Haberler

Kılıçdaroğlu, Gül'e "Bu Şantaj Kaseti Nedir?" Diye Sordu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, "Cumhurbaşkanı için de şantaj kasetleri var" dediğini belirterek, "Bu şantaj kaseti nedir?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın, "Cumhurbaşkanı için de şantaj kasetleri var" dediğini belirterek, "Bu şantaj kaseti nedir? Sayın Abdullah Gül'den yanıt bekliyorum. Acaba bu kaset birilerinin elinde olduğu için mi tamamen sesini kesti, hiç konuşmuyor Sayın Gül, merak ediyorum" dedi.

-"O DA OLACAK İNŞALLAH"-

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı, "Başbakan Kemal" sloganlarına, "O da olacak inşallah, o da olacak" yanıtını verdi.

CHP lideri konuşmasında özetle şöyle dedi:

"301 işçi hayatını kaybetti Soma'da. İş kazaları terörden daha fazla can alıyor Türkiye'de. 2013 yılında 1235 işçi iş kazasında hayatını kaybetti. 2014 Ocak ayında bir ayda 87 işçi, Şubat ayında bir ayda 77 işçi, Mart ayında 117 işçi, Nisan ayında 115 işçi, Mayıs ayında 414 işçi, Haziran ayında 141 işçi iş kazasında hayatını kaybetti. Ve bunların 59'u 2013'te çocuk, 2014'te de 17'si çocuk hayatını kaybetti.

301 kişi hayatını kaybetti. Vaatler verildi. Bir tutanak, işçilerin imzaladığı bir tutanak, yetkililerle beraber imzaladığı tutanak. 22 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'ya geliyorlar, Başbakan dahil görüşüyorlar. Sözleri tutanağa bağlıyorlar. 15 taahhüt var. Bir kısmı hiç yerine getirilmedi. Yerine getirilmeyenleri okuyorum: Bir; devlet tarafından denetimler yapılıncaya ve teftiş raporları tamamlanana kadar kimse madenlere zorla indirilmeyecek. İki; kimseye bu süreçte çıkış verilmeyecek. Üç; 6 maaş ikramiye verilecek, bu da tutulmadı. Dört; günlük 7.5 saat yazan çalışma süresi 6 saat olacak. Haftalık çalışma saati 36 saati geçmeyecek. Ölen madenciler sivil şehit sayılacak, bu da tutulmadı. Taşeron sistemi kaldırılacak, tam tersine taşeron sistemi kurumsal hale getiriliyor. Uyar Madencilikte çalışırken işsiz kalan işçilerin mağduriyeti giderilecek. Bunların hiçbirisi tutulmadı.

Parlamentoya yasa getirdiler. Her şey var içinde ama işçilerin bu hakları o torba yasanın içinde yok.

-"ONU SANDIĞA GÖMECEKSİN"-

Somalı kardeşlerime sesleniyorum, size söz verdiler, gidip konuştunuz, tutanak tuttunuz, şimdi verilen sözler tutulmadı, sana söz veren kişi cumhurbaşkanı adayı oldu, eğer verdiğin sözün arkasında bir adam durmuyorsa sen gereğini yapmak zorundasın, sandığa gideceksin, onu sandığa gömeceksin, elin mahkum."

-"İSTERSEN DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA GÖNDER O FEZLEKELERİ, ADAM GİBİ BAKACAĞIZ"-

Dört eski bakan hakkındaki fezlekelerin iade edilmesine değinen CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"İstersen dünyanın öbür ucuna gönder, o fezlekeleri biz burada oturacağız, adam gibi bakacağız. Nereye kadar gizleyeceksin bu fezlekeleri.

Şimdi fezlekeler görüşülmesin diye talimat veren kişi cumhurbaşkanı adayı. Elinizi vicdanına koyup sandığa gideceksiniz. Ramazan ayı, hırsızlık yapana prim verecek misiniz, vermeyecek misiniz?

Aramızda partimizin hafızasını oluşturan çok değerli arkadaşlarımız var, büyüklerimiz var, ağabeylerimiz var, dün Genel Merkez'de güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları değerlendiren ağabeylerimiz dediler ki, " Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar çok açık, yıllarını demokrasi için mücadele ederek geçirenler bizler Türkiye'nin çağdaş uygarlığa ulaşması için bizler cumhurbaşkanlığı seçiminde görev istiyoruz'. Partimizin hafızasını oluşturan değerli büyüklerimizin bazıları aramızda, onlara şükranlarımı sunuyorum.

-"BU SEÇİM TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİN OYLANACAĞI BİR SEÇİMDİR"-

Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu seçim sıradan bir iktidar mücadelesi seçimi değildir. Partilerin kendi aralarında yarıştıkları bir seçim değildir. Bu seçim Türkiye'nin oylandığı bir seçimdir. Demokrasinin oylandığı bir seçimdir, parlamenter rejimin oylandığı bir seçimdir, bu seçim CHP ile diğer partiler arasında bir yarış değildir. Bu seçim aynı zamanda bir kişiyi seçeceğiz cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız seçimi de değildir. Bu seçim Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı bir seçimdir.

-"BU SEÇİM NORMAL BİR SEÇİM DEĞİLDİR, SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİLDİR"-

Bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz 200 yıllık bir parlamenter yaşamı daha da taçlandırmak istiyorsak kullanacağımız oyun yeri bellidir. Hayır biz bir kişinin bir otokratın, bir baskıcının gelip başımızda olmasını, kızdığı zaman da tepemize sopayla vurmasını istiyorsanız onun da yeri bellidir. O nedenle sandığa giderken hepimizin dikkatli olması lazım. Bu seçim normal bir seçim değildir, sıradan bir seçim değildir.

Ali İsmail Korkmaz gencecik bir üniversite öğrenci, Eskişehir'de sokak arasında sopalarla, tekmelerle öldürüldü. Bütün annelere ve bütün babalara sesleniyorum. Empati dediğimiz yani karşıdaki kişinin yerine kendini bir koyun. Ali İsmail'in annesi ve babası yerine kendinizi bir koyun.

Senin çocuğun öldürüldüğünde, karanlık bir sokakta öldürüldüğüne polis destan yazıyor diyen adama hala gidip oy verecek misin, vermeyecek misin?"

10 Ağustos'ta niçin sandığa gidilmesi gerektiğine işaret eden CHP Genel Başkanı şöyle dedi:

"Bir yalancıya dersini vermek için gitmeliyiz. Bir diktatör heveslisine dersini vermek için gitmeliyiz. Yalan söyleyene dersini vermek için gitmeliyiz, sandığa gitmeliyiz. Bunu yapmadığımız zaman vatandaşlık görevini yerine getirmemiş oluruz."

-" BU ŞANTAJ KASETİ NEDİR? SAYIN ABDULLAH GÜL'DEN YANIT BEKLİYORUM"-

CHP lideri konuşmasında özetle şöyle dedi:

"Zaman zaman bu cumhurbaşkanı adayı şantajdan da söz ediyor. İlginç bir şey, kalktı bir ara şunu söyledi, "Cumhurbaşkanı için de şantaj kasetleri var'. Sayın Abdullah Gül için de şantaj kasetleri var dedi. Ben şunu bekledim. Sayın Abdullah Gül diyecek ki, ne şantajı kardeşim, kaseti kardeşim, böyle bir şey söz konusu olamaz. Şu ana kadar ses çıkmadı. Şimdi soruyorum. Bu şantaj kaseti nedir? Sayın Abdullah Gül'den yanıt bekliyorum.

-"ACABA BU KASET BİRİLERİNİN ELİNDE OLDUĞU İÇİN Mİ TAMAMEN SESİNİ KESTİ, HİÇ KONUŞMUYOR SAYIN GÜL"-

Acaba bu kaset birilerinin elinde olduğu için mi tamamen sesini kesti, hiç konuşmuyor Sayın Gül, merak ediyorum yoksa ki ben şahsen böyle bir kaset olduğuna inanmıyorum. O zaman onu kullanan Recep Tayyip Erdoğan'a neden bir şey söylemiyor? Çünkü o makam farklı bir makam. O makam beni de temsil ediyor, 76 milyonu temsil ediyor. O makamda oturan birisi şantajla korkutulamaz, korkutulmamalı. Onun üzerine ben değil cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi gitmeli, bunu istiyoruz.

-"NEDEN EKMELEDDİN?"-

Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız, kim için, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu için. Neden Ekmeleddin, birden fazla nedeni var. Hiçbir partinin üyesi değil, tarafsız. Profesör. İyi bir yönetici.

-"MALI GÖTÜRME KONUSUNDA DÜNYADA BİR NUMARA"-

Efendim Ekmeleddin Bey fazla tanınmıyor? Daha iyi ya öbürünü hepimiz tanıyoruz. Kim olduğunu biliyoruz. Efendim onun dünya çapında ünü varmış. Vallahi dünya çapında ünü var. Malı götürme konusunda dünyada bir numara.

Diyor ki bir "ben ihaleleri de takip edeceğim, yolları da takip edeceğim' diyor. Onun nasıl yol bulduğunu biliyoruz biz. Yolları nasıl bulduğunu biliyoruz. İhaleleri nasıl takip ettiğini de biliyoruz. Biz ihaleleri takip eden cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz.

Dün bir jest yapmış Sayın İhsanoğlu. Demirtaş'ın da Erdoğan'ın da hesaplarına biner lira para yatırmış. Erdoğan bin lirayı iade etmiş. Bin lira onun için para bile değil. Ekmeleddin Bey, Bilal'e soracaktı, kaç lirayı kabul eder diye, o zaman görecekti ki mümkün değil öyle bir parayı yatırmak mümkün değil. Parayı iade ediyor, kibre bakın. Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var diye bizim halkımızın sözü var. Sana kibir yakışıyor ama Ekmeleddin Bey'e kibir yakışmıyor.

-"DEVLETİN SİGORTASINI ATTIRMAK İÇİN ORAYA ÇIKILMAZ"-

Biz tepede kavga istemiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamında kavga istemiyoruz. Oraya oturacak kişinin kavgadan yana tavır almasını da istemiyoruz. Geçmişte bir kavga yaşandı onun faturasını hep beraber çektik. Devletin sigortasını attırmak için oraya çıkılmaz. Devletin sigortası olmak için oraya çıkılır. Oraya çıkacaksın devletin sigortası olacaksın.

- "TERÖR ÖRGÜTÜNE YALVARAN BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI İSTEMİYORUZ"-

Bu cumhurbaşkanı adayının, yalanından geçilmeyen cumhurbaşkanı adayı IŞİD'e yalvarıyor, ne olursun, bizim rehineleri serbest bırak. Terör örgütüne yalvaran bir cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz. O kadar ki kaç kişinin rehin alındığını bilmiyorlar.

Dünyanın en çapsız Dışişleri Bakanı, kaç kişinin rehin alındığını bilmiyor.

Ortadoğu'da Erodoğan'ın sözü geçmiyor. Türkiye'nin de sözü geçmiyor.

-"SADECE PALAVRA ATTI"-

Haziran'da Gazze'ye gidecekti, ne zaman 2013'te söylüyor, şimdi 15 Temmuz 2014. Ne Gazze'ye Nisan'da, ne Mayıs'ta ne Haziran'da gidemedi, sadece palavra attı. Şimdi bu kalkmış ben Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı olacağım diyor, sen daha Gazze'ye gidemiyorsun. Ortadoğu'ya gidemiyorsun. Ama Ekmeleddin Bey ne yaptı, Filistin'de tarafları barıştırdı. Ve Kudüs nişanı aldı, o beyefendi hangi nişanı almıştı, evet biliyorsunuz.

Suriye'deki bataklığı biliyoruz. 1 milyonun üstünde Suriyeli var. Kahramanmaraş'ta, Adana'da insanlar Suriyelilere tepki vermeye başladı.

-"GİDİP NAMAZ KILACAKTI ŞAM'DA"-

Gidip namaz kılacaktı Şam'da. Ne oldu, gidemedi, gitmedi. Çünkü dengeleri iyi okuyamıyor. Suriye konusunda da geldi Türkiye'nin başına bela açtı.

1. 5 milyon insan Ankara'da gidin küçücük çocuklar dileniyorlar. Sorumlusu kim, cumhurbaşkanı adayı

Sandığa gidecekler oy kullanacaklar değerli yurttaşlarımız, Suriye'yi düşünün, Kahramanmaraş'ı düşünün, Adana'yı düşünün, Antep'i düşünün, Şanlıurfa'yı düşünün, Hatay'ı düşünün ve oyunuzu öyle kullanın.

Eğer İhsanoğlu kazanırsa hukukun üstünlüğü kazanacak, parlamenter sistemimiz kazanacak, Ortadoğu kazanacak, AB, uygar dünya kazanacak, İhsanoğlu kazanırsa Türkiye kazanacak, biz kazanacağız"

CHP'ye katılan Erol Mütercimler'e rozetini CHP Genel Başkanı taktı.

Grup toplantısının ardından çocuğu hasta olan bir baba Kılıçdaroğlu'ndan yardım istedi. CHP Genel Başkanı, küçük Esma Nur'u kucağına alarak bir süre sohbet etti ve küçük kızın sorunuyla ilgilenilmesi konusunda talimat verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

title