Haberler

Kılıçdaroğlu: Genel Başkan Olduysam, Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in Sayesinde (2)

Ereğli'de KONUŞTU Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ndeki mitinginin ardından yürüyerek Belediye Meydanı'na geçerek burada CHP'li belediyenin yaptırdığı Atatürk büstünün açılışını yaptı.

Ereğli'de KONUŞTU

Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'ndeki mitinginin ardından yürüyerek Belediye Meydanı'na geçerek burada CHP'li belediyenin yaptırdığı Atatürk büstünün açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu daha sonra Gülüç Beldesi'ne geçti. Belediyenin yaptırdığı düğün salonun açılışını da yapan Kılıçdaroğlu, ikram etilen pideyi yedi. Kılıçdaroğlu, belde merkezinde bir kahveye girerek vatandaşlarla sohbet etti.

Ardından Ereğli'ye geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde çay ocağında emeklilerle konuşurken, simit yedi, çay içti. Vanlı olduğunu söyleyen bir kişi, "Size güveniyoruz. Terörü bitirin. Barış gelsin artık" dedi. Kılıçdaroğlu da "Destek verin ben bu sorunu çözeceğim. CHP dışında kimse bu sorunu çözemez" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Erdemir Caddesi'ndeki mitingde halka hitap etti. İktidarları döneminde Meclis'te Kesin Hesap Komisyonu kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Komisyon, bütçe nereye harcandı bilecek. Komisyonun başına da muhalefetten birisini getireceğiz. Biz onlara hesap vereceğiz. Çünkü bizim korkumuz yok. Biz kul hakkı yemeyiz. Şu anda Türkiye'de bütün siyasi partiler CHP'nin arkasına takılmışlar. CHP ne düşünüyorsa aynısını düşünüyorlar. Bu bizim için övünç kaynağı" dedi.

7 Haziran'dan sonra en doğru, en ahlaklı, en nitelikli davranan parti CHP olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "4 parti var. Birisinin olduğu yerde kan ve gözyaşı var. Yolsuzluk, yoksulluk var. Birisi her şeye itiraz ediyor. O zaman niye seçimlere giriyorsun. Vatandaş görev vermiş. 'Koalisyon kuralım, ülkeyi yönetelim, gerginlikleri bitirelim', olmaz dediler. HDP zaten denklemin dışında. Geriye bir tek parti kalıyor CHP. Güveneceğiz tek parti CHP'dir" diye konuştu.

'DAVUTOĞLU SARAY İÇİN ÇALIŞIR'

Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisiyiz. Parası var Türkiye'nin. Ama 1 liralık işi 5 liraya yapıyorlar. 4 lirayı cebe atıyorlar. Hani demişti ya 'Oğlum paraları sıfırladın mı?' diye. Çok şükür biz öyle bir şey demeyeceğiz. Bizim kitabımızda yok öyle bir şey. Davutoğlu saray için çalışır. Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Bunu unutmayın. Davutoğlu da buna itiraz etmiyor zaten. 'Ben saraya çalışıyorum' diyor. İradesi orada. Başbakanlık koltuğu boş duruyor" dedi.

ŞEHİTLER PARKI'NI AÇTI

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Kandilli Beldesi'nde belediye tarafından yaptırılan parkın açılışını yaptı. Parka isim vermesi istenen Kılıçdaroğlu, "Şehitleriimiz var, Şehitler Parkı olsun" dedi. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, "Şehit haberleri geldiğinde içimiz acıyor. Adalet orada da yok. Garibanın çocuuğ oraya gider, zenginin çocuğu, milletvekilinin çocuğu, bakanın çocuğu gitmez. Senin çocuğun niye gitmiyor kardeşim. Savaş olunca garibanın çocuğu da para olunca onların çocuğu mu olsun. Biz üzülüyoruz. İçim sızlıyor. İstiyoruz savaş olmasın, çatışma olmasın, kavga olmasın" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, beldedeki Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nü de ziyaret etti. Madenci bareti takıp madercilerle tokalaşan Kılıçdaroğlu, geçen cuma günü meydana gelen göçükte ölen maden içşisi Erkan Seyhan'ın arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Zonguldak Alaplı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title