIM OLMAZ. BU DUYANDA YEDINIZ. AHRETTE NE YAPACAKSINIZ? SIZDE HIC MI ALLAH KORKUSU YOK? O MILLETIN ORTAK MALINI FAKIR FUKARA ILE PAYLAŞMAK YERINDE YOLSUZLUK YAPARAK ZIMMETINIZE GECIRMEK GUNAHLARIN EN FAZLASI. BEN BU

12
85
yanıtYanıtla
YİĞİDOmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sana Orman ve Su işleri Bakanlığı yeter bence

7
85
yanıtYanıtla
SERAPP:

OHA DİYORUM . :))

59
7
yanıtYanıtla
MervemobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Başbakan mı yeminnen güldüm.Bide en önemli Bakanlıkları istemiş bu adam aldığı oyu ne zannediyor hayır sanırsın 1.parti o gelmiş .

25
28
yanıtYanıtla
baba hasanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

bu ülkede ne gandi kamale nede diyer çapulcularayeryok tek adam dovutoğlu

40
13
yanıtYanıtla
Binali MRDMobil-IOS:

Bu neyin kafasi?? Yuzde 25'le gel boyundan buyuk islere kalkisma kemal, elinde kalir

43
8
yanıtYanıtla
1453:

beni guldurdun allahda seni guldursun bin ali

yanıt0
yanıt0
adem:

sakaci kemal

28
21
yanıtYanıtla
Tüm 519 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title