Haberler

Kılıçdaroğlu: "Chp'nin Bayrak, Vatan, İnsan Sevgisini Hiç Kimse Reddedemez"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’yi eleştirebilirler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'yi eleştirebilirler. 'Şöyle yaptınız', 'böyle yaptınız' diyebilirler ama bir şeyi kimse söylemez; CHP'nin bayrak sevgisini, vatan insan sevgisini, insan sevgisini hiç kimse reddedemez. Bayrağımızı, çocuklarımızı, insanlarımızı seviyoruz. Biz bir orman gibi kardeşçe yaşamak istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Balçova Belediyesi tarafından yapılan Şehit Polis Haluk Varlı Parkı'nın açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu'nun Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından düzenlenen açılışa, 2015 Eylül'de şehit olan polis Haluk Varlı'nın öğretmen eşi Gül Varlı'nın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışı balkonlarından izleyen vatandaşların, binalarına Türk bayrakları ve Kemal Kılıçdaroğlu pankartlar astığı görüldü. Şehit polisin eşi Gül Varlı, öğretmen arkadaşlarıyla birlikte parkın önünde fotoğraf çektirdi. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, barış ve huzur vurgusu yaparak, "Şehit polisimiz Haluk Varlı, biz insanca yaşayalım diye hayatını feda etti. CHP'yi eleştirebilirler. 'Şöyle yaptınız', 'böyle yaptınız' diyebilirler ama bir şeyi kimse söylemez; CHP'nin bayrak sevgisini, vatan insan sevgisini, insan sevgisini hiç kimse reddedemez. Bayrağımızı, çocuklarımızı, insanlarımızı seviyoruz. Biz bir orman gibi kardeşçe yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Kamuoyunda CHP için "Algı operasyonu yapıyor" dendiğini belirten Kılıçdaroğlu, algıya değil, akıllarına güvendiklerini söyledi. Herkesin Türkiye'de yaşayan mutlu insanlar olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan mutlu insanlar olacağız. Devletin kurumları vardır. Askeri, polisleri vardır, yargıcı vardır. Devlette olması gereken ana unsur adalettir. Adaletin olmadığı yer de devlet de olmaz. Ahlakın olmadığı yerde de adalet olmaz. Güzel ahlakı savunmalıyız. Bu toprakların mayasında yüce ahlak vardır. Sevgili peygamberimiz 'ben yüksek ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' der. İşte ahlak bu kadar önemlidir."

"VEFA BORCUMUZ VAR"

Polislerin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Polisimiz görev yapar, polis bizden birisidir. Eğer bu ülkenin sokaklarında rahat geziyorsak, kahvesine, lokantasına gidebiliyorsak polis arkadaşlarımızın onurlu görevi nedeniyledir. Terörün kol gezdiği yerde yine onlar öndedir. Hayatlarını, kolunu, gözünü verir. Bize düşen görev; bu ülke için hayatını veren, canını, kolunu, bacağını veren o insanlara yüksek vefa duygusunu göstermektir. O nedenle 'ahlak' diyorum. Parka adının verilmesi elbette yetmez. Onlara ne kadar hizmet edersek bir anlamda kendi vicdanımızı tatmin etmek için. Benim çocuğum komşum, tanımadığım insanlar için hayatını feda eden insanlara vefa borcumuz vardır. O insanlar bizim daha rahat yaşayabilmemiz için hayatlarını feda eden insanlar" dedi.

"HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamak istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Her gün şehitlerin geldiği ülkemizde yüreklerimizde derin yaralar açılıyor. Neden? Eğer insansak aklımıza kullanacaksak soru sormalıyız ve kendi vicdanımızla yanıtı bulmalıyız. Ne oldu da Türkiye 14 yılda bu noktaya geldi? Bizim bu memlekette huzura ihtiyacımız var. İlk lokmayı alırken nasıl 'bismillah' diyorsak 'huzur' da diyebilmeliyiz."

İZMİR'E ÖVGÜ

Konuşmasında, İzmir'e de övgüler yağdıran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir batıya açılan kapımız. Türkiye'nin medeniyetinin en derin köklerinin olduğu yer. Anadolu'nun bütün insanları burada. TEOG sırasında 1. olan Vartolu kız, 'en büyük arzum İzmir'i görmek' diyor. Neden İzmir? Çünkü insan sevgisi var İzmir'de. Bütün kimlikler, inançlar var. Biz bu barışı, huzuru tüm coğrafyaya yaymak istiyoruz. Mustafa Kemal hepimizin ortak değeridir. Bütün hayatı savaş meydanlarında geçmiştir ama savaşı bitirdikten sonra 'yurtta barış dünyada barış' dedi. Çünkü o da biliyor ki barıştan daha değerli bir şey yoktur. Savaş meydanlarından gelen Mustafa Kemal Atatürk, 'zorunlu olmadan savaş bir cinayettir' diyor. Bizim Kurtuluş Savaşımız kutsal savaşımızdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken binlerce şehidimiz, yetim çocuğumuz, anaların gözyaşı vardır. Biz onların verdiği Türkiye'de huzur içinde yaşamak ve çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye vermek istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek ister simitçi, ister mimar, ister başbakan, siyasetçi olalım; eğer çocuklarımıza güzel Türkiye vermek için mücadele ediyorsak o zaman görevimizi yapmış oluruz. Tek bir şey istiyoruz; kendi ülkemizde insanca huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz."

"PARKIN ADINI YAŞATALIM"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda şehit polisin eşi Gül Varlı ile de bir araya gelerek açılış kurdelesini kesti ve parka şehit polis Varlı'nın adının verilmesine dair meclis kararını verdi. Gül Varlı, "Buraya gelen herkes için sonsuz teşekkür ediyorum. Eşimin anısını bu şekilde sizlerin sayesinde yaşatacağım. Tek isteğim; parkın adını yaşatalım" diye konuştu.

Açılışta konuşan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da, "Dedik ki; 'burada eşiyle mutlu birlikteliği olan polis arkadaşımız ülkenin bölünmez bütünlüğü için yaşamını feda etti. Biz de mayıs ayında parkın ismini değiştirmek için meclise önergeyi verdik. Bu kent bu ülke, yaklaşık bir yıl önce bile dağdan indirilen terör örgütleri terörle karşılandı. Biz orada değildik. Beraber el ele birlikte yürüdüler. Biz oralarda da yoktuk. Şehitler toprağa düşerken, resmi bayramlar yasaklanırken binlerce kişiyle düğünler yapıldı. Biz yine oralarda yoktuk. Biz olmamız gereken yerlerdeyiz. Şehitlerin gelmesini istemediğimiz halde gelen her şehidin cenazesinde olacağız. İhanetin olduğu hiçbir yerde olmayacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Ali Çalkaya Balçova İzmir Politika Güncel Haberler

title