Haberler

Kılıçdaroğlu, Demokrasi Alanını Güçlendirdiğimizde Barışı Getirmiş Olacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ilk kez bir darbe girişimine karşı bütün siyasi partiler, bütün meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ortak bir çaba, ortak bir mücadele gösterip, darbenin püskürtüldüğünü söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ilk kez bir darbe girişimine karşı bütün siyasi partiler, bütün meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ortak bir çaba, ortak bir mücadele gösterip, darbenin püskürtüldüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu bizim demokrasi tarihimiz açısında önemli bir süreçtir, hatta çok önemli bir basamaktır. Demokrasi alanını güçlendirdiğimiz takdirde bölgeye ve Türkiye'ye barışı getirmiş olacağız" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkarı-Van Karayolunda Hakkari'ye yaklaşık 30 kilometre mesafede terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma İstikam er Tunahan Doktur'un Kazan İlçesi'nde bulunan ailesinin Türk bayraklarıyla donatılmış Kayı mahalesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu'na partililerin yanı sıra Kazan Kaymakamı Engin Aksakal ile Belediye Başkanı Lokman Ertürk de eşlik etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Kazan Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırında şehidin ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, belediye ve Emniyet Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinden sonra Kazan Belediyesi Maviay Masası'nda görevli memurların elini sıktı, çalışmalarında başarılar diledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

DEMOKRASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇ

"Bu bize bir şeyi gösteriyor. Eğer ülke tehlikeye düşüyorsa, ülkenin geleceği konusunda endişe duyuyorsak, siyasi kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun insanlarımız bir araya gelebiliyorlar. Türkiye'de ilk kez bir darbe girişimine karşı bütün siyasi partiler, bütün meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ortak bir çaba, ortak bir mücadele gösterdiler ve darbeyi püskürttüler. Bu bizim demokrasi tarihimiz açısında önemli bir süreçtir, hatta çok önemli bir basamaktır. Çok önemli bir basamağı yakalamış olduk. Demokrasi bu kadar değerliyse, demokrasiyi korumak, onu güçlendirmek bizim ortak görevimizdir. Elbette farklı siyasi partiler etrafında üye olabilir, kümelenebiliriz. Ama bizim bir tane ülkemiz var, bir tane bayrağımız var. Ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz, huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Demokrasimizi güçlendirdiğimiz takdirde, dünyanın saygın ülkelerinden bir tanesi haline geliriz. Anayasamızın vazgeçilmez maddesi az önce ifade ettiğiniz sizde, laik, sosyal, demokratik hukuk devleti diye.  Bu bizim temel taşımız aslında. Bizi bir arada tutan çimento. Farklı inançlar farklı kimlikler farklı düşünceler, ama hepimiz büyük bir ulusun Türk ulusunun parçasıyız, birlikte yaşıyoruz, sorunlarımız birlikte çözeceğiz, birlikte aşacağız. Siz belediye başkanı olarak çaba harcayacaksınız, biz TBMM'de bulunun milletvekilleri olarak çaba harcayacağız, sendikalar kendi alanlarında, sivil toplum örgütleri kendi alanlarında çaba harcayacaklar. Hepimiz işin bir ucundan tutacağız, ama hepimizin derinleştirmesi, güçlendirmesi gereken bir şey var, o da demokrasi alanı. O demokrasi alanını güçlendirdiğimizde hem bölgeye, hem ülkeye barışı getirmiş olacağız."

Kılıçdaroğlu, şehitlerimizin annelerini, babalarını, yakınlarını, Kazan halkının demokrasi sürecinde verdiği mücadele sonucu saygıyla selamladığını da belirtti.

DURUŞUNUZU TAKDİR EDİYORUM

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise konuşmasında, "15 Temmuz'daki bu duruşunuz ve bu duruşun Yenikapı ile taçlanması biraz önce ziyaret ettiğimiz şehit ailesinin de söylediği gibi gerçekten gönüllere taht kurdu. Tüm Kazan halkı olarak samimiyetle söylüyorum, bir kardeşiniz, bir Belediye Başkanı olarak da söylüyorum. Türkiye'deki toplumsal birlik ve beraberliğin devamı noktasında bir vatandaş olarak, sizin bu konudaki duruşunuzu takdir ediyorum. İnşallah bu sürecin devam etmesi, Türkiye'deki bu sevgi sarmaşığının sevgi dilinin devam etmesini gönülden arzu ediyoruz" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Lokman Ertürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title