Haberler

Kılıçdaroğlu Kızıyla İlgili Rezidans İddialarına Cevap Verdi

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kızı ile ilgili ortaya atılan rezidans iddialarına cevap vererek "Kızım o daireyi bir daire satarak ve birikimleriyle aldı. Ataşehir Belediyesi ile ilgisi yok." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında gündeme işkin soruları yanıtladı. Ailesiyle ilgili soruları da yanıtlayan CHP Genel Başkanı, oğlunun yaşı tutmasına rağmen bedelli askerlik yapmadığını belirterek, "Bedelliyi karşılayacak paramız var, oğlumun yaşı da tutuyor ama yararlanmadı" dedi. Kılıçdaroğlu, avukat olan kızının da Ataşehir'de aldığı daireyi, daha önce malvarlığında da belirttiği bir daireyi satarak ve üzerine kızının birikimlerini koyarak aldıklarını söyledi.

"EŞİNİZLE SAVCILIĞA GİDİN"

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

Ataşehir Belediyesi ile ilgili bir iddia ortaya çıktığında Battal Bey'i çağırdım ve 'Eşinizle savcılığa gidin.' dedim. 'Memnuniyetle' dedi ve kendisine suç duyurusunda bulundu. Keşke hakkında iddia çıkan tüm belediye başkanları bunu yapsa.

Her olayın üzerine büyük bir dikkatle gidiyoruz. Belediye Başkanımızın talebi üzerine birkaç milletvekilimizi görevlendirdik, onlar araştırıyorlar.

"LANET OLSUN SAT KIZIM"

Kızım İstanbul'da avukat. Bir yakınımızın yanında kalıyordu. Kendisine bir ev almak istiyorduk. Bir daire almak istiyorduk. Yukarı Göztepe'de fiyatlar pahalıydı alamadık. Sonra bir yer bulmuşlar 70-73 metre karelik küçücük bir yer. Sanki bir böyle milyondolarlık bir yer almışız. 'Kızım gazetecileri götür göster. 'Burayı aldık' diye. O rezidansın Ataşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı ile ilişkisi yok. Varsa da ben bilmiyorum. Aldıktan sonra bir süre oturamadı. Mobilyası yoktu.

'Lanet olsun sat kızım' dedim. Böyle bir şey mi olur? İftira bu kadar da olmaz.

"AİLEMİN MAL VARLIĞINI İNCELEYİN"

Milletvekili seçildiğim gün malvarlığımı açıkladım. Her şeyi meydana koyduk. Damadıma da 'dava aç kardeşim.' dedim. Bana göre daha varlıklı birisi. O da rezidans almış. Tekzip gönderir, tekzip yayınlanmaz. Sonrasında dayanamadım, TBMM'de dilekçe verdim, 'Benim, eşimin, damadımın mal varlığını inceleyin' diye."

İDDİALAR NEYDİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi'nin dairelerinin bulunduğu rezidansta dairesi olduğu iddia edilmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da kızının rezidans dairesi almasıyla ilgili olarak, "Kızıma haram yememesini öğrettim, kul hakkı yememesini öğrettim, onlar bunu gayet iyi biliyorlar. Hepsi onurlular, pırıl pırıl insanlar. Onlarla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Onlar alınteriyle kazandılar, kul hakkı yemediler, hırsızlık yapmadılar. Onlarla gurur duyuyorum, onları seviyorum, onlarla her zaman övünç duyuyorum" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Battal İlgezdi İstanbul Ataşehir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

MERAL **:

Sen chp nin başında durdukca asla kazanmiyacaksınız sen bitiriyorsun chp yi

28
43
yanıtYanıtla
MERAL **:

Ortalığı karıştıran mhp chp bunlardan bişey cıkmaz garga gibi ötüyorlar §§§§

27
35
yanıtYanıtla
Hooijdonk Mobil-IOS:

Iftira nasıl oluyormuş kıl kuyruk

48
13
yanıtYanıtla
AKKOYUN:

HE KIZIM SATDA DOLARA YATIR.

43
14
yanıtYanıtla
yalana bakMobil-ANDROID:

kızının birikimlerinden almış. ben de bu işi yapıyorum. ben neden alamıyorum?

43
11
yanıtYanıtla
Gariban memurMobil-ANDROID:

73 m2 rezidans olmaz

16
28
yanıtYanıtla
milletçe alkışlıyoruz CHPMobil-ANDROID:

sadece chp

30
11
yanıtYanıtla
Su Sayacı:

Kemal Kılıçdaroğlu nun Cnn Türk te katıldığı programda söylediği ''PKK nasıl silah bıraksın Isid ile savaşıyor'' sözleri büyük bir skandaldır. Chp oy verenler neredeler

27
14
yanıtYanıtla
Bekir:

PKK ile çözüm süreci oynayanlar, pkk yı güçlendirenler, silah depolamasına neden olanlar yollara mayın döşerlerken seyredenler bunun için belediyelere para gönderenler nerede peki?

yanıt9
yanıt2
vatandaş Mobil-ANDROID:

lan beyinsiz akpliler bilalin 5 gemisi 20 rezidansi var daha ne konusuonuz adam vekil maasaiyla almis olamazmi

24
13
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title