Haberler

Kılıçdaroğlu: Ateş Düştüğü Yeri Yakıyor

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi öncesi yaptığı açıklamada Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversite öğrencisi Özegecan Aslan acısının herkesin yüreğini yaktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nasıl olur da bir üniversite öğrencisi bu kadar vahşice katledilir. Biz ne kadar üzülsek de ateş düştüğü yeri yakıyor.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi öncesi yaptığı açıklamada Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversite öğrencisi Özegecan Aslan acısının herkesin yüreğini yaktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nasıl olur da bir üniversite öğrencisi bu kadar vahşice katledilir. Biz ne kadar üzülsek de ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne oluyor, neler oluyor Türkiye'de? Bu çok acı ve derin bir yara. Dün anne ve babasıyla konuştum. Biz ne kadar vicdan azabı çeksek de sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu tür travmaların aslında bir toplumu kendisine getirmesi gerekiyor. Neler oluyor Türkiye'de?" dedi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 'Manevi değerlerimiz büyük yara aldı' diyerek, ahlaki, manevi değerleri güçlendirmek için iktidara geldiğini anlatırken "Vaatlerde bulundular, 'Ahlakı güçlendireceğiz' dediler. Bu şekilde iktidar oldular. Verdikleri hangi sözü yerine getirdiler? Ben anlayamıyorum. Her gün Parlamento'ya bir yasak getiriyorlar. 'Hırsız var' deyince tutuklayıp hapise atacaklar. Bırakın da biz rahatlıkla hırsızlık yapalım diyorlar. Yasal olarak izin almak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devletin rakamlarına göre Türkiye'deki her 4 vatandaştan 1'inin depresyonda olduğunu 'Antideprasan' ilaçlarının kullanımının arttığını söyledi.

"AÇ BIRAKIYORSUN, 'ÇOCUK YAP' DİYORSUN ÇOCUK DA AÇ OLSUN"

Geçim sıkıntılarına değinen Kılıçdaroğlu, "Aç bırakıyorsun çocuk yap diyorsun. Çocuk da aç olsun. 3 çocuk da 5 çocuk da yapar. Geçim sıkıntısı olmasa. Benim kulum kölem olsun bana muhtaç olsun deniliyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Boşanmalar hızla artıyor. Boşanmalarda ekonomik sıkıntılar başta geliyor. İkinci neden şiddet. Erkek iş bulamıyor, psikolojisi bozuk ise hırsını nereden alacak gidip çocuklarından eşinden alıyor. Bunların genel müdürlükleri söylüyor ben söylemiyorum" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, yer kalmayan cezaevlerinin yenilerinin yapıldığını, yeni yasa ile birlikte cezaevi sayısının da artacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Biz '3Y' ile; Yoksullukla, yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceğiz' dediler. Buradan 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Verdikleri hangi sözü yerine getirdiler. Yolsuzluğu bütün dünya tarafından bilinenleri devletin en tepe noktalarına taşıdılar, korudular. Din- iman edebiyatı yapıyorlardı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hayata geçirdiği bütün politikalar çökmüştür. Başarılı oldukları bir tek politika bile yoktur. Eğer hırsızlığı, yolsuzluğu bir politika olarak benimsiyorlarsa orada başarılılar. Kimse ellerine su dökemezler."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasının Kuzey Kore modeli olduğunu savunurken, "İçeride bir diktatör her şey yasak. Bunlar hayatından memnun. Din iman sömürüsü, ahlaksızlık hepsi var" dedi. Kılıçdaroğlu, "Suriyeliler'e iş vereceğiz' diyorlar. 5.5 milyon işsiz var bu ülkede. Sen önce kendi vatandaşına iş ver" dedi.

"SİYASİ AHLAK YASASINI ÇIKARALIM AÇIK ÇEK VERİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenirken, "Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkaralım açık çek veriyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı uyuşturucunun okulların önünde peynir- ekmek gibi satıldığını öne sürerken "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verenlere sesleniyorum: Hangi çukura itildiklerini görsünler" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, emeklilere söz verdiğini ifade ederken, "Ramazan ve kurban bayramlarında huzur içinde bayram yapacaklar. Birer maaş ikramiye alacaklar. Kurbanını borç almadan kesecek. Torunlarına bayram harçlığı verecek. Kavgadan dövüşten uzak duracağız. O onu dedi bu bunu dedi. Bunları bırakıyorum. Bu ülkenin huzuru için hangi yasayı getireceklerse ona destek vereceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kutuplaşma bu ülke insanına zarar veriyor. Ama bu yanlışa ses çıkarmayacağız anlamına gelmiyor. Her siyasi görüşün Parlamento'da temsil edilmesini istiyoruz. 12 Eylül darbe yasasının değişmesini istiyoruz. Parlamentoya getir. Açık çek veriyoruz destekleyeceğiz. Diyorsunuz ki "yüzde 10 barajının kalkmasını CHP" istemez. Kanun teklifi verdik. Buyur. Kim samimi kim samimi değil. Hem 12 Eylül darbe yasalarının arkasına saklanacaksın hem de demokrasiden söz edeceksin. Direnme hakkından söz ettim. Evrensel bir haktan söz ettim. Yok efendim bunlar Molotof atacaklar. Hayatımda duyduğum en düzeysiz ve ahlaksız eleştiridir bu. Ne zamandan beri biz Molotof kokteylini savunduk. Yüzünü kapatan insanları ne zaman savunduk. Bunlar suç. Terörle Mücadele Yasası'na bunlar zaten var. Kanunda olduğu halde sen neden bunları tutuklamıyorsun? Niçin? Hükümet yok da onun için. Şimdi boşluk var yeni yasaklar getirecekler. Ne yasağı getirecekler. Hırsız var demek yasak. Ayakkabı kutusunu göstermek yasak? Parti meclisimiz bugün yapacağı toplantı işle çok önemli kararlar alacak. Unutulan demokrasiyi tekrar hatırlatacağız. Yeni bir sürecin içerisindeyiz. Güçlü bir demokrasi hedefimiz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title